Articolul se referă la temele:

Depresia și disperarea — important să nu fie confundate0

Psihologul Alexandra Goloseeva povestește cum poate fi îmbunătățită starea psihologică, dacă te simți disperat.

Conform statisticilor OMS, depresia se plasează pe locul trei în registrul global de boli. Însă depresia este o afecțiune psihologică foarte serioasă, care se tratează inclusiv medicamentos, nu doar cu ajutorul psihologilor. Cu această afecțiune se adresează, în principal, la psihiatri.

Pur și simplu, mulți își pun singuri diagnoza de depresie. Dar, de fapt, aceasta nu este depresie. Vreau să vă propun să vorbim despre o asemenea stare de depresie precum este disperarea. Deseori aceasta apare toamna, deoarece deja e mai puțin soare, vara se sfârșește, posibil anumite planuri nu au putut fi realizate. După cum a spus fiica mea: "am avut atâta vară pentru această planuri!". Vara a trecut, iar planurile s-au realizat.

Dezamăgire, stare de disperare, lipsă de dorințe, dorință de a sta la călduț. Dacă sunteți descurajat, încercați să vă ajutați pe sine însuși. La fel ca Munchausen, să vă scoateți de păr singur din această mlaștină. Puteți adăuga mai multă culoare - omul duce lipsă de soare, adăugați mai mult galben. Inclusiv în îmbrăcăminte, puneți peste tot portocale, lămâie. Dansați. Înscrieți-vă la un cerc de dans sau dansați acasă cu o tamburină în mână un dans șamanic. Ascultați muzică bună, cea care e bună în percepția dv. Piesele lui Bach acționează foarte bine asupra stării generale, asupra capacității de muncă. Beethoven ajută la mobilizare. Indiferent de faptul că toamna e de mare ajutor piesa lui Mendelssohn — "Spring Song".

Schimbați garderoba, în loc de nuanțele gri-negre, alegeți îmbrăcăminte viu colorată. Neapărat călătoriți. În cazul în care nu aveți posibilitate să plecați undeva departe, călătoriți prin oraș. Urmăriți cum îngălbenesc frunzele copacilor. Chiar și în zilele posomorâte, la noi pot fi descoperite locuri frumoase. În oraș sunt o mulțime de locuri încântătoare, parcuri cu frunziș colorat. Aceasta vă îmbunătățește starea de spirit.

Comunicați cu prietenii. Un alt sfat bun, neașteptat - atunci când ești disperat, îți dorești foarte mult să fii ajutat de cineva, dar dv. încercați invers singur să faceți un lucru plăcut pentru cineva. Ulterior veți primi feedback de la faptul că ați făcut o faptă plăcută, bună pentru cineva. Atunci când persoana vă va fi recunoscătoare, neapărat vă veți ridica și starea de spirit.

Dacă nu reușiți de sine stătător să faceți față situației sau stările de depresie au fost deja și știți deja că acest lucru se poate întâmpla cu dv. — mergeți la psiholog. Deoarece este util și plăcut să aveți grijă de sănătatea dv. psihologică.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu