Apa Buna

Victor Petrov: Să naști frumos... Вероника Горчак Victor Petrov: Să naști frumos...

Promed a fost înființat în Chișinău, în iulie anul 2004, cu denumirea inițială de OftalmoCorrect. Pe piața internă, centrul medical se specializează în domeniul oftalmologiei.

Centre specializate/specialități:

Investigații ecografice pentru gravide la Chișinău. Prezentarea ofertelor, prețurilor și medicilor imagiști din capitală5

Investigații ecografice pentru gravide la Chișinău. Prezentarea ofertelor, prețurilor și medicilor imagiști din capitală

În timpul sarcinii, medicul ginecolog recomandă gravidei un șir de investigații medicale, printre care și examenul ecografic. Acesta din urmă, obligatoriu este efectuat în trimestrul I (11-13 săptămână), II (20-23 săptămână) și III (a 32-a săptămână) de sarcină, dar poate fi repetat și de mai multe ori, aceasta în funcție de evoluția sarcinii.

Datorită ecografiei (numită și ultrasonografie sau sonografie), este evaluată starea de sănătate a gravidei, nivelul de dezvoltăre a micuțului, se determină poziția fătului și a cordonului ombilical, se stabilește necesitatea nașterii prin operație cezariană etc. Iar, efectuând un examen ecografic la 20-22 săptămâni, ați putea afla cine crește în burtica dumneavoastră — un băiețel sau o fetiță.

Astăzi, prin intermediul unui monitor vă puteți vedea bebelușul în burtică, îi puteți auzi bătăile inimii și aveți posibilitatea să-i urmăriți mișcările. Dar, aceasta nu este tot — unele ecografe pot chiar fotografia micuțul, iar prima fotografie din albumul copilului ar putea fi chiar cea din burtica mamei.

În timpul sarcinii, medicul vă poate recomanda să efectuați: ecografie standard, ecografie avansată, ecografie transvaginală, ecografie 3D sau 4D, Doppler, ecografie fetală. Fiecare tip de ultrasonografie are particularitățile, dar și funcțiile sale. Spre exemplu, prin ecografia fetală se obțin imagini clare ale inimii bebelușului, ecografia 3 și 4D oferă detalii similare celor unei fotografii, pe când ecografia Doppler — măsoară viteza și direcția în care circulă sângele.

Unde am putea efectua ecografia în timpul sarcinii la Chișinău?

În capitală, există o mulțime de clinici unde ați putea face ultrasonografia din timpul sarcinii — atât gratuit, cât și cu plată.

Prima opțiune ar fi policlinicile din oraș sau maternitățile din capitală. În baza unui bilet de trimitere oferit de medicul de familie sau medicul ginecolog-obstetrician, ați putea efectua gratuit ultrasonografia la policlinica la care sunteți la evidență. Totodată, ați putea alege o altă policlinică sau una dintre maternitățile de stat din oraș — aici examenul ecografic este cu plată, dar prețul este mult mai mic comparativ cu cel stabilit în clinicile particulare (de la 50 de lei) sau chiar gratuit, dacă aveți îndreptare de la ginecolog.

A doua opțiune ar fi instituțiile medicale private. În Chișinău sunt o mulțime asemenea clinici, rămâne să alegeți varianta care vi se potrivește. Înainte de a vă înscrie la o clinică pentru examen ecografic, aflați cu ce fel de echipament este dotată instituția medicală, cine este medicul imagist, dar și care este costul pentru efectuarea ultrasonografiei.

În continuare vă prezentăm lista centrelor medicale private din Chișinău, unde ați putea face ecografia, specialiștii, dar și prețurile stabilite de fiecare instituție.


Botanica

Familia

Instituție de excelență în domeniul echipamentelor tehnice și furnizarea serviciilor de reproducere. Centru dispune de echipament modern și medici profesioniști cu o vastă experiență în domeniu. Se efectuează examen ecografic în timpul sarcinii — ecografie abdominală, transvaginală, examinarea 3D și 4D a fătului.

