Apa Buna

Promed a fost înființat în Chișinău, în iulie anul 2004, cu denumirea inițială de OftalmoCorrect. Pe piața internă, centrul medical se specializează în domeniul oftalmologiei.

Centre specializate/specialități:

Cum și unde găsim un pediatru bun în Chișinău?11

Cui să-i încredințăm ceea ce avem mai scump în viață — sănătatea copilului? Cred că este cea mai grea întrebare pe care și-o pun părinții.

În ultimul timp, mămicile moderne studiază activ informațiile din domeniul pediatriei, în internet. Astfel, uneori se întîmplă, ca acestea să cunoască mai multe despre o boală, decît medicul lor de familie. Asemenea mămici știu că virusul nu se tratează cu antibiotice, că produsele pentru fortificarea imunității, precum “Viferon” nu au o eficacitate demonstrată (de aceea nu se utilizează în Europa), că picăturile pentru nas nu tratează guturaiul, ci doar elimină simptomele și multe, multe altele.

Desigur aceste mame, adesea, nu sunt agreate de medicii care lucrează în baza vechiului sistem medical, care iubesc să se „asigure” și care presciu preparatul, al cărui logotip îl poartă pe halatul de serviciu. Aceste mame sunt nevoite să caute pentru copilul lor un alt pediatru, care le va inspira încredere.

Cum alegem pediatrul potrivit?

Pentru că sunt și eu mamă, care a văzut mulți pediatri (lăudați și nu prea), vă pot spune că nu e o sarcină ușoară. O soluție ar fi să întrebați rudele și prietenii, însă nu cred că e întoateauna cea mai bună idee, pentru că cereințele fiecărei mame față de un medic sunt diferite. De asemenea, se întîmplă ca un medic să fie foarte bun într-un domeniu, dar necompetent în altul. Pînă la urmă, sunt și ei oameni. Cu unii pacienți pot găsi ușor limbă comună, iar cu alții, din start, nu se înțeleg.

Trebuie menționat că prețul unei consultații și programul încărcat, nu pot vorbi despre competența profesională a unui medic.

Atunci cum să alegem? Din păcate doar prin experiență. Să mergi, să vezi, să asculți și să decizi este “al vostru” acest medic sau nu. Iar noi vom încerca, să vă spunem unde puteți merge.

Clinicile de stat sau private?

Nu vom enumera aici toate clinicile de stat, deoarece lista lor este deja publicată pe site. Voi menționa doar că în multe din ele, puteți fi primiți fără îndreptare de la medicul de familie. Aveți nevoie doar de o rugăminte politicoasă, susținută de o “mulțumire financiară”.

Avantajele consultației într-o instituție de stat ar fi: posibilitatea de a face pe loc unele analize, la un preț redus, dar și un minim pericol de a fi îndreptați, fără motiv, la alte analize și specialiștiti. Însă, sunt și dezavantaje: rînduri mari, programul supraîncărcat al specialiștilor și cel mai important — apelînd în mod privat la un specialist din clinicile de stat, deși achitați consultația, nu primiți nici o garanție. Asta pentru că vizita este neoficială și oficial el nu poartă nici o răspundere pentru dvs. De aceea trebuie să știți la cine mergeți și să rugați să înregistreze consultația în cartela copilului, să pună ștampilă și să semneze.

În clinicile private puteți miza pe niște condiții, mai mult sau mai puțin, confortabile și o atitudine afectuoasă. Aici, de obicei, sunt angajați specialiști cu experiență și autoritate.

Dezavantaje: interesul potențial al clinicii, ca dvs. să reveniți în acestă instituție. Desigur nu în toate centrele private veți fi „scurși” de bani, dar se mai întîmplă, de aceea fiți foarte prudenți.

Iar acum vom enumera clinicile private din Chișinău, unde puteți beneficia de consultația unui medic pediatru. Prețurile pentru aceste consultații variază între 60 și 300 lei.

Botanica

Terramed

Instituție medicală cu profil multiplu. În centru sunt amplasate: farmacie, laborator, ambulator și staționar pentru 20 locuri, bloc pentru operații și secție de terapie intensivă.

Pediatru — Chirilov Valentina. Ortoped-pediatru — Platon Marcel. Prețul unei consultații variază de la 150 la 250 lei.


Eurolab

Centrul medicină de laborator. Profilul de bază — diagnosticare modernă de laborator. Deasemenea aici puteți beneficia de consultația mai multor specialiști.

Pediatru — Nadejda Bujac. Medic endocrinolog-pediatru — Andrian Chiriac. Prima consultație — 300 lei.


Exellence

Este o instituție multifuncțională de diagnostic, asistență medicală primară și specializată. Aici puteți consulta un medic neurolog pentru copii și să faceți monitorizarea EEG chiar și copiilor foarte mici.

