De ce în Chișinău "nu ai unde merge cu copiii"0

De ce în Chișinău "nu ai unde merge cu copiii"

Părinții se plâng adesea că în orașul nostru nu ai unde merge cu copiii. De ce se întâmplă acest lucru și ce locuri, totuși, am putea vizita — să aflăm opinia jurnalistei Veronica Gorceac.

"În Chișinău nu ai unde merge cu copiii!"

Această frază poate fi des auzită. Însă dacă am vrea să concretizăm — dar unde în orașul nostru mergeți de obicei? De multe ori vă sunt atractive expozițiile, spectacolele, participați la master-classuri? Ați văut show-ul de focuri? Ați luat parte la acțiuni de sădit pomi? Ați plimbat măcar o dată copiii cu un tren adevărat până în localitatea vecină — doar este o aventură atât de faină!

Se va dovedi că — nu. Nu e timp și nici putere. Oamenii ajung maximum până la cinema sau pizzerie. Își mută corpul de pe canapeaua de acasă — pe cea din cafenea. Și pretutindeni e plictisitor și identic. E altă discuție — Odesa, Moscova sau Paris – afirmă ei.

Pe când, mergând în aceeași Odesa, oamenii, de regulă, au scopul să viziteze cât mai multe locuri și evenimente interesante — "dacă tot au făcut drum". Nu cruță banii — doar e vorba despre odihnă, călătorie! Pe când acasă, 200 de lei pentru un bilet la teatru este scump. Însă, dacă în Moscova ai merge doar la McDonalds – și acest oraș ar părea plictisitor.

Probleme organizatorice

În ultimii ani, în orașul nostru se organizează foarte multe evenimente interesante. La urma urmei, accesați afișul săptămânal al site-ului Familia.md, care este publicat în fiecare zi de joi. Deseori, evenimentele se desfășoară la prețuri simbolice sau, în genere, gratuit.

Uneori, organizatorii noștri înregistrează pierderi și își încheie activitățile – așa cum s-a întâmplat în cazul expoziției miniaturilor de trenuri. Pentru că minunatele trenuțuri, care parcă ar fi vii – pierd din atractivitate în fața cafenelelor cu teren de joacă pentru copii și desene animate.

Bineînțeles, toți avem un serviciu și treburi casnice. Dar suntem oameni adulți și dacă singuri nu ne vom organiza interesant timpul — cine o va face? Oare e cazul să ne mirăm că copiii vor doar dulciuri și gadget-uri, dacă mamele și tații lor nu sunt capabili să învingă koala din lăuntricul lor?

Susțineți evenimentele bune, artiștii îndrăgiți și oamenii talentați din țară. Mergeți la spectacolele, concertele, lecțiile prezentate de aceștia. Doar oferta se adaptează cererii.

Unde mergem pe 23 februarie

O dată pe sezon, un grup de părinți cu inițiativă din Chișinău, organizează târgul "Trodelmarkt", în cadrul căruia copiii își vând jucăriile și cărțile personale, învățând astfel să nu participe la dezordinea mondială. Copiii se pot simți adevărați vânzători, capabili de sine stătător să câștige bani pentru visul propriu. Cel mai apropiat ”Trodelmarkt” va avea loc deja în această sâmbătă - pe 23 februarie. Și copilul dvs. poate deveni vânzător — e nevoie doar de înregistrare. Iar pentru a procura câteva cărțulii și obiecte interesante — trebuie doar să fiți prezenți. Veniți, susțineți acest eveniment frumos!


Veronica Gorceac
Veronica Gorceac

Jurnalistă, redactor-șef al portalului Familia.md, fondator al Clubului de Familie din Chișinău și organizator al târgului pentru copii "Trodelmarkt". Mama unui băiat de 9 ani.Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Turism și agrement»

Articole populare a rubricii «Turism și agrement»