Articolul se referă la temele:

Liftingul facial chirurgical versus liftingul cosmetologic (thread lifting). Ce alegi pentru a-ți întineri pielea1

Materialul partenerilor 07 noiembrie 336
Liftingul facial chirurgical versus liftingul cosmetologic (thread lifting).  Ce alegi pentru a-ți întineri pielea

Ultimul secol a devenit un exercițiu reușit de inovare a serviciilor în domeniul întineririi, iar cererea de servicii noi în această sferă este tot mai mare. Așa se face că atât femeile, cât și bărbații își doresc trăsături fine și o piele lipsită de riduri, dar, preferabil fără durere. În cele ce urmează, ne dorim să elucidăm diferențele existente între lifting facial chirurgical (cu intervenție chirurgicală) și lifting cosmetologic (fără intervenție chirurgicală), pentru ca decizia pe care o iei să fie bazată pe situația în care te afli și, desigur, să culmineze cu rezultate pe măsură.

Liftingul facial chirurgical – introspecție

Liftingul facial este, conform datelor statistice, una dintre procedurile estetice cele mai căutate. De exemplu, în Statele Unite ale Americii peste 68.000 de femei și peste 4000 de bărbați au apelat la aceasta intervenție chirurgicală, doar pe parcursul anului 2018, conform datelor furnizate de Cosmetic (Aesthetic) Surgery National Data Bank.

Procedura de lifting facial chirurgical presupune reducerea, în general, a țesuturilor inestetice din jumătatea inferioară a feței, dar poate îmbina și intervenții chirurgicale pentru îmbunătățirea aspectului frunții, obrajilor, sprâncenelor si pleoapelor. Aceasta implică utilizarea anesteziei locale combinate cu sedative sau a anesteziei generale. Intervenția chirurgicală poate dura între 2 și 5 ore, iar de cele mai multe ori, persoana operată poate merge acasă în aceeași zi după intervenție sau poate rămâne internată o zi în clinică, pentru observații.

Liftingul facial chirurgical se efectuează prin realizarea unei incizii în zona de inserție a părului, pentru ca cicatricile rămase să nu fie vizibile. Astfel, chirurgul ridică mușchii și țesutul adipos, eliminând excesul de piele. Un moment important este că, în unele cazuri, un mic tub poate fi plasat sub piele, în spatele urechii, timp de 24-48 de ore, pentru a elimina acumulările de sânge si fluide.

Liftingul facial chirurgical îți asigură un efect de întinerire cu 10-15 ani, iar efectul poate dura între 7-10 ani, uneori 15 ani. Imaginează-ți, pentru o clipă, câte vizite la cosmetolog trebuie să faci în acest interval și câte finanțe ai cheltui?

Liftingul cosmetologic (thread lifting) – între tradiție și inovație

Până nu demult cea mai eficientă metodă de a corecta efectele trecerii timpului asupra pielii era bisturiul. Dar, iată că știința nu stă pe loc, și avem la îndemână soluții alternative, precum liftingul facial cosmetologic sau thread lifting. Liftingul facial cosmetologic sau, așa – zisul lifting cu fire de suspensie bioresorbabile/ resorbabile presupune introducerea la nivel cutanat a unor fire multiple care se vor păstra în țesut până la biodegradarea lor completă. Acest lucru facilitează crearea unei rețele vectoriale cu efect de lifting instant, însă va determina și eliminarea ridurilor sau al aspectului de piele flască. Rezultatul evident este o piele întinerită, revitalizată și fermă.

Aceste fire bioresorbabile sunt utilizate de câțiva ani buni în chirurgia generală pentru a realiza suturi de profunzime. Firele sterile din Polidioxanona (PDO) sunt sigure și biodegradabile, iar intervalul mediu de biodegradare este cuprins între 6-8 luni. Firele Poli Caprolactona (PCL) la fel sunt, în egală măsură, biodegradabile, dar au o durată medie de biodegradare de circa 2 ani. Cel mai important e că reprezintă material biocompatibil cu țesutul uman. Totodată, prezenta procedură este bine-venită cînd gradul de ptoză (cădere a țesuturilor) nu este mare, iar scopul principal e să oprim îmbătrânirea precoce (vârsta potrivită pentru această procedură: până la 40 de ani).

Firele activează circulația sangvină locală și oxigenarea țesutului, precum și inducerea unei reacții de fibroza care determină sinteza de neocolagen. Astfel, obținem efectul de ridicare (lifting) al pielii și eliminare a ridurilor. Efectul unei astfel de proceduri se menține termen îndelungat (circa 1-2 ani).

Concluzii

Materialul dat are menirea de a vă prezenta că aceste proceduri, în cazul în care sunt efectuate într-o Clinică de Medicină Estetică și Chirurgie Plastică, precum este Altermed în care lucrează profesioniști, ce pot să vă ofere rezultatele scontate în lupta cu semnele premature de îmbătrânire. În mod evident, succesul acestor intervenții se datorează atenției cu care acționează specialiștii. De aceea, o condiție indisolubilă este să mergi doar pe mâna celor mai buni. Sună chiar azi la +373 (22) 589-822 pentru a te programa la o consultație la Altermed și recăpătă-ți tenul de invidiat!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»