Articolul se referă la temele:

Ce lenjerii de pat folosim vara?0

Materialul partenerilor 04 iulie 219
Ce lenjerii de pat folosim vara?

Sezonul estival și-a intrat în drepturi. Și cu toate că vara este anotimpul preferat pentru mulți dintre noi, nopțile prea călduroase nu sunt pe placul tuturor și pot deveni uneori un chin. Nu-i așa că și tu întâmpini probleme în timpul somnului de vară? Dacă nu avem în casă aer condiționat, măcar să ne răsfățăm cu lenjerii de pat turcești potrivite pentru această perioadă a anului.

Millitex s-a gândit la confortul tuturor, punând la dispoziție opțiunile favorabile pentru alegerea unei lenjerii de pat potrivite pentru sezonul de vară.

În ultimii ani, unele fibre sintetice au devenit aproape la fel de bune ca și cele naturale, dar chiar și așa, asta nu înseamnă că cele naturale nu rămân varianta perfectă pentru un somn liniștitor și răcoros în timpul verii. Materialul din care sunt confecționate lenjeriile naturale oferă pielii cele mai mari șanse de a respira, păstrând corpul într-o atmosferă plăcută chiar și în cele mai calde nopți.

Iată care sunt materialele naturale, din care se fabrică cele mai bune lenjerii de pat pentru perioada caldă a anului:

  • Bumbacul;
  • Fibra de bambus;
  • Mătase;
  • Tenecel.

Lâna face și ea parte din materialele naturale, dar decade din start, pe timp de vară. Chiar și plapumele pentru zilele mai răcoroase se recomandă a fi din in, nu din lână sau fleece. Dintre toate fibrele naturale, bumbacul și derivatele sale (așa cum sunt percale, satinul sau jerseul) sunt cele mai potrivite, dacă e să analizăm după raportul preț-calitate.

Cele mai bune pentru sezonul verii sunt lenjeriile din bumbac, acestea fiind foarte rezistente și cu o textura potrivită, care permite circulația aerului. Însă, nu toata lumea și-ar putea permite să-și achiziționeze o lenjerie de pat din bumbac 100%, ele fiind și cele mai scumpe.

Lenjeriile de pat din bumbac satinat (și în general lenjeriile de pat din satin), datorită proprietăților oferite de prelucrarea specială, oferă o senzație plăcută în timpul somnului și regulează temperatura corpului.

Când vine vorba despre păstrarea temperaturii și un somn confortabil, este clar că orice detaliu contează. Dacă în timpul iernii suntem în căutarea lenjeriilor de pat cât mai groase și grele, pentru a ne ține cald, vara optăm pentru lenjerii de pat cât mai subțiri și legere.

O opțiune convenabilă sunt și seturile de lenjerie de pat, acestea uneori pot fi găsite la un preț redus, comparativ cu procurarea elementelor separat (cearșaf, față de pernă, plapumă), chiar dacă sunt din bumbac natural.

Cum am menționat, în alegerea unei lenjerii de pat potrivite, contează detaliile. Culoarea acesteia este un detaliu important, de care, deseori, nu ținem cont. Culorile deschise au tendința de a reflecta lumina care pătrunde pe geamuri în timpul zilei. Și pe lângă aceasta, ele sunt ușor de curățat, chiar dacă trebuiesc mai frecvent spălate, comparativ cu lenjeriile de pat de culori închise. Pentru o senzație dublă de prospețime, puteți utiliza diferite balsamuri de rufe, pentru ca lenjeriile nou schimbate să aibă întotdeauna mirosuri deosebite. Nu exagerați însă cu cantitățile utilizate, pentru a nu modifica abilitatea de absorbție a lenjeriei.

Indiferent dacă este iarnă, primăvară sau vară, odihna și somnul liniștit în timpul nopții este obligatoriu. Atunci când nu ne odihnim noaptea și orele de somn sunt mai puține, apar și probleme de sănătate, care costă mult mai mult decât o lenjerie de pat din materiale calitative. Sănătatea, echilibrul emoțional, psihic și fizic contează cu adevărat, pentru o calitate adecvată a vieții. Și, nu uitați, într-un corp sănătos și odihnit — o minte sănătoasă.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»