Medici: Sergiu Puiu, Cătălin Cauș, Natalia Cauș.
Tarife: screening până la 12-13 săptămâni — 350 lei, USG la 14-19 săptămâni — 400 lei; screening la 20-24 săptămâni — 500 lei + 200 lei, dacă este sarcină multiplă; USG la 25-41 săptămâni — 450 lei.


Terramed

Clinică particulară de nivel european. Centrul dispune de utilaj modern. Sunt oferite următoarele servicii de ultrasonografie pentru femeile gravide: USG în I trimestru de sarcină; USG în trimestrele 2-3 de sarcină; USG fătului plus înregistrare pe disc.

Medici: Natalia Culibaca (ecografist de I categorie), Dmitrii Unculiță (ecografist de categ. superioară), Natalia Calistru (ecografist de categ. superioară), Igor Cepraga (3D și 4D), Cornelia Istrati (Imagist, medic de categorie superioară).
Tarife: ecografie transabdominală în I trimestru de sarcină — 250 de lei; ecografie transvaginală în trimestrui I — 200 de lei; examen ecografic trimestrul II-III — 350-400 lei; screening în sarcină — 250-300 lei; ecografie 3D și 4 D la orice termen — 450 lei; examen ecografic în sarcină cu scop diagnostic — 350 de lei.


Extramed

Clinica reprezintă unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale în domeniul ginecologiei și obstetricii din țară. Centrul medical dispune de utilaj modern și săli dotate. Sunt efectuate examene ecografice de diverse tipuri, printre care: ecografie 3D/4D, Doppler în sarcină, ecocardiografie fetală, determinarea markerilor ecografici în sarcină specifici pentru anomaliile cromozomiale.

Medici: Elena Luchian, Liliana Fuior, Ștefan Gațcan.
Tarife: Ecografie în I trimestru — 250 lei; II, III trimestru de sarcină — 450 lei; ecografie cu screeningul maladiilor cromozomiale — 450 lei; ecografie în trimestrul II-III de sarcină + 4D+Doppler — 450 lei; Doppler în sarcină — 200 lei.


Centrul medical consultativ "Lacteia"

Unitatea de diagnosticare ultrasonografică (USG) a centrului medical consultativ este dotată cu dispozitivul SonoAce X8, produs de compania Samsung Medison. USG în sarcină până la termenul de 18 săptămâni.

Medici: Vulpe Vadim — medic imagist în sarcină.
Preț: USG până la 10 săptămâni de sarcină — 150 lei; până la 14 săptămâni — 200 lei; până la 21 săptămâni — 300 lei; până la 40 săptămâni — 400 lei.


Fetalmed

Cabinetul Medical de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie "Fetalmed" asigură diverse servicii medicale de specialitate, precum: consultații și tratamentul afecțiunilor în domeniul ginecologiei, diagnosticul supravegherii evoluției sarcinii, prin folosirea unui echipament medical de performanță — Ultrasonograf de marca GE VOLUSON E8, prin folosirea și implementarea practicilor, cunoștințelor obținute la King’s College University Hospital Londra, Marea Britanie.
În cadrul clinicii puteți efectua Doppler color și pulsat, 2D/4D, există posibilitatea de înregistrare pe CD sau stick.

Medic: Tatiana Revencu — medic obstetrician-ginecolog cu competențe în ecografia ginecologică și medicina fetală.
Tarife: ecografie în sarcina encipientă (depistarea sarcinii până la 11 săptămâni) — 200 lei; screening de trimestrul I — 400 lei; screening de trimestrul I gemeni — 600 lei; screening de trimestru II — 450 lei, gemeni — 750 lei; screening de trimestrul III (evaluarea stării de bine a fătului și examinarea Doppler) — 24-42 săptămâni — 350 lei, gemeni — 500 lei. Ecocardiografia fetală — 300 lei; neurosonografia fetală — 300 lei; biometria fetală — 200 lei, măsurarea colului uterin — 150 lei; Doppler — 200 lei.