Pediatru — Natalia Harabar. Prețul unei consultații — 200 lei.


Centru

Galaxia

Centrul de sănătate a familiei. Oferă o varietate de servicii medicale, deține un laborator, dar și staționar. Pediatri - Țurcan Agafia, Steclari Tatiana, David Ala. Medic alergolog pentru copii — Suzana Șit. Costul unei consultații — 150 lei.

Emanuil

Centrul medical creștin. Primesc și consultă toți doritorii. Sunt specialiști din diferite domenii. Dotat cu laborator și farmacie. În unele cazuri se oferă medicamente gratis.

Aici puteți primi sfaturi despre îngrijirea copilului, despre alimentare, regimul zile. Pediatru — Liliana Vicol. Prima consultație — 60 lei.

Aspiro Med

Clinică privată cu profil special pentru copii. Sunt specialiști pentru copii de diferite specializări. Pediatru — Nicolaie Cechir și alții. În clinică se folosesc, pe scară largă, metodele de tratament homeopate. Prețul unei consultații — 150 lei.


Rîșcani

Sancos

Clinica "Sancos" — instituție medicală care oferă o gamă completă de servicii medicale de înaltă calitate. În cadrul centrului medical activează specialiști pentru copii din diferite domenii.

Pediatru Ornelia Ciobanu. Prețul primei consultații — 165 de lei, consultația repetată — 80 de lei.


Medpark

Spitalul Internațional Medpark este dotat cu laborator, tehnică modernă pentru diagnosticare. Personalul medical se află în serviciul pacienților 24 ore din 24.

Specialiști pentru copii. Pediatri - Petru Stratulat, Vera Rusanovscaia, Liliana Vișnevscaia-Rusnac, nefrolog — Valentina Rotaru, gastrolog — Georgeta Simon. Consultația pediatrului costă — 260 lei.

Medeferent-P

Centru medical. Pediatru — Larisa Ilievici. Prețul unei consultații — 100 lei.


Ciocana

Magnific

Centrul de diagnostic și tratament oferă o gamă largă de servicii de consultanță și diagnostic. Specialiștii clinicii folosesc utilaje medicale moderne și metode inofensive de investigare a pacienților.

Pediatru — Alexandr Machedonschii. Prețul primei consultații — 150 lei. Pentru investigarea a 2 sau mai mulți copii — 80 de lei fiecare. Consultație repetată — 80 de lei. Pentru investigarea a 2 sau mai mulți copii — 40 de lei fiecare.


Buiucani

PROMED

Clinica oferă un spectru larg de servicii medicale pentru copii. Centrul medical dispune de un spațiu atractiv pentru copii, tehnologii medicale moderne și specialiști pediatri cu experiență în domeniu.

Specialiști pentru copii: Pediatru — Tatiana Maimescul, Svetlana Oleinicova; neurolog — Mariana Robu, Nina Ciudesnaia; oftalmolog — Adriana Grițco, Alina Ogor; ortoped — Elena Rusu. Prețul consultației — 200 de lei, repetat — 150 lei.


Veiany

Centrul de medicină alternativă acordă servicii medicale naturiste pentru toată familia: copii, adolescenți, tineri, maturi, vârstnici. În cadrul centrului se efectuează tratamente homeopatice, indicate de un specialist în domeniu. Totodată, sunt aplicate asemene metode de tratament, precum: fitoterapia, kinetoterapia, acupunctura, aromaterapia, masaj curativ.

Medic homeopat — Irina Șîncarenco; medic-fitoterapeut — Veronica Calcev. Costul unei consultații: Homeopat — 350 de lei — consultația primară + tratamentul de bază; consultația repetată — 250 de lei. Fitoterapeut: 150 de lei.


PRO Sano

Clinica oferă o gamă largă de servicii în domeniul pediatriei: monitorizarea dezvoltării normale a copilului; sfaturi de alimentare( inclusiv alăptare); vaccinare și alte metode de profilaxie a bolilor; diagnosticarea și tratarea afecțiunilor grave; monitorizarea bolilor cornice.

Pediatru — Tatiana Peev. Neurolog pentru copii - Ala Eșanu. Se fac procedurile EEG, doppler transcranian. Prima consultație — 100 lei, cele repetate — 70lei. Consultația a doi copii din aceiași familie — 150 lei.


Neuromed Sf. Luca

Centrul medical "Neuromed Sf.Luca" — instituție medicală cu profil neurologic și de reabilitare. În cadrul centrului medical activează specialiști de înaltă calificare, cu experiență vastă în domeniu, care pentru fiecare caz în parte caută soluția optimă pentru rezolvarea problemei pacientului, astfel încât să-l ajute prin cele mai eficiente și blânde metode.

