Cum și unde găsim un pediatru bun în Chișinău?12

Cum și unde găsim un pediatru bun în Chișinău?

Cui să-i încredințăm ceea ce avem mai scump în viață — sănătatea copilului? Cred că este cea mai grea întrebare pe care și-o pun părinții.

În ultimul timp, mămicile moderne studiază activ informațiile din domeniul pediatriei, în internet. Astfel, uneori se întîmplă, ca acestea să cunoască mai multe despre o boală, decît medicul lor de familie. Asemenea mămici știu că virusul nu se tratează cu antibiotice, că produsele pentru fortificarea imunității, precum “Viferon” nu au o eficacitate demonstrată (de aceea nu se utilizează în Europa), că picăturile pentru nas nu tratează guturaiul, ci doar elimină simptomele și multe, multe altele.

Desigur aceste mame, adesea, nu sunt agreate de medicii care lucrează în baza vechiului sistem medical, care iubesc să se „asigure” și care presciu preparatul, al cărui logotip îl poartă pe halatul de serviciu. Aceste mame sunt nevoite să caute pentru copilul lor un alt pediatru, care le va inspira încredere.

Cum alegem pediatrul potrivit?

Pentru că sunt și eu mamă, care a văzut mulți pediatri (lăudați și nu prea), vă pot spune că nu e o sarcină ușoară. O soluție ar fi să întrebați rudele și prietenii, însă nu cred că e întoateauna cea mai bună idee, pentru că cereințele fiecărei mame față de un medic sunt diferite. De asemenea, se întîmplă ca un medic să fie foarte bun într-un domeniu, dar necompetent în altul. Pînă la urmă, sunt și ei oameni. Cu unii pacienți pot găsi ușor limbă comună, iar cu alții, din start, nu se înțeleg.

Trebuie menționat că prețul unei consultații și programul încărcat, nu pot vorbi despre competența profesională a unui medic.

Atunci cum să alegem? Din păcate doar prin experiență. Să mergi, să vezi, să asculți și să decizi este “al vostru” acest medic sau nu. Iar noi vom încerca, să vă spunem unde puteți merge.

Clinicile de stat sau private?

Nu vom enumera aici toate clinicile de stat, deoarece lista lor este deja publicată pe site. Voi menționa doar că în multe din ele, puteți fi primiți fără îndreptare de la medicul de familie. Aveți nevoie doar de o rugăminte politicoasă, susținută de o “mulțumire financiară”.

Avantajele consultației într-o instituție de stat ar fi: posibilitatea de a face pe loc unele analize, la un preț redus, dar și un minim pericol de a fi îndreptați, fără motiv, la alte analize și specialiștiti. Însă, sunt și dezavantaje: rînduri mari, programul supraîncărcat al specialiștilor și cel mai important — apelînd în mod privat la un specialist din clinicile de stat, deși achitați consultația, nu primiți nici o garanție. Asta pentru că vizita este neoficială și oficial el nu poartă nici o răspundere pentru dvs. De aceea trebuie să știți la cine mergeți și să rugați să înregistreze consultația în cartela copilului, să pună ștampilă și să semneze.

În clinicile private puteți miza pe niște condiții, mai mult sau mai puțin, confortabile și o atitudine afectuoasă. Aici, de obicei, sunt angajați specialiști cu experiență și autoritate.

Dezavantaje: interesul potențial al clinicii, ca dvs. să reveniți în acestă instituție. Desigur nu în toate centrele private veți fi „scurși” de bani, dar se mai întîmplă, de aceea fiți foarte prudenți.

Iar acum vom enumera clinicile private din Chișinău, unde puteți beneficia de consultația unui medic pediatru. Prețurile pentru aceste consultații variază între 60 și 300 lei.

Botanica

Terramed

Instituție medicală cu profil multiplu. În centru sunt amplasate: farmacie, laborator, ambulator și staționar pentru 20 locuri, bloc pentru operații și secție de terapie intensivă.

Pediatri — Romanova Nely, Vaipan Tatiana. Ortoped-pediatru — Platon Marcel. Prețul unei consultații 300 de lei.

Program de lucru: Luni-Sâmbătă de la 08:00 până la 20:00, Duminica fără program.

Adresa: Cuza-Vodă 15/4,
Telefon: 022 20-23-73


Eurolab

Centrul medicină de laborator. Profilul de bază — diagnosticare modernă de laborator. Deasemenea aici puteți beneficia de consultația mai multor specialiști.

Pediatru — Lhenco Vera și Nadejda Bujac. Prima consultație — 300 lei.

Program de lucru: Luni-Vineri de la 7:30 până la 19:00, Sâmbătă de la 08:00 până la 13:00, Duminică fără program.

Adresa: bd. Traian 7/1,
Telefon: 022 94-49-44


Centru

Galaxia

Centrul de sănătate a familiei. Oferă o varietate de servicii medicale, deține un laborator, dar și staționar. Pediatri - Țurcan Agafia, Botnaru Ludmila. Pediatru infecționist Juravliov Tatiana. Ortoped-pediatru - Sandrosean Argentina, Melnic Eugeniu. Costul unei consultații — 250 de lei si repetat 150 lei.

Program de lucru: Luni-Vineri de la 8:00 până la 18:00, Sâmbătă de la 8:00 până la 13:00, Duminica fără program.

Adresa: str. Alexandru cel Bun 54,
Telefon: 022 85-85-00

Emanuil

Centrul medical creștin. Primesc și consultă toți doritorii. Sunt specialiști din diferite domenii. Dotat cu laborator și farmacie. În unele cazuri se oferă medicamente gratis.

