5 reguli importante ale consumului de apă îmbuteliată. Sfaturile expertului0

Materialul partenerilor Apa Buna 11 aprilie 2018 1249
5 reguli importante ale consumului de apă îmbuteliată. Sfaturile expertului

Beți apă din culer/pet-uri cu pompă acasă sau la serviciu? Ați știut oare că la utilizarea greșită a acestor instalații, apa își poate schimba culoarea, mirosul, iar astfel ne face să pierdem încrederea în producător? Expertul Valeriu Gomenița oferă cinci recomandări simple, dar extrem de importante, despre cum am putea păstra particularitățile benefice ale apei îmbuteliate.

Mulți dintre noi preferă să consume apă potabilă ambalată în butelii, cu pompă sau culer. Este comod, accesibil ca preț și ne salvează de probleme inutile, mai ales dacă aveți încheiat contract cu compania ce livrează apa potabilă. Dar, din păcate, puțini sunt cei care cunosc regulile de utilizare a unei asemenea ape, transformând apa dintr-o sursă de viață în una de probleme. În interviul oferit portalului Familia.md, expertul Valeriu Gomenița, directorul companiei "Apă Bună Trade", a oferit informații importante despre regulile consumului de apă îmbuteliată și utilizării pompelor și a culerului, pentru ca apa întotdeauna să rămână benefică.

1. Despachetare corectă

Sticlele sunt eliberate din producție cu capac închis terimic, capacul conține o etichetă, sticla propriu-zisă fiind ambalată în pungă de polietilenă. Toate aceste măsuri, protejează apa de diferiți agenți de poluare în timpul transportării. La obținerea unei butelii noi, trebuie neapărat să înlăturați toate elementele de proteție, așa încât praful de pe acestea să nu nimerească în apă. Ulterior, neapărat după ce vă spălați pe mâini, instalați vasul în echiamentul utilizat.

Din păcate, mai mult de jumătate din consumatori nu fac acest lucru.

2. Mâini curate

Înainte de orice acțiune efectuată cu sticla de apă – fie că este voba despre despachetarea unei butelii noi, fie despre curățarea pompei și așa mai departe – este important să vă spălați bine pe mâini, dar și mai bine e să îmbrăcați mănuși de unică folosință. Să schimbi pompa ținând în cea de-a doua mână o tartină, să o pui pe masa de birou prăfuită, să lași culerul sau sticla cu apă deshise – este o idee proastă.

3. Lipsa razelor de soare.

Cel mai important dușman al apei potabile – razele soarelui. Toți am văzut măcar o dată în viață cum în natură apa înflorește. Nu este nimic altceva, decât Chlorophc, pur și simplu algele verzi persistă pretutindeni. Dacă apa este vie, conține sare și minerale, și nu este distilată, atunci la pătrunderea microbilor, apa poate înflori. Aceasta se întâmplă mai rapid, la lumina solară.

Pentru a păstra gustul natural al apei și puritatea cristalină a acesteia, evitând apariția verdeței – în primul rând respectați regulile elementare de igienă (vedeți punctul de mai sus), pentru ca microbii să nu nimerească în apă. Iar în al doilea rând, puneți butelia la umbră, fără ca pe aceasta să pătrundă lumina razelor solare. Dacă nu există asemenea posibilitate, puteți procura o husă specială, care apără de lumină. Asemenea huse se vând la mulți producători.

4. Profilaxie

Echipament pentru apă – pompa și culerul, acestea necesită periodic curățare și profilaxie. Dacă neglijați acest moment, atunci se formează o peliculă biologică și depuneri de săruri, care reprezintă cauza apariției unui miros necorespunzător produsului. Da, da – anume a produsului! Doar apa potabilă este un produs alimentar, care necesită a fi păstrat și consumat corect. Din păcate mulți, pur și simplu, nu cunosc acest lucru.

Bicarbonatul de sodiu de masă în combinație cu apa curgătoare vă vor ajuta să curățați și dezinfectați toate piesele pompei de mână, care intră în contact cu apa. Pentru aceasta este necesar: să demontați pompa, să spălați toate piesele cu un burete curat și un amestec de bicarbonat de sodiu, apoi să clătiți toate piesele în apă curată. Uscăm toate piesele și montăm pompa. Această procedură se recomandă a fi efectuată nu mai rar de o dată pe lună. De asemenea, la schimbarea fiecărei butelii noi, pentru a evita pătrunderea în apă a microbilor și peliculei biologice, în niciun caz nu atingeți cu mâna piesele ce intră în contact cu apa.

Culerele, în funcție de condițiile și intensitatea utilizării, se recomandă a fi date la profilaxie în centrele autorizate, odată la 3-6 luni.

De exemplu, în centrul nostru se oferă acest serviciu, costul fiind de 150 lei. Aceasta include nu doar curățarea de impurități, dar și de depunerile de săruri.

5. Gustul bun

Nu sunt rare cazuile când consumatorii se plâng că apa nu este ”gustoasă” și chiar au impresia că producătorii au început să le livreze altă apă, decât altora. Bineînțeles, nu este adevărat. Pur și simplu, dacă nu sunt respectate regulile de îngrijire, pe echipament se formează o peliculă biologică, aceasta fiind cauza mirosului necorespunzător.

Așadar, respectați regullile enumarate de utilizare a apei și urmăriți gustul acesteia, dacă acesta a devenit mai rău – este cazul să efectuați o profilaxie culerului. Consumați apă bună și benefică!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Apa Buna — Apă potabilă cu nivel scăzut de mineralizare str. Alba Iulia, 75 А Tel.: 022 55-50-21, 022 53-33-35 www.apabuna.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Gastronomia»

Articole populare a rubricii «Gastronomia»