Articolul se referă la temele:

Semnificația culorilor. Cum să alegem nuanța perfectă pentru a fi mereu atrăgătoare și feminine0

Semnificația culorilor. Cum să alegem nuanța perfectă pentru a fi mereu atrăgătoare și feminine

Fără culoare viața se transformă într-un film alb-negru, care derulează etern. Culoarea afectează psihicul uman și trezește emoții atât pozitive, cât negative. Culorile nu există din întâmplare și nu pot fi asociate haotic, orice culoare trebuie asortată unei alte piese vestimentare. Află mai jos care este semnificația și influența culorilor pentru a putea alege ce ți se potrivește și ce te va evidenția în orice companie și situație.

Semnificația și influența culorilor:

Roșu simbolizează căldura, focul, pasiunea, entuziasmul și agresivitatea. El poate mări presiunea sângelui și ritmul respirației. Are efectul de a stimula oamenii să ia decizii în mod rapid și de a crește speranțele. Culoarea roșie captează atenția. Roșu este acea culoare foarte intensă care naște sentimente extreme din parte partenerului. Roșu este o nuanță dominantă, din aceasta cauză ar trebui folosit doar pentru a sublinia ceva și nu în calitate de culoare de bază.

Galbenul stimulează metabolismul. Efectul pozitiv – creșterea puterii de concentrare și stimularea activității creierului. Galbenul folosit în cantități mici oferă senzația de căldură și de strălucire. Galbenul este asemeni razelor de soare, ai nevoie de ele pentru a te simți bine. Galbenul strălucitor este nuanța cea mai obositoare pentru ochi. Cu cât galbenul este mai palid, cu atât e mai plăcut de privit. Galbenul deschis este culoarea care atrage cel mai mult atenția.

Albastrul relaxează sistemul nervos. Această culoare crește productivitatea. Atunci când citești un text albastru, reușești să reții mai multe informații. Când porți albastru la interviurile pentru angajare arăți că ești o persoană loiala și capabilă să se dedice binelui firmei. Culoare albastră atrage atenția și sensibilizează atmosfera în colectiv și în familie.

Verdele are multe semnificații. Cel mai des este folosit pentru a simboliza natura. Prin corelație simbolizează viața, tinerețea, renașterea, speranța și vigoarea. Verdele este culoarea pe care ochiul o acceptă cel mai ușor și poate îmbunătăți vederea. Este o culoare care are un efect neutru asupra psihicului uman.

Semnificațiile culorii verde:

  • verde închis = deosebit, masculin, conservativ, bogăție;
  • verde smarald = imortalitate;
  • verde de măslin = culoarea păcii;
  • verde gălbui = cea mai puțin atrăgătoare culoare.

Portocaliul este asociat căldurii, mulțumirii, prosperității și onestității. Este o culoare puternică și generoasă. Portocaliul se adresează tuturor. Poate fi folosit pentru a indica produse de care poate beneficia toată lumea. Din punct de vedere fiziologic și psihologic, portocaliul stimulează activitatea omului, mărește apetitul și încurajează socializarea. În cromoterapie, portocaliul se folosește pentru tratarea plămânilor și pentru creșterea nivelului de energie al organismului.

Negrul este o culoare controversată. Pe de o parte este asociată demonilor și forțelor răului, iar pe de alta - durabilității și încrederii. Negrul inspiră autoritate și putere. Negrul este culoarea vestimentației clasice, o explicație a acestui lucru este faptul că această culoare îl face pe purtător să pară mai suplu și mai sofisticat.

Albul simbolizează puritatea, castitatea, inocența și curățenia. Albul reflectă lumina, dar dă senzația de răcoare. Această nuanță liniștește ochiul, este simbolul păcii și a durabilității în familie. Persoana care îndrăgește această culoare este bună și blândă. Oamenii care poartă culoarea alb se adaptează ușor la orice situație sau mediu.

Violetul este culoarea regilor. Sugerează luxul, bogăția și sofisticarea. Este culoarea pasiunii, romantismului și emoțiilor. Violetul este o culoare puternică și atractivă, o culoare ce se găsește rar în natură. Unii oameni preferă violetul în design, întrucât pare elegant, creează o atmosferă artistică. Pentru alții pare însă o nuanță artificială.

Maroul este culoarea pământului și pădurii. Este solid, oferă încredere și ajută la crearea unei atmosfere neutre, confortabile și primitoare. El comunică sinceritate, putere și maturitate. Maroul tinde să fie culoarea preferabilă a bărbaților.

Rozul este cea mai romantică și afectivă culoare. Este nuanța care te liniștește. Studiile efectuate arată că rozul calmează și îmbunează sentimentele. Când ești într-o relație de conflict cu cineva, apelează la această culoare pentru a calma spiritele. Un roz pal accentuează natura ta fină și insuflă o doză de noblețe și stil.

Alegerea culorii în funcție de caracter și starea de spirit, contribuie la schimbarea vieții și a atitudinii oamenilor față de persoana ta. Descoperind prin culoare ce fire avem, ne putem ascunde neajunsurile și scăpa de slăbiciuni, durere, depresie și singurătate.


Vladislava Ceban
Vladislava Ceban


Jurnalist, jurnalist TVÎmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Frumusețe»

Articole populare a rubricii «Frumusețe»