Modus Vivendi

Examen ecografic în trimestrul I-II-III de sarcină.

Medici: Vitalie Cotorcea (ecografist, categorie superioară).
Tarife: Examen ecografic transabdominal în trimestru I de sarcină — 170 lei, Examen ecografic în trimestrul II-III de sarcină — 240 lei. Examinarea 3D (tridimensională), 4D (dinamică) a fătului — 500 lei.

Excellence

Aparataj modern. Posibilitatea de a efectua ecografie 3D/4D.

Medici: Eduard Izbaș (imagist-ultrasonografie, categ. I), Rodica Tintiuc (medic imagist, categoria întâi, obstetrician-ginecolog).
Tarife: examen ecografic endovaginal până la 10 săpt. de sarcină — 250 lei, transpubian — 200 lei; ex. ecografic trimestrul II-III de sarcină standard — 450 lei, sarcină multiplă — 550 de lei; Doppler în sarcină — 200 de lei; examen ecografic 4D + înregistrare pe CD — 550 de lei.

Dalila

Examen ecografic în timpul trimestrului I-II-III de sarcină.

Medici: Sergiu Puiu, Andrei Puiu.
Tarife: 200-400 lei, în dependență de termenul sarcinii.


Buiucani

PROMED

Servicii imagistice pentru gravide: screening ecografic în trimestrul I, II și III de sarcină. Centrul medical dispune de tehnologii și aparate de ultimă generație.

Medici: Vasilieva Elena, Ursan Olga.
Tarife: screening ecografic în trimestrul I — 270 lei, trimestrul II — 330 lei, trimestrul III — 280 lei (în caz de sarcină standard), sarcină multiplă în trimestru III — 400 lei.


Pro Sano

Ecografie transvaginală, ecografie în sarcina incipientă, ecografie trimestrul II-III de sarcină, eco Doppler, Evaluare morfologică în sarcină (3D/4D).

Medici: Svetlana Sobețchi (ginecolog, medic USG).
Tarife: I trimestru — 150 de lei; trimestrul II și III — 250 lei.

Ciocana

Magnific

Centrul medical dispune de utilaje medicale perfomante. Se efectuează ultrasonografia tuturor organelor, examinarea ginecologică în regim 4D. USG în timpul sarcinii în cadrul filialei de la Ciocana.

Medici: Ilie Babiuc (categorie superioară), Svetlana Sereda (categorie superioară).
Tarife: I trimestru de sarcină — 220 de lei; II trimestru sarcină: monofetal — 250 lei, sarcină multiplă — 330 de lei; III trimestru de sarcină: monofetal — 280 de lei, sarcină multiplă — 380 lei.


Centru

Ridicon

Centrul dispune de scaner cu ultrasunete modern marca "May Lab 50 X-Vision". În cadrul clinicii, femeile gravide pot efectua USG la 2-12 săptămâni și trimestrul II-III (inclusiv Doppler).

Medic: Covalciuc Silvia, Savin Patricia.
Tarife: USG la 2-12 săptămâni de sarcină — 200 lei, trimestrul II-III — 250 lei, cu Doppler — 370 lei.


Centrul medical consultativ "Lacteia"

Unitatea de diagnosticare ultrasonografică (USG) a centrului medical consultativ este dotată cu dispozitivul SonoAce X8, produs de compania Samsung Medison. USG în sarcină până la termenul de 18 săptămâni.

Medici: Vladimir Vulpe — medic imagist în sarcină.
Preț: ecografie până la 10 săptămâni — 150 lei; până la 14 săptămâni — 200 lei; până la 21 săptămâni — 300 lei; până la 40 săptămâni — 400 lei.


Galaxia

Investigații ecografice în sarcină.

