Articolul se referă la temele:

”Smart Start”: proiect nou – grădiniță modernă!0

Centrul de dezvoltare pentru copii ”Smart Start” este de mult timp cunoscut în Chișinău, în primul rând datorită abordării inovatoare a sistemului de educație. Anul 2019 va începe pentru noi cu lansarea unui proiect nou, care, la fel ca toate cele precedente, își propune să dezvolte cele mai bune calități și instincte la micuții dvs.

Vă așteptăm cu drag!

Proiectul nostru – cele mai bune practici ale centrului ”Smart Start” în combinație cu noile oportunități. Acum noi și dvs., stimați părinți, avem o grădiniță modernă chiar în centrul orașului! Instituția este situată într-o casă mare, amplasată într-o zonă sigură și protejată. Printre avantajele incontestabile – peluze spațioase în aer liber și o încăpere separată cu piscină și sală sportivă. De asemenea, putem propune părinților copiilor sugari lecții de înot! O încăpere spațioasă – oportunități suplimentare pentru utilizarea tehnologiilor moderne, noi activități interesante, mult soare și lumină. Grădinița noastră poate fi frecventată de copii de la vârsta de 1,9 ani. Grupele sunt mici, 12-15 persoane, program: de la 9:00 până la 15:00; de la 9:00 până la 17:00 sau pachet special (pentru părinți ocupați) – de la 7:30 până la 19:30.

Principii și metode

La grădinița ”Smart Start” instruirea se efectuează în limba engleză și se bazează pe abordarea Reggio Emilia. Această metodă a devenit cunoscută în întreaga lume, ca fiind una din cele mai respectuoase față de copil. Aceasta se bazează pe convingerea că copiii sunt creatori activi ai dezvoltării proprii, ce se află sub influența forțelor motrice naturale interne, care provoacă la micuți setea neclintită pentru creștere și învățare. Personalul nostru crede în posibilitățile micuțului dvs. și este dispus să se angajeze într-un dialog cu el, pentru a-i dezvolta talentele. Sarcina noastră – de a susține copilul, care este destul de capabil să aleagă de sine stătător forma cea mai bună de obținere a cunoștințelor. Viziunile lui Loris Malaguzzi, fondatorul tehnicilor-reggio, reflectă constructivismul social a lui Dewey, Piaget, Vygotsky, Bruner. ”Educația se naște din relații” și conduce la faptul că atenția de bază în educație se acordă interacțiunii micuțului cu oamenii: cu alți copii, familia, învățătorii, societatea. Copiii se dezvoltă, învățând să-și exprime simbolic gândurile și sentimentele, cu ajutorul a ”sute de limbi” (emoționale, comunicative și cognitive):

  • cuvinte;
  • mișcări;
  • desen;
  • construcții;
  • sculpturi;
  • teatrul umbrelor, confecționarea colajelor;
  • producții teatrale;
  • muzică etc.

Limbi, pe care ei le învață și le combină în mod continuu.

Noi acordăm atenție specială dezvoltării mișcărilor, abilităților cognitive, gândirii spațiale, dezvoltării vorbirii și scrisului. Prin urmare, oferim copiilor libertatea deplină de exprimare prin desen, construcție, modelare, producții teatrale, muzică și multe alte activități. Pedagogia-reggio mai este numită pedagogia spațiului. Și nu este o coincidență: la dispoziția copiilor sunt o mulțime de materiale care permit inventarea și crearea unei lumi proprii. O lume gândită foarte bine de adulți, sarcina cărora este de a fi mentorii copilului, de a vedea vectorul dezvoltării lui individuale și de a-l direcționa pe calea corectă.

Studierea unei materii are loc doar prin înțelegerea reciprocă dintre copil și adult, atunci când micuțul dorește. Și poate să se repete de mai multe ori, fiind abordate diferite aspecte ale informației învățate. Relațiile apropiate, pe termen lung, dintre copil și învățător, precum și colegi, se încurajează cu ajutorul organizării ciclice. Sălile de clasă sunt frumos amenajate, evocă sentimentul de confort și lejeritate, sunt dotate cu variate obiecte; în clasă copiii sunt angajați în proiecte de durată, care îi ajută să afle ce este lucrul în echipă.

Cum funcționează aceasta?

Lumea modernă e o lume deschisă, care nu poate fi limitată în mod artificial. De cele mai multe ori, o asemenea graniță este bariera lingvistică, care apare, în cazul în care familia pleacă în străinătate. Prin urmare, scopul fundamental al sistemului de formare a copiilor propus de ”Smart Start” – de a instrui copilul astfel, încât cel mic să fie capabil să se adapteze la instruirea într-un mediu vorbitor de limba engleză, în orice punct de pe globul pământesc. În același timp, frecventând grădinița ”Smart Start”, copiii nu vor mai avea nevoie de cercuri, secții sau specialiști suplimentari, fie că este vorba de logoped sau psiholog. Noi vă oferim toate serviciile respective!

Lecțiile și toate activitățile se desfășoară în limba engleză, inițial cu traducere în limba maternă, dar, treptat, pregătim copilul să comunice liber în limba engleză. Cu toate acestea, este susținut interesul pentru limbile native. În program sunt prevăzute 15 discipline, inclusiv: citirea, scrisul, lecții de logică, memorie și gândire, arte, etichetă, experimente, care contribuie la explorarea lumii. Fiecare săptămână este dedicată unei tematici anumite – natura, alimentația sănătoasă, studierea omului, tradițiile diferitor țări, viața urbană și cotidiană. Sunt preconizate 7 lecții pe zi, toate se desfășoară sub formă de joc, cu toate acestea nu uităm cât de important e să combinăm exercițiile intelectuale cu orele de educație fizică, inclusiv în aer liber. Durata unei activități – 15-20 minute cu pauză de zece minute. În acest fel, copilul dvs. nu doar își dezvoltă abilitățile și capacitățile, cunoaște lumea, dar, de asemenea, obține un bagaj lexical semnificativ, învățând limba engleză.

În fiecare săptămână, pedagogii noștri întocmesc un raport detaliat despre materia asimilată împreună cu copiii, inclusiv cu descrierea temei studiate, experimentele și exercițiile efectuate. La acesta se anexează un raport-foto detaliat, cu comentarii.

Lucrul cu copiii se desfășoară după principiul grupelor mici, în care picii devin cercetători, studiind temele și obiectele care le sunt utile și necesare. Și această percepere a lumii are loc cu participarea activă a unui mentor adult, care preia rolul de prieten sau coleg, și nu de observator plictisitor.

Vă așteptăm la ”Smart Start”!

Echipa noastră profesională este formată din pedagogi, psihologi, logopezi, specialiști în dezvoltarea timpurie. Vom fi bucuroși să vă vedem în familia prietenoasă ”Smart Start”! Aici, copiii dvs. nu vor obține doar cunoștințe suplimentare și necesare, dar și un stimulent pentru a se dezvolta din punct de vedere creativ, aflându-se, în același timp, într-un mediu confortabil și sigur. Pentru proiectul nou propus de ”Smart Start” sunt valabile ofertele speciale de Crăciun. Vă așteptăm!

Adresa: str. Sciusev, 104
Telefon: 06 202 33 33 sau 022 840 444
www.fb.me/reggiohouse.md

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Smart Start — Centru de dezvoltare timpurie str. Alba-Iulia, 79/1, et. 2 Tel.: 079 200-270 www.smartstart.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»

Articole populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»