Vacanța de toamnă pentru adolescenți în Transilvania!2

Vacanța de toamnă pentru adolescenți în Transilvania!

Echipa organizatorică a mult îndrăgitei tabere de vară Argos din Grecia deschide pentru tinerii cercetători din Republica Moldova o nouă destinație turistică – misterioasa și puțin explorata Transilvanie. Hotelul drăguț din pădurile Carpatice, o mulțime de surse bogate în minerale, fumarole și, de asemenea, trasee și rute interesante. Mai multe detalii găsiți în articol.

Noi, iarăși, adunăm o mică, dar excelentă echipă pentru o excursie în munți. De această dată ne așteaptă turismul balneoclimatic în necunoscuta Transilvanie, din localitatea Balvanyos

De ce anume aici? Organizatorii programului merg că în Balvanyos deja de optsprezece ani și cunosc că aceasta este cea mai minunată destinație pentru refacerea puterilor și profilactica diferitor maladii. Anul trecut, noi am decis că anume aici va continua programul turistic al taberei „Argos” și am elaborat tururi pentru vacanțele de primăvară și toamnă. Pentru că argonauții noștri și părinții acestora de multe ori afirmă că vacanța de vară este supraîncărcată. Am organizat în acest sens câteva tururi mici de control, cu cinci-opt persoane. Tuturor le-a plăcut noua experiență. Cu siguranță că puține lucruri nu vor corespunde așteptărilor - acest loc este nemaipomenit. La doar 350 km depărtare de Chișinău ajungi în fermecătoarea pădure de pin și foioase, cu lacuri, izvoare minerale, fumarole și misterioasele peșteri de sulf . Toamna sunt foarte multe ciuperci, afine, mure, iar deosebita și gustoasa bucătărie maghiară, cu care ne vor răsfăța localnicii se deosebește totalmente de bucatele românești.

VÂRSTA: de la 9 până a 17 ani.

TERMENUL: 7 zile (6 nopți). Pornirea e pe data de 27 octombrie, întoarcerea — 2 noiembrie.

COSTRILE: 258 € — rezervarea anticipată. Pentru argonauți – 248 €, dacă suma va fi achitată până la 29 septembrie. Pentru achiziționarea a două sau mai multe bilete — reducere. Preț pentru bronarea preliminară — 80 €.

PREȚUL INCLUDE: 4 mese zilnic, cazarea cu toate comoditățile în cameră cu 2-3 persoane, biletul tur-retur cu autobuzul, tichete pentru toate excursiile, asigurarea, serviciile turului, siguranța participanților, drumeții, două excursii, culinărie (gătit la foc) și master-class-uri în domeniul turismului, apă și rații alimentare pentru întorcere. Și, de asemenea, băi zilnice cu ape minerale și băi uscate!

Cu noi merg îndrumători extraordinari, programul este încărcat, iar în ultima zi, gazda chiar a promis că va organiza un „rug pioneresc”! Așa că vom veni sătui, sănătoși, veseli și plini de energie pentru a contiunua studiile.

CINE POATE MERGE: Programul este elaborat pentru cei care iubesc diversitatea, impresiile noi și doresc să se simtă în pielea unui adevărat turist. Dar plăcere de la o astfel de excursie va primi și persoana care încă nu e determinată - este oare gata să devină un călător activ sau încă alege un mod mai lejer de a-și petrece timpul. De ceea, vacanța de toamnă va avea foarte multe activități! Drumețiile cărărușele puțin cunoscute din munți, excursii în vechiul oraș Brașov, excursii în orășele mici, unde locuiesc tipici maghiari, bucate prgătite la foc - și cel mai impoartant!- programul balneoclimatic, care este binevenit și recomnadat pentru orice organism înainte de iarnă!

Orășelul Balvanyos — nu e doar un parc național, dar și un întreg complex spa, o adevărată destinație balneoclimatică, care s-a forma în rezultatul activității vulcanice. Ca rezultat, aici s-au format multe izvoare minerale reci și mofete. Compoziția lor unică este potrivită pentru prevenirea și tratamentul tulburărilor digestive, iar gazul din mofete oferă rezultate excelente pentru sistemul cardiovascular.

Nu ați văzut încă o astfel de Românie!

Prin urmare, fiecare participant:

 • își va îmbunutăți sănătatea la complexul balneoclimatic;
 • va cunoaște ce înseamnă întradevăr Munții Carpați;
 • va rămîne uimit de numele orașelor și satelor în limba maghiară și română — de exemplu orașul Târgul Secuesc în maghiară este Kezdivasarhely!!
 • va incerca preparatele culinare rustice delicioase din bucataria româno-maghiara;
 • va încerca cât este de bun la prepararea mâncării la foc;
 • va dobândi abilitățile unui adevărat turist;
 • va câștiga experiență de lider și membru al unei echipe unite;
 • va locui mai mult de o săptămână în pădurea de toamnă, respirând aerul pădurii de conifer;
 • va afla cine sunt maghiarii și secuii și cum arată poarțile secuilor;
 • va învăța să cuoască câte puțin despre diferite plante și flori;
 • important — se va întoarce mai independent, mai rezistenți și mai responsabil!
 • Și cel mai important — se va odihni de minune!

Pentru informații contactați-ne 079 58-44-78 Tamara , 078 211-656 Irina.

Iar aici vă puteți familiariza cu programul:

27 octombrie, sâmbătă,
ziua 1

Pornirea e de dimineață, din Chișinău. Sosirea în Balvanyos e după amiază. Cina și programul de seară va fi în restaurant – prestația veselă a artiștilor maghiari. Vor fi și dansuri, pentru că nimeni nu va putea să se abțină!