Medici: Olga Zabolotnâi (categoria superioară, medic ecografist pediatru), Aurelia Cojocari (ecografist, categoria I), Liliana Calin (ecografist, categoria superioară), Alla Panfilova (ecografist, categ. I), Tatiana Ungureanu (ecografist, categ. II), Elena Samoil (imagist, categ. II), Vladislav Spinei (imagist, categ. II).
Tarife: ecografie până la 12 săptămâni de sarcină — 150 de lei; ecografie trimetrul II-III de sarcină + Doppler — 300 lei.

Centrul de Diagnostic German

Examinarea și monitorizarea dezvoltării fătului pe tot parcursul gravidității.

Medici: Vitalie Cotorcea (ecografist de categ. superioară), Tamara Gorea (imagist-sonografist), Micaela Vataman (imagist-sonografist, categ. superioară), Aliona Petrova (imagist-sonografist, prima categorie), Olga Crâlova (imagist-sonografist, prima categorie), Lilia Șcerbacolv (imagist-sonografist, prima categorie), Alexandru Harabagiu (prima categ.), Adrian Cebotari (prima categ.), Irina Galben.
Tarife: ecografie transabdominală în primul trimestru de sarcină .

Râșcani

Sancos

Ecografia pentru sarcină — sunt utilizate fascicule de ultrasunete reflectate pentru a realiza o poză a fătului, placentei și a fluidului amniotic. Nu se folosesc raze X sau alte tipuri de radiații.

Medic: Victoria Gurschi (imagist-sonografist, prima categorie), Veronica Piscorschi (sonografist, prima categorie).
Tarife: USG sarcina I trimestru — 200 lei; I trimestru screening — 240 lei; USG sarcină II-III trimestru — 300 lei; ecodopplerografia ombilicala la făt — 65 de lei.


Medpark

Spitalul dispune de cabinet de ultrasonografie echipat cu aparate de înaltă precizie. Examen ultrasonografic + Doppler Color.

Medici: Irina Uncuța (categoria superioară), Egor Nikitin (categoria superioară), Sergiu Pleșca.
Tarife: Examen ecografic în I trimestru de sarcină (transvaginal) - 330 lei. Screening ecografic la 11-14 săptămâni de sarcină (transabdominal) – 390 lei. Screening ecografic trimestrul II-III (transabdominal) - 500 lei (la 15-21 săptămâni de sarcină) Ecografia transabdominală în trimestrul II-III+ Dopplerometria fotoplacentară - 550 lei (la 21-40 săptămâni de sarcină)


Calmed

Sistemul ultrasonor digital posedă toate tipurile de Doppler, precum și permite reconstruirea tridimensională a structurilor vizualizate.

Medici: Tatiana Sârghi.
Tarife: USG până la 12 săptămâni + Doppler — 200 lei; după 12 săptămâni + doppler — 350 lei.


Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Produse și servicii la tema

Vezi harta
 • Magnific Centrul de diagnostic și tratament

  or. Chișinău, str. Melestiu, 20
  022 54-35-55, 022 54-52-68, 022 54-43-46

 • Ridicon Centru medical

  or. Chișinău, str. Columna, 124
  022 54-28-79, 0 684 9-93-00

 • Extramed Centru medical privat și maternitate

  or. Chișinău, str. Grenoble, 27
  022 84-30-18, 022 84-30-19, 022 84-30-20

 • Medpark Spitalul internațional

  or. Chișinău, str. A. Doga, 24
  022 40-00-40

 • Fetalmed Cabinet medical de ultrasonografie în obstetrică şi ginecologie

  or. Chișinău, str. N. Zelinski, 31, of. 74
  022 00-93-03, 0 699 2-71-84, 0 684 2-44-33

 • Sancos Instituție medicală multidisciplinară

  or. Chișinău, str. Moscova, 16
  022 909-909, 022 909-908

 • Lacteia Centrul Medical Consultativ

  or. Chișinău, str. V. Pârcălab, 2
  022 784-784, 0 602 0-66-50

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

don

Noutățile partenerilor

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»