Apa Buna

Balonare? Indigestie? Flatam-Plus — salvarea dumneavoastră!0

Balonare? Indigestie? Flatam-Plus — salvarea dumneavoastră!

Dispepsia, cunoscută în popor prin termenul "indigestie", reprezintă cea mai frecventă cauză de adresare a pacienților la medicul terapeut și gastroenterolog.

Cine dintre noi nu a avut de suferit pe urma disconfortului în stomac, a balonării? De aceasta nimeni nu este asigurat.

Pentru tratamentul dispepsiei și prevenirea apariției acesteia, este suficient doar să înețelegeți cauza acestei stări.

Cele mai răspândite cauze ale dispepsiei:

  • Mâncatul în grabă. Astfel sucurile digestive nu reușesc să se elimine în totalitate, alimentele se digeră prost, motiv din care se amestecă rău cu enzimele digestive ale salivei.
  • Supraalimentarea. Volumul stomacului umplut, stare în care acesta își păstrează funcțiile sale motorii, se limitează la 1 litru (pentru adulți). Dacă acest volum este depășit, pereții stomacului se extind excesiv, ceea ce nu-i permite să amestece pe deplin conținutul său și să-l transfere spre intestin.
  • Alimente greu de digerat. Pentru fiecare grupă de substanțe nutritive (proteine, grăsimi, carbohidrați) sistemul digestiv produce fermenți specifici. Cu toate acestea, consumul alimentelor excesiv de grase, a bucatelor prăjite, necesită o cantitate mai mare de asemenea substanțe speciale. În cazul în care acestea sunt insuficiente, se dezvoltă simptomele indigestitei.
  • Băuturile dulci carbogazate. Acidul carbonic și zahărul care se conține în acestea, provoacă balonare și meteorisme. Cofeina sporește aciditatea gastrică și irită porțiunile inflamate (la fel acționează și alcoolul). În plus, stimulează eliminarea hormonilor de stres.
  • Stres. Împiedică digestia, deoarece implică eliminarea de hormoni (în particular, adrenalină și cortizon), care redistribuie fluxul sanguin din tractul digestiv spre mușchi. Stresul contribuie, de asemenea, la înghițirea aerului în timpul mesei (aerofagie).
  • Exercițiile fizice imediat după masă. Aceste activități redistribuie fluxul sanguin de la nivelul tractului digestiv în mușchi.
  • Administrarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene. Dispepsia nu reprezintă un sindrom specific și poate apărea atât în tulburări funcționale, cât și în modificări organice ale tractului gastrointestinal.

Dispepsia organică sau funțională: care este diferența?

Dispepsia organică este provocată de o patologie — gastroesofago-reflux, rareori pancreatita, colelitiaza, colecistita, tumori ale stomacului și pancreasului. Dispepsia organică diferă de cea funcțională prin: prezența durerilor sezoniere (se acutizează de cele mai multe ori primăvara și toamna), apariția durerilor în timpul nopții și la consumul alimentelor copioase, arsuri intensive la stomac (mai mult de 2 ori pe săptămână), scădere în greutate, prezența modificărilor patologice în datele de diagnosticare.

Pentru dispepsia funcțională (atunci când spunem că am mâncat ceva ce nu ne-a priit), sunt caracteristice o mulțime de plângeri pe fon de stare generală bună și pe termen lung, suportarea favorabilă a bolii fără progresie.

De regulă, dispepsia funcțională apare din cauza:

Stresului emoțional, traumelor psihologice, depresiei, stresurilor.

Regimului alimentar precar: mese neregulate, supraalimentare, gustări pe timp de noapte.

Fumatuuil și consumului de băuturi alcoolice.

Infecției mucoasei gastrice cu bacteria Helicobacter Pylori.

Acținii factorilor din mediu exterior: temperatură ridicată, presiune înaltă, vibrație.

Remediu natural pentru indigestie

Dacă aveți senzația că stomacul s-a dublat și burta parcă ar fi gata să "explodeze", începe să vă provoace incomoditate îmbrăcămintea și vă simțiți vădit inconfortabil din toate aceste motive, vă prezentăm soluția: Flatam-Plus este salvarea dumneavoastră!

Flatam-Plus — unicul preparat vegetal natural, obținut din fructul de chimion (Carum carvi) și fenicul (Foeniculum vulgare).

Datorită substanțelor active pe care le conțin extractele fructelor de chimion și fenicul, care reprezintă uleiuri esențiale (anetol și fenchol în fructele de fenicul; carvona în chimen), Flatam-Plus are efect carminativ și relaxează mușchii netezi ai tractului gastro-intestinal, stimulează motilitatea tractului digestiv și elimină, de asemenea, halena (mirosul urât din gură).

Preparatul este eficient în ameliorarea simptomelor de dispepsie și meteorisme și a senzației de greutate și disconfort.

Mod de administrare:

Adulți: câte 2 pastile de 3 ori pe zi, între mese. Se mestecă bine și se bea multă apă.

Găsiți "Flatam Plus" în farmaciile din Republica Moldova și fiți sănătoși!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Orient — Farmacia Tel.: 022 21-41-64 www.vinamex.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»