Nou-născutul

Nou-născutul

Din momentul în care mămica își aduce acasă bebelușul, ea trebuie să știe cum anume să îl îngrijească astfel încât să îi asigure o dezvoltare și o creștere cât mai sănătoasă. Igiena nou-nascutului este extrem de importantă, nu trebuie sa fie deloc neglijată și necesită multă îndemânare și răbdare din partea mamei. Fiecare pas, oricât de mic ar părea el, reprezintă un punct important în sănătatea și dezvoltarea sugarului.

Teme în trend

 • Tata
  Tata

  Cum se schimbă viața bărbatului după ce devine tată? Ce poate oferi el copiilor săi, în afară de acoperiș deasupra capului și un frigider plin cu de toate? Despre toate subtilitățile științei despre tată, citiți în rubrica ce urmează.

  Articole: 1 751
 • Mama care alăptează
  Mama care alăptează

  Alăptarea este cel mai minunat lucru pe care îl puteți oferi bebelușului vostru. Îi asigurați o mulțime de nutrienți esențiali pentru o dezvoltare așa cum laptele artificial nu o va face niciodată. Complicații în alăptare, sânii mamei, alimentația corectă, probleme și soluții doar în această rubrică.

  Articole: 7 3696
 • Psihologia copilului până la 1 an
  Psihologia copilului până la 1 an

  Copilul dumnevoastră este încă foarte mic, dar deja are o anumită percepție a lumii. Ce gândește, ce simte, ce așteaptă acest boțișor de aur?

  Articole: 5 11042
 • Scutece și alternative la acestea
  Scutece și alternative la acestea

  Într-o epocă în plină dezvoltare care se laudă cu o varietate largă de produse pentru copii, părinții se văd puși în dificultatea de a alege cele necesare îngrijirii copilului. Banalele scutece par să fie o provocare atunci când mergeți în magazin. Nu știți de care să luați: refolosibile, de unica folosință sau ecologice. Atenție, există mai multe lucruri de care trebuie să țineți cont când alegeți scutecelul bebelușului dumnevoastră.

  Articole: 5 8176
 • Suzeta
  Suzeta

  Deşi suzeta pare a fi un obiect nelipsit din preajma celui mic e bine să ştiți ca ea nu este obligatorie. Multe dintre mămici au temeri dacă este bine sau nu, să folosească suzeta și dacă este sau nu sănătoasă pentru copil.

  Articole: 6 3812
 • Slinguri, wrap-uri, hamuri
  Slinguri, wrap-uri, hamuri

  Ce este un sling? Un accesoriu la modă sau un real ajutor pentru mamă? Ce tipuri de eșarfe port-bebe sunt utile, și care sunt periculoase pentru copil? Vom încerca împreună să găsim răspunsul corect.

  Articole: 4 21357
 • Masajul și gimnastica pentru copii sub 1 an
  Masajul și gimnastica pentru copii sub 1 an articole noi: 1

  Masajul și gimnastica pentru bebeluși: lux sau necesitate? Din punct de vedere fizic, masajul stimulează circulația sângelui şi întăreşte sistemul imunitar. Mai mult, câteva atingeri pe burtică ajută la reglarea digestiei. Dincolo de acestea, masajul bebeluşului creează o legătură unică între părinte şi copil.

  Articole: 11 12783
 • Colicile intestinale la copii
  Colicile intestinale la copii

  Se întâmplă, uneori, ca bebeluşul dumnevoastră să aibă accese puternice de plâns manifestate printr-o stare de agitaţie exagerată, ţipete puternice, zvârcolire şi tendinţa de a strînge mânuţele, în semn de durere? Toate acestea pot fi simptome ale colicilor, dureri abdominale foarte intense.

  Articole: 5 31941
 • Scăldatul copilului
  Scăldatul copilului

  Scăldatul menține copilul curat, ii stimulează pielea și ii îmbunătățește circulația, dar și ajută să creați o legătură deosebită între părinte și copil. Despre aceea cum să faceți din scăldatul copilului un proces plăcut și vesel pentru întreaga famile, vă vom relata în această rubrică.

