Articolul se referă la temele:

Cum alegi corect detergentul pentru hainele celui mic?0

Materialul partenerilor 27 noiembrie 2019 1980
Cum alegi corect detergentul pentru hainele celui mic?

Atât pielea delicată a copilului tău, cât și hăinuțele sale merită o îngrijire pe măsură. Ca să nu-i provoace alergii neplăcute, hainele piciului trebuie tratate cu un detergent special pentru bebeluși care te va scăpa de multe probleme. Pentru că este dificil să alegi un detergent bun, îți oferim câteva sfaturi utile ca să ții mereu curate atât hainele, cât și albiturile celui mic.

Ce intră în componența unui detergent bio pentru bebeluși?

De regulă, specialiștii în pediatrie recomandă detergenți în a căror componență intră formule hipoalergenice speciale pentru pielea delicată a copiilor. La fel, aceștia afirmă că detergentul trebuie să fie ecologic și fără parfum. Unul dintre cele mai populare și organice componente a detergenților pentru copii este coaja nucilor de săpun, deoarece conține saponină — substanță de origine vegetală care, în contact cu apa, formează o spumă abundentă și persistentă. Detergenții care conțin această substanță nu lasă reziduuri în țesături și nu provoacă iritații bebelușului.

Un alt tip de detergenți recomandat de pediatri sunt formulele pe bază de Aloe Vera sau detergenții în formă de gel, care se dizolvă imediat în apă. Grație formulei solubile, clătirea este mai ușoară și mai rapidă, iar hăinuțele rămân moi și plăcute la atingere.

Ce nu trebuie să conțină un detergent pentru copii?

Un răspuns evident pentru această întrebare sunt chimicalele iritante care intră în componența detergenților obișnuiți pentru adulți, dar să trecem la o listă mai detaliată a elementelor pe care nu trebuie să le găsim pe eticheta detergenților pentru nou-născuți.

Hipocloritul de sodiu sau clorul, cum i se mai spune, se află în categoria F după gradul sporit de nocivitate și poate provoca atacuri de astm și alergii cutanate. Această combinație de elemente nocive poate conține și tetraclorură de carbon, care prin folosire prelungită dăunează organelor respiratorii.

Un alt grup de elemente nocive sunt etoxilații. Aici ne confruntăm cu clorura de dimetildioctadecilamoniu (DTDMAC). Denumirea lungă deja înfricoșează un pic, dar nu trebuie să panichezi, e destul să citești etichetele și să o eviți. Aceasta are proprietatea de a se acumula în țesuturile pielii și de a provoca dereglări ale sistemului endocrin, imunitar și duce la întârzieri în creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului.

Este foarte important să eviți detergenții care conțin aceste două componente și să optezi pentru soluții organice, fără parfum de sinteză și coloranți artificiali.

De ce este important să folosești un detergent organic?

După ce ți-am prezentat exemple de componente nocive care nu trebuie să intre în componența unui detergent de rufe pentru bebeluși, e timpul să afli ce beneficii au formulele adaptate și de ce este atât de important să folosești un detergent special la spălarea hăinuțelor celui mic.

Știm că vrei tot ce e mai bun pentru copilul tău, iar eliminarea petelor de pe body-urile lui este o problemă care te frământă și nu te lasă să te ocupi de celelalte treburi casnice. Nu te îngrijora și lasă detergenții speciali să-și facă treaba.

Te întrebi ce beneficii te așteaptă dacă procuri un detergent pentru bebeluși? Ei bine, acesta conține uleiuri esențiale naturale, nu parfumuri sintetice. Nu conține clor, fosfați, ftalați sau alte substanțe chimice dăunătoare sănătății bebelușului. Să nu uităm și de scopul principal care îl are un detergent natural, curățirea petelor cu ajutorul componentelor biodegradabile pe bază de plante. Acesta îți oferă siguranța și încrederea că copilul tău crește într-un mediu sănătos și protejat.

Ca să nu irosești timpul pe căutările unui detergent bun pentru copilul tău, accesează magazinul online Mamico și în câteva clicuri vei găsi detergenți pentru copii de mărci populare, precum Chicco, Aqa sau Ariel. Poți face comanda online, iar detergentul îți va fi livrat direct la ușă.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sarcină»

Articole populare a rubricii «Sarcină»