Apa Buna

Pregătirile de școală/grădiniță – examinarea copilului la medicii specialiști0

Materialul partenerilor Promed 12 iunie 1004
Pregătirile de școală/grădiniță – examinarea copilului la medicii specialiști

Pachetul de acte pe care trebuie să-l prezentați atunci când înscrieți copilul la grădiniță sau școală, obligatoriu include fișa medicală a copilului. Pentru perfectarea acesteia, copilul trebuie să fie consultat de câțiva medici: neurolog, chirurg-ortoped, otorinolaringolog, oftalmolog și pediatru. Ce presupune examenul medical la fiecare dintre specialiștii menționați, aflați din articolul nostru.

A sosit acel emoționant moment când copilul trebuie să meargă la grădiniță sau să pășească pentru prima dată pragul școlii? Pentru ca procesul de adaptare a copilului la grădiniță sau școală să decurgă cu succes, părinții trebuie să-și pregătească odrasla pentru această etapă importantă din viață.

La auzul sintagmei "Pregătire pentru grădiniță/școală", prima ce ne vine în cap — pentru grădiniță copilul trebuie să aibă dobândite anumite abilități de bază (nevoi fundamentale), iar pentru școală - să posede un anumit bagaj de cunoștințe. Și, evident, în ambele cazuri, ne mai gândim și la pregătirea psihologică a copilului. Or, în prima zi de grădiniță, copilul trăiește prima separare de familie, iar în clasa întâi — copilul trece de la starea de relaxare specifică mediului familial, populat de oameni dragi, la un spațiu nou, cu reguli, alți adulți și mulți colegi.

Un moment extrem de important este starea de sănătate a copilului. Și nu doar atunci când înscrieți copilul la grădiniță/școală, ci și după vacanța de vară, înainte de a intra în colectivitate, este binevenit copilul să treacă un control medical profilactic.

Așadar, pe lângă analiza generală de sânge, de urină și masele fecale la ouă de helminți, este recomandat să faceți un consult medical la următorii specialiști: neurolog, oftalmolog, chirurg-ortoped, otorinolaringolog. Medicul de familie neapărat vă va oferi toate îndreptările pentru analizele medicale și specialiștii recomandați.

Pentru a evita forfota de la policlinică, ați putea opta pentru serviciile clinicilor private. În acest context, Centrul Medical PROMED a inițiat o oportunitate pentru părinți — pachet pediatric, la un preț redus de 900 lei. Pachetul include 5 consultații la specialiști diferiți precum:

Pediatru:

Tratarea copiilor presupune nu doar cunoștințe medicale, dar, de asemenea, și înțelegerea necesităților psihologice ale copilului. Metodele moderne de diagnostic utilizate la Centrul Medical PROMED, permit identificarea bolilor care apar la copii și adolescenți în fazele incipiente, precum și tratarea eficientă a acestora. Consultația periodică a unui medic pediatru va asigura o evoluție normală a copilului. Specialistul vă va oferi toată informația privind alimentația corectă a copilașilor și a unui mod corect de viață, conform vârstei acestora.

Ce include o examinare?

  • Consultații și tratamente profilactice;
  • Diagnosticarea, tratarea afecțiunilor acute și cronice;
  • Eliberare adeverințelor medicale pentru grădiniță și școală;
  • Totodată, cabinetul de pediatrie oferă consultații și tratamente de recuperare prin metode fizioterapeutice, masaj, kinetoterapie, reflexoterapie.

Neuropediatru:

Un medic neurolog pediatru este suficient pregătit pentru a diagnostica, trata și a monitoriza următoarele condiții: convulsii febrile; dureri de cap, migrene, tulburări de comportament; torticolis funcțional, miogen; hiperactivitate și deficitul de atenție (ADHD); tulburări de somn (paroxisme nocturne); tulburări de dezvoltare, inclusiv vorbire întarziată și probleme de coordonare; tulburări de vorbire; enureză.

Ce include o examinare neurologică?

Consultația medicului neuro-pediatru se va desfășura pe mai multe etape. Va fi realizată o anamneză, un examen clinic obiectiv, apoi copilul va fi supus unor teste rapide și nedureroase care vor oferi o multitudine de informații medicului specialist. Vor fi testate:

  • statusul mintal;
  • abilitățile motorii;
  • abilități senzoriale;
  • echilibrul și coordonarea;
  • reflexele.

Corpul unui copil nu este asemeni unui adult în miniatură, iar particularitățile specifice vîrstei fac diferența, de aceea trebuie tratat ca atare!

Chirurg:

Ajută la depistarea unor dereglări la sistemul articular, la regiunea abdominală, în piept, apariția unor dificultăți de respirație și senzație de sufocare.

Ce include o examinare?

Medicul chirurg acordă o atenție sporită celor micuți, pentru a putea depista orice simptom de îngrijorare. Consultația are dpret scop de a confirma sau infirma suspiciunile părinților: fie dureri în burtă, formațiuni, dereglări de pasaj intestinal etc.

Otorinolaringolog:

Efectuează o investigație completă, în colaborare cu alți medici specialiști, și oferă indicațiile terapeutice necesare. De asemenea, otorinolaringologii centrului medical posedă experiența și profesionalismul necesar pentru a desfășura în mod independent manipulații chirurgicale.

Ce include o examinare?

Examinare complexă — nas, gât, urechi; lavajul auricular, a sinusurilor; proceduri fizioterapeutice; extragerea dopului de cerumen și epidermal еtc.

Ortoped:

Bolile sistemului locomotor sunt diferite prin faptul că simptomele se pot manifesta pe un termen îndelungat. Astfel, în fiecare zi, boala progresează și provoacă noi probleme de sănătate. Chiar și cea mai mică problemă , poate conduce la consecințe ireversibile, așa că pînă și vînătăile, entorsele, luxațiile necesită atenție maximă copilul nostru. Copiii sunt pacienții care necesită o consultație periodică, datorită modificărilor permanente care au loc în organismul acestora. Problemele precum piciorul plat și postura incorectă pot fi evitate dacă apelați la timp la un medic specialist.

Ce include o examinare?

Medicul vă va asigura investigații desfășurate, cu efectuarea analizelor necesare (calciu, fosfor, acid uric) și o examinarea a zonelor problematice. Un diagnostic corect și programele de recuperare (exerciții, fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic), stabilite cu precauție, reprezintă punctul nostru forte.

Pentru programare la un control profilactic, apelați: 022 71-92-52.

Sănătatea copilului contează foarte mult, iar noi părinții, avem nevoie să fim precauți la orice simptome, ca să ne putem bucura de clipele frumoase petrecute cu ei.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Promed — Clinică privata multidisciplinara str. Creanga, 24/1 Tel.: 022 74-34-13 www.pro-med.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Aspecte legale»

Articole populare a rubricii «Aspecte legale»