Aici puteți primi sfaturi despre îngrijirea copilului, despre alimentare, regimul zile. Pediatru — Liliana Vicol. Prima consultație — 60 lei.

Program de lucru: Luni-Joi de la 8:00 până la 17:00, Vineri de la 8:00 până la 15:00, Sâmbăta și Duminica fără program.

Adresa: str. Alexandru cel Bun 140,
Telefon: 022 21-04-47

Aspiro Med

Clinică privată cu profil special pentru copii. Sunt specialiști pentru copii de diferite specializări. Pediatri — Nicolaie Cechir, Ceban Gheorghe, Andrei Vărzari. În clinică se folosesc, pe scară largă, metodele de tratament homeopate. Prețul unei consultații — 200 lei.

Program de lucru: Luni-Vineri de la 9:00 până la 18:00. Sâmbătă și duminică fără program.

Adresa: str. Puskin 52,
Telefon: 022 24-23-81


Rîșcani

Sancos

Clinica "Sancos" — instituție medicală care oferă o gamă completă de servicii medicale de înaltă calitate. În cadrul centrului medical activează specialiști pentru copii din diferite domenii.

Pediatru Bistrițscia Elina și Tatiana Alfalim. Prețul primei consultații — 230 de lei.

Program de lucru: Luni- Vineri de la 08:00 până la 20:00. Sâmbătă de la 08:00 pânp la 14:00. Duminica fără program.

Adresa: bd. Moscoovei 16,
Telefon: 022 90-99-09


Medpark

Spitalul Internațional Medpark este dotat cu laborator, tehnică modernă pentru diagnosticare. Personalul medical se află în serviciul pacienților 24 ore din 24.

Pediatri - Vera Rusanovscaia, Liliana Vișnevschi-Rusnac, Vaculin Olesea, Carolina Romașco, Ludmila Chiriac. Consultația pediatrului costă 450 lei, în decurs de 10 zile calendaristice consultația repetată este gratuită.

Pentru urgențe medicale pediatrice - linia de gardă 24/24, 7 zile în săptămână stă la dispoziția pacientului.

Prețul consultației pediatrului la Urgențe - 490 lei.

Adresa: str. Andrei Doga 24,
Telefon: 022 40-00-40

Medeferent-P

Centru medical. Pediatru — Larisa Ilievici. Prețul unei consultații — 200 lei.

Program de lucru: Luni- Sâmbătă de la 9:00 până la 18:00, Duminica fără program.

Adresa: str. Miron Costin 16,
Telefon: 022 43-88-84

Buiucani

PRO Sano

Clinica oferă o gamă largă de servicii în domeniul pediatriei: monitorizarea dezvoltării normale a copilului; sfaturi de alimentare( inclusiv alăptare); vaccinare și alte metode de profilaxie a bolilor; diagnosticarea și tratarea afecțiunilor grave; monitorizarea bolilor cornice.

Pediatri — Tatiana Peev, Pascarencu Maria. Se fac procedurile EEG, doppler transcranian. Prețul consultației — 250 lei.

Program de lucru: Luni- Sâmbătă de la 08:00 până la 18:00. Sâmbătă, Duminică fără program.

Adresa: str. Alba-Iulia 75/15,
Telefon: 022 58-02-59


Neuromed Sf. Luca

Centrul medical "Neuromed Sf.Luca" — instituție medicală cu profil neurologic și de reabilitare. În cadrul centrului medical activează specialiști de înaltă calificare, cu experiență vastă în domeniu, care pentru fiecare caz în parte caută soluția optimă pentru rezolvarea problemei pacientului, astfel încât să-l ajute prin cele mai eficiente și blânde metode.

Viorica Damașcan — neurolog-pediatru, medic de categorie superioară.
Prețul consultației — 200 lei.

Program de lucru: Luni-Vineri de la 09:00 până la 19:00, Sâmbătă de la 10:00 până la 14:00.

Adresa: str. Alba Iulia 5/1,
Telefon: 061 08-34-34

Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Produse și servicii la tema

Vezi harta
 • Sancos Instituție medicală multidisciplinară

  or. Chișinău, str. Moscova, 16
  022 909-909, 022 909-908

 • Medpark Spitalul internațional

  or. Chișinău, str. A. Doga, 24
  022 40-00-40

 • Neuromed Sf.Luca Centrul medical

  or. Chișinău, Buiucani, str. Floresti 16
  069 23-50-15, 061 08-34-34

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 4

Sortare
 • Nou
 • Anterior
 • 25 apr. 2013 15:48 #1 Ева Рыжова

  В Медеференте - вообще врачебный состав отличный. У них и знаменитый ортопед Карлик принимает и невропатолог хороший, и еще много прекрасных врачей.

  Răspundeți
 • 08 iul. 2013 11:29 #2 Marina Ghilien

  #1 Ева Рыжова, Да, невропатолог и вправду толковый. Без стандартного набора слов "фенозипамузимозгавсотыйразперерастетнобудемприниматьфенозипам" и по кругу))

  Răspundeți
 • 30 iun. 2015 11:32 #3 alina bicioc

  Am fost la OftalmoCorrect la o consultatie la un oftalmolog, Adiana Gritco. Mi-a placut mult. nu stiam ca au mai multi specialisti :) deja an fost si la neurolog, dermatolog, orl cu copilul meu :)

  Răspundeți
 • 17 iun. 2016 16:07 #4 Olesea P.

  La Magnific la ciocana deja e alt medic, este foarte bun, e dul pediatru Igor Pletosu, recomand...

  Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»