Articolul se referă la temele:

Căutarea sensului vieții sau obiectivul global spre care omul trebuie să meragă0

Una dintre cele mai curioase dorințe a oamenilor, pe care vrei foarte mult să o găsești și care te face să crezi că găsind răspuns la această întrebare, în viață totul va decurge așa cum trebuie. Astfel oamenii din zi în zi, din lună în lună, din an în an, caută obiectivul global al vieții lor — Calea măreață spre fericire.

Dar timpul trece, zilele se perindă, deja trec ani, iar obiectivul așa și nu apare, sensul global nu se descoperă, toate ideile ce apar sunt mărunte, nesemnificative. Cum obiectivul global se poate stabili în două, trei săptămâni, o lună? Doar obiectivul global trebuie să fie despre toată viața. În aceste căutări, oamenii se lipsesc tocmai de această cea mai mare fericire a vieții. Nu observă ce se întâmplă cu ei aici și acum, nu observă câte li se întâmplă în fiecare zi, nu observă acea fericire care îi înconjoară. Deoarece "toate acestea nu sunt lucruri globale, nu sunt valoroase".

Nu e o ditamai realizare și fiecare cale pe Everest se dovedește a fi nu chiar atât de dificilă, cum ar putea fi. Ce fel de scop mai este acesta? El e deja atins și nu mai are importanță. Cea mai scurtă cale spre propriul obiectiv global în viață e de – a trăi astăzi, a observa ceea ce bucură acum, a remarca acele valori care sunt astăzi, mâine, poimâine, în perspectivă de scurtă durată. Și atunci din acestea începe să se contureze un tablou mare al obiectivului global în viață, al fericirii globale, al realizărilor mărețe. În acest loc începe să apară bucuria fără de sfârșit. Sesizând bucuria de a sta în fața rugului, bucuria întâlnirii cu părinții, bucuria de la activitatea pe care o efectuați, activitate care încă mai ieri vă părea monotonă, însă astăzi se dovedește că pentru cineva aceasta este foarte importantă. Observația acestor lucruri însemnate, aduce bucurie. Ceea ce ne oferă bucurie, reprezintă parte componentă a fericirii. Componenta fericirii este calea globală spre obiectivul vieții.


Ganna Savchenko
Ganna Savchenko

Psiholog. Consiliere individuală și de familie (de cuplu). Consiliere gestalt. Terapie familială sistematică. Lucru cu probleme de dezvoltare a personalității, depășire a crizelor personale, a conflictelor, lucru cu traumele. Consiliere înainte de căsătorie/crearea familiei (individuală și în pereche). Planificare sarcinii (pregătirea pentru sarcină, temeri, îndoieli).

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Ganna Savchenko — Psiholog Tel.: 060 84-01-48

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

fitnessmama

Noutățile partenerilor