Viorica Damașcan — neurolog-pediatru, medic de categorie superioară. Fortună Camelia — terapeut, medic de categoria I.
Prețul consultației — 200 lei.


SRL Hidrofit și „Spirulina plus”

În final, încă o opțiune. În cazul în care copilul se îmbolnăvește frecvent, este pretențios la mâncare, dă semne ale unei imunități slabe și ați obosit deja să tot mergeți cu el pe la medici, este posibil să vă ajute remediile naturale de fortificare a organismului, precum este, de exemplu, spirulina.

SRL Hidrofit este un producător național care cultivă spirulina pe teritoriul Transnistriei, având certificate de calitate pentru produsul dat și premii obținute în cadrul expozițiilor internaționale. Spirulina se vinde sub formă de pastă congelată și suc congelat. O astfel de formă permite produsului să păstreze mult mai multe substanțe nutritive, decât forma uscată și comprimatele.

Conform unor studii ONU, această algă se numără printre cele cele mai prețioase produse ale unei alimentații sănătoase, întrucât conține o mulțime de substanțe nutritive valoroase. Valoarea spirulinei a fost remarcată și de Organizația Mondială a Sănătății, iar NASA a inclus aceste alge în meniul cosmonauților.

Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Produse și servicii la tema

Vezi harta
 • Veiany Centru de Medicina Alternativa

  or. Chișinău, str. Alba-Iulia, 168
  022 83-77-38, 0 788 3-77-38

 • Magnific Centrul de diagnostic și tratament

  or. Chișinău, str. Melestiu, 20
  022 54-35-55, 022 54-52-68, 022 54-43-46

 • Sancos Instituție medicală multidisciplinară

  or. Chișinău, str. Moscova, 16
  022 909-909, 022 909-908

 • Promed Clinică privata multidisciplinara

  or. Chișinău, str. Creanga, 24/1
  022 74-34-13

 • Neuromed Sf.Luca Centrul medical

  or. Chișinău, str. Alba Iulia, 5/1, 81
  022 74-52-51, 0 610 8-34-34, 0 682 3-40-61

 • SRL "Hidrofit" Hrana "vie" a secolului XXI — un scut natural impotriva bolilor

  or. Chișinău,
  0 793 9-58-45

 • Medpark Spitalul internațional

  or. Chișinău, str. A. Doga, 24
  022 40-00-40

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 5

Sortare
 • Nou
 • Anterior
 • 25 apr. 2013 15:48 #1 Ева Рыжова

  В Медеференте - вообще врачебный состав отличный. У них и знаменитый ортопед Карлик принимает и невропатолог хороший, и еще много прекрасных врачей.

  Răspundeți
 • 08 iul. 2013 11:29 #2 Marina Ghilien

  #1 Ева Рыжова, Да, невропатолог и вправду толковый. Без стандартного набора слов "фенозипамузимозгавсотыйразперерастетнобудемприниматьфенозипам" и по кругу))

  Răspundeți
 • 30 iun. 2015 11:32 #3 alina bicioc

  Am fost la OftalmoCorrect la o consultatie la un oftalmolog, Adiana Gritco. Mi-a placut mult. nu stiam ca au mai multi specialisti :) deja an fost si la neurolog, dermatolog, orl cu copilul meu :)

  Răspundeți
 • 17 iun. 2016 16:07 #4 Olesea P.

  La Magnific la ciocana deja e alt medic, este foarte bun, e dul pediatru Igor Pletosu, recomand...

  Răspundeți
 • 19 ian. 17:21 #5 Allison Howarts

  Buna ziua, sunt aici pentru a raspândi aceasta veste buna întregii lumi cu privire la modul în care am primit so?ul meu înapoi. Eram nebun când so?ul meu mi-a lasat o alta femeie luna trecuta. Dar când ma întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl sluje?te, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lasat so?ul meu. El mi-a spus doar ca am ajuns la locul potrivit ca voi fi dorin?a mea de inima fara nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie sa fac, dupa ce a fost facut, în urmatoarele doua zile, so?ul meu a sunat ma la telefon ?i îmi pare rau ca m-ai trait înainte. Sunt atât de fericita ?i cople?ita ca trebuie sa le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona sa-mi dau dorin?a inimii. Daca ave?i nevoie de orice fel de ajutor, contacta?i Profetul Okona la urmatoarea adresa de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vraji ca, (1) Daca dori?i ex-spate. (2) nu ai nevoie de un divor? în casnicia ta. (3) Vrei sa fii promovat în biroul tau. (4) Vrei sa vindeci bolile mortale (5) Daca vre?i un copil. (6) Vrei sa fii bogat. (7) Vrei sa î?i ceri so?ul ?i so?ia sa fie a ta pentru totdeauna. (8) Daca ave?i nevoie de asisten?a financiara. (9) vrei o so?ie / so? prophetokona@gmail.com

  Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»