28 octombrie, duminică,
ziua 2

Cunoașterea împrejurimilor. Noi suntem în adevărați munți sălbatici!!! Vom merge la mofete ( băi uscate cu gaz de proveniență vulcanică, sau cum mai sunt numiți — fumarole), diverse proceduri balneoclimatice. Diferite jocuri de cunoaștere a echipei și plibări.

Orașul din funii sau tir cu arcul (opțional, cu plată suplimentară), precum și noi izvoare balneologice, mofete și râul roșu!! Peștera de sulf, o capelă în inima pădurii și o mulțime de lucruri neobișnuite pe drumul spre ele! Iată ce plan avem noi în această zi))

29 octombrie, luni,
ziua 3

După micul dejun preconizăm o mică excursie. Vom escalada un nunte de 1209 m deasupra nivelului mării în fostul castel-cetate al familiei Apor. Castelul a fost construit la sfârșitul secolului al X-lea — începutul secolului al XI-lea. Chiar dacă cetatea a fost demolată de cutremurul de la sfârșitul sec. al XX-lea, acestă clădire uimește vizitatorii, de asemena și prin localizarea ei. De aici, din înaltul vârf de munte se vede o priveliște nemaipomenită a împrejurimilor! În tabără, copiii continuă să-și dezvolte abilitățile turistice, odihna sau actvități la alegere. Și ținem minte despre procedurile balneologice.

În timpul călătoriei vom bea apă doar din sursele mineralogice, care sunt o mulțime în Balvanyos- alt fel de apă nu e de găsit aici. Iar în apropiere, la doar 50 de metri se află Vasas — una dintre cele mai populare surse, apa de aici nu are contraindicații, deci este binevenită pentru orice organism.

30 octombrie, marți,
ziua 4

Ne vom odihni activ! De aceea în acestă zi este preconizat cea mai mare drumeție - 12 km. Datorită micilor drumeții din zilele precedente și a plimbărilor noi suntem deja gata pentru noua încercare. Vom cunoaște cel mai pitoresc loc din împrejurimi- lacul Sf. Ana. Nu e de ajuns că acest lac este întâlni în cele mai romantice legende, dar pe deasupra se află în craterul unui vulcan stins. În Europa de vest este unicul lac în acest sens! Compoziția apei din lac este apropiată cu cea a apei distilate - el nu se revarsă în nici o arteră subterană, iar apa se adună doar din datorită ploii. Drept premiu pentru un astfel de drum lung, vom organiza un picnic pe malul lacului – în meniu vor fi cei mai gustoși mici sau frigărui.

Și dacă ne vor mai rămâne puteri, ne vom întoarce pe la Mohoș. Demult acesta a fot încă un lac în alt crater al vulcanului respectiv. Dar cu timpul, crengile copacilor și frunzele l-au năvălit, transformându-l într-o regiune de mlaștină cu câteva lacuri mici și drăguțe. Pădurarii din apropiere au instalat acolo mici poduri așa că turiștii care vin să viziteze lacul Mohoș sunt în siguranță.

Din sfera misteriosului — pe lângă frumusețea incredibilă a împrejurimilor — această rezervație este acoperită pini, mesteaceni dar și plante rare care se află aici încă din epoca de gheață! În plus, acesta este unul dintre locurile unice din Europa, unde puteți vedea o adevărată tundră cu copaci pitici, mulți dintre care abia ajunge la centurile noastre! Dacă, totuși, nu vom avea puteri destule, vom încerca să vizităm lacul Mohoș în altă zi)))

31 octombrie, miercuri,
ziua 5

Și încă o mică drumeție ne așteaptă. Alături de locul unde vom sta se află o cărărușă, care duce către mai mult de 10 surse balneologice unice. Ceva este binevenit pentru sistemul nervos, altceva pentru digestie, ceva pentru vasele sanguine și articulații. Dintre acestea există surse de băut și mici piscine pentru înnot. Dacă vom avea noroc, putem ajunge chiar și la saună, construită de predecesorii fondatorilor acestui loc. Iar după saună putem să ne scufundăm chiar în izvorul rece, a cărui apă este saturată de calciu! Vesel, sănătos pentru trup și suflet!

Activități pe traseu: orientare în pădure, asigurarea și auto-asigurarea în depășirea obstacolelor, transportul "victimei", căutarea obiectelor și multe altele.

1 noiembrie, joi
ziua 6

Luarea de rămas bun cu Balvanyos și primblări prin împrejurimi. Activități de seară și gazda a promis un adevărat rug „pioneresc”! Cina sau prânzul de rămas bun și pregătirile pentru întoarcere.

2 noiembrie, vineri
ziua 7

Acum putem să ne relaxăm! Lăsăm pădurile sălbatice și ne îndreptăm spre Brașov. Aici vom trece pe la cunoscutul mall cu diverse buticuri, pizzeriii, cafenele. Aici vom lua masa. Dacă reușim, câteva ore ne vom plimba prin centrul acestui deosebit oraș - vom merge pe la Biserica Neagră, vom măsura lățimea unei dintre cele mai înguste străzi din Europa ( strada Sforii), vom analiza în lung și lat zona pietonală a Brașovului, iar doritorii vor putea chiar să urce cu telecabina și să se fotografieze de la înălțimi uimitoare!

Iașirea din oraș până la 16:00-17:00.

Sosirea în Chișinău, aproximativ la 23:00-24:00.

Programul poate suferi unele schimbări, în dependență de timpul de afară, sau noile posibilități ori idei, dar și în concerdanță cu nivelului de pregătire al participanților.

Așteptăm cu mare drag copiii dv la tabăra noastră!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Piligrim — Agenție de turism str. C. Negruzzi, 2, оf. 410 В Tel.: 079 58-44-78, 078 211-656, 022 27-18-08 www.argos.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Turism și agrement»

Articole populare a rubricii «Turism și agrement»