  Articole: 6 3616
 • Somnul copilului
  Somnul copilului

  Pentru copil, somnul este extrem de important — în acest timp copilul crește, își restabilește puterile. Important este somnul copilului și pentru părinți — or, acesta este anume acel moment când ei au posibilitatea de a se odihni de onorabilele, plăcutele, dar, uneori, extrem de obositoare obligații părintești. De aceea, dacă copilul are probleme cu somnul — un lucru însemnat pentru toată familia este de a rezolva problemele cât mai curând posibil.

  Articole: 7 9759
 • Un copil prematur sau născut post-termen
  Un copil prematur sau născut post-termen

  Copiii, care s-au născut prematur sau post-termen — necesită atenție deosebită și îngrijire specială. Cum ajuți unui bebeluș născut înainte de termen sau post-termen să crească sănătos și puternic — aflați din acest compartiment.

  Articole: 10 7034
 • Shopping pentru cei mici
  Shopping pentru cei mici

  Obiectele mari, esențiale, le-ați achiziționat deja. Dar, pe langă acestea, trebuie să mai adăugați pe lista de priorități câteva cumpărături absolut indispensabile. În rubrica ce urmează vă propunem un ghid de cumpărături pentru bebelușul dumnevoastră!

  Articole: 21 228529
 • Îngrijirea nou-născutului
  Îngrijirea nou-născutului

  Nou - nascutul are parte de o ingrijire speciala încă din maternitate. Însă odată adus acasă această responsabilitate revine părinților, de aceea trebuie să știți care sunt pașii corecți în igiena sugarului, pentru a-i oferi cele mai bune condiții de creștere și dezvoltare.

  Articole: 13 2451
 • Sănătatea nou-născutului
  Sănătatea nou-născutului

  Care sunt problemele de sănătate care pot apărea încă de la naștere? Aflați totul despre sănătatea nou-nascutului, prevenirea și tratamentul afecțiunilor nou-nascutului: boli genetice, malformații congenitale, afecțiuni neo-natale.

  Articole: 18 57446
 • Alăptarea artificială
  Alăptarea artificială

  Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari. Sunt şi cazuri când nu este posibilă alăptarea, din diverse motive, de cele mai multe ori, medicale. Atunci, este nevoie să se apeleze la alimentaţia artificială: laptele praf cu ajutorul biberonului.

  Articole: 9 30870
 • Alăptarea la sân
  Alăptarea la sân

  Laptele matern are numeroase avantaje în dezvoltarea bebelușului. Pe lângă acestea, în timpul procesului de alăptare se crează o legătura specială între mamă și bebeluș.

  Articole: 23 3947
 • Cărți pentru părinți în devenire
  Cărți pentru părinți în devenire

  Să fii mamă sau tată — la școală nu te învață, deși aceasta este una dintre cele mai importante abilități ale unei persoane. În ajutorul părinților, vin cărțile și manualele autorilor înțelepți și de prestigiu, care te vor ajuta să găsești rănspuns la mai multe întrebări ce apar în procesul de sarcină, naștere sau de educare a copilului.

  Articole: 9 9224
 • Vaccinuri
  Vaccinuri

  Nimic nu provoacă atât de multe controverse ca vaccinurile pentru copii. Deaceea ca părinte, este foarte important să știți și să înțelegeți care sunt adevăratele avantaje – și adevăratele riscuri – ale vaccinurilor facute copiilor.

  Articole: 16 52826
 • Școala Dr. Komarovski
  Școala Dr. Komarovski

  Școala Dr. Komarovski — emisiune televizată, consacrată diverselor aspecte ale sănătății și îngrijirii copilului. Prezentatorul — un cunoscut pediatru ucrainean, autorul multor cărți pentru părinți, E. Komarovski.

  Articole: 179 36506

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Nou-născutul»

Articole populare a rubricii «Nou-născutul»