Articolul se referă la temele:

Ce este homeopatia?0

Despre ce este homeoptia, cărăr pacienți este indicată și care sunt avantajele acesteia - vorbește medicul-homeopat Janna Preteca.

Bună ziua, dragi prieteni. Foarte des mi se adresează întrebarea: ”Ce este homeopatia?”. Astăzi, cu drag vă voi explica. Pe scurt. Homeopatia este o metodă de tratament. Principiul homeopatiei – cui pe cui se scoate.

Imaginați-vă, noi gospodinele tăiem la bucătărie ceapă. Atunci când tăiem, ce ne apare? Ne curg lacrimi, ne curge nasul, începem să strănutăm. Vă sunt cunoscute aceste simptome? Iată asemenea simptome sunt caracteristice și oamenilor care sunt răciți, adică și în cazul răcelii persistă simptomele respective. Există un asemenea preparat homeopatic cu denumirea ”Allium Cepa” sau cum se mai numește – ceapă. Atunci când administrăm persoanei care prezintă simptome de răceală preparatul homeopatic ”Allium Cepa”, simptomele în cauză dispar. Adică, dacă oferim preparatul unei persoane bolnave, simptomele vor trece, iar în cazul în care același preparat îl dăm unui om sănătos – simptomele respective vor apărea. Din acest motiv, principiul de tratament și se numește – ”cui pe cui se scoate” sau ”asemănătorul pe asemănător tratează”.

Căror persoane le este predestinată homeopatia? Este indicată tuturor, de la mic la mare – nou-născuților, gravidelor, persoanelor în etate, adulților. Adică, este indicată tuturor. Ce conțin aceste preparate? Preparatele homeopatice sunt preparate naturale. Acestea se prepară din plante, ierburi. 70% din preparatele homeopatice sunt pe bază vegetală. La fel, remediile homeopatice se prepară din acizi, alcalini, venin și acestea se produc din animale. De exemplu, un asemenea medicament precum este ”Apis Mellifica” este preparat dintr-o albinuță. Și, în cazul în care cineva a fost înțepat de o albină și apare edem, durere, administrând persoanei preparatul homeopatic ”Apis mellifica” reușim să oprim aceste simptome, deja peste 10 minute dispare durerea, iar drept rezultat și edemul.

Care sunt avantajele homeopatiei?

Homeopatia presupune abordare generală. Abordarea întregului organism. Noi nu tratăm separat ficatul sau aparte rinichii, după cum am spus abordăm tot organismul. Și… după cum am mai spus, este o metodă de tratament inofensivă, deoarece nu există efecte secundare, homeopatia nu provoacă reacții alergice și nu cauzează durere. Preparatul homeopatic nu este scump.

Care sunt avantajele homeopatiei? 1. Abordarea complexă a organismului. Noi tratăm întreg organismul, și nu separat un organ anumit. 2. Este nedureros. 3. Granulele homeopatice se administrează foarte ușor, acestea se dizolvă sub limbă. 4. Preparatele homeopatice nu provoacă reacții alergice. 5. Homeopatia este indicată tuturor, după cum am mai spus nu există restricții de vârstă. 6. Cu ajutorul preparatelor homeopatice putem trata atât afecțiunile acute, cât și cele cronice. 7. Și, ce nu e mai puțin important, în comparație cu alte medicamente, costul preparatelor homeopatice este mult mai avantajos.

Dragi prieteni, fiți sănătoși!Jana Preteca
Jana Preteca

Medic homeopat, categoria I. Membru al Ligii Internaționale a Medicilor Homeopați. Terapeut. Diagnosticare prin biorezonanță și tratament. Mezoterapie. Monitorizarea pacienților ce doresc să fie sănătoși (4 pași de reabilitare și păstrare a sănătății). Psiholog.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Jana Preteca — Psiholog Tel.: 0 690-42-510

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu