Articolul se referă la temele:

Imaginea psihologică — cum o creăm corect?0

Psihologul Alexandra Goloseeva explică ce este imaginea psihoogică și care sunt modalitățile prin care aceasta poate fi îmbunătățită.

Ce reprezintă imaginea psihologică — este modul în care omul arată în ochii celor din jur, impresia pe care o crează. Asemenea întrebări - de ce bărbații îmi propun să le fiu amantă, și nu mă cer în căsătorie? De ce nu sunt promovată în carieră? Cum să plac fetelor, la fel cum mamelor acestora? La întrebări din diferite domenii ale vieții răspunde imaginea psihologică. Este vorba despre felul în care arată persoana pentru sine însuși, ce imagine are în fața celor din jur. Vorbim despre câteva componente ale imaginii psihologice — prima impresie, pe care dv. o creați în calitate de persoană nouă, atunci când veniți într-o companie. Imaginea nu poate fi creată de două ori, dar în mod deliberat puteți crea o asemenea imagine, care va contribui la obținerea succesului.

Este important discursul, ceea ce vorbiți și cum vorbiți. Este important ritmul, timbrul, chiar prezența sau lipsa cuvintelor paraziți. Următoarea componentă — imaginea exterioară, coafura, machiajul, îmbrăcămintea. Dacă e nevoie să creați impresia unei persoane de afaceri, mereu vă va salva un costum. Sunt situații când trebuie să creați o impresie mai moale, atunci ar trebui să evitați să aveți părul drept, gulere cu vârfuri ascuțite, sacourile — acestea trebuie să fie călcate, pentru a crea o atosferă mai confortabilă, mai benefică.

Foarte mult vorbește despre dv. comunicarea non-verbală. Corpul este veridic, dar fără judecată și denotă o mulțime de secrete. Dacă aveți posibilitate, acasă, în fața unei camere video, înregistrați felul în care vorbiți. Pentru a atrage atenție asupra expresiilor faciale proprii, a gesturilor, asupra a tot ceea ce vorbește despre dv. Veți vedea imaginea pe care o văd cei din jur. Imaginea psihologică este importantă în toate domeniile vieții, desigur aveți dreptul de a nu schimba nimic, însă cel mai bine e ca impresia pe care o creați să nu fie una spontană, ci așa cum vă doriți dv. să fie.

La crearea unei imagini psihologice efective, evident vă pot ajuta specialiștii — psihologi, stiliști, make-up artiști. Nu vă fie rușine, acum e la modă să solicitați ajutorul acestora.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Psytv — Internet TV, creat de psihologi str. Dacia, 6 Tel.: 068 27-27-65 www.psytv.pro

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu