Recomandări de cărți de parenting, oferite de Bookstore.md0

Recomandări de cărți de parenting, oferite de Bookstore.md

A fi părinte e o sarcină responsabilă, care implică multă pregătire. De multe ori, în procesul de creștere și educare a unui copil, suntem depășiți de situație și nu știm cum să procedăm, așa încât să păstrăm o atmosferă calmă, liniștită, propice unei dezvoltări armonioase a relației dintre noi. În ajutor ne vin cărțile de parenting, cu sugestii, sfaturi, argumente în favoarea celor mai bune decizii pe care le putem lua ca părinți. Librăria online www.bookstore.md ne recomandă 10 volume scrise de specialiști experimentați în acest domeniu.

1. Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor

Autori: Gary Chapman, Ross Campbell
Editura: Curtea Veche

Fiecare copil, ca de altfel fiecare adult, își exprimă și receptează cel mai bine iubirea într un limbaj propriu. Oricât de mult ar fi iubiți de părinți, copiii nu știu acest lucru de la sine. De aceea este foarte important ca părinții să descopere și să învețe principalul limbaj de iubire al copiilor lor – timpul acordat, cuvintele de încurajare, darurile, serviciile sau mângâierile fizice.

2. Dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor

Autor: Linda Lantieri (introducere și meditații de Daniel Goleman)
Editura: Curtea Veche

Linda Lantieri și Daniel Goleman le oferă părinților și pedagogilor strategii eficiente de dezvoltare a inteligenței emoționale a copiilor. Astfel, un QR-code vă va ajuta să accesați exerciții de meditație și de relaxare, special concepute pentru copii, pe care cei doi autori le-au reunit într-un ghid care contribuie la formarea abilităților de concentrare a atenției, de empatie, de socializare și de control al impulsurilor.

3. Parenting conștient

Autor: Susan Stiffelman
Editura: Curtea Veche

Prima abilitate pe care ar trebui să și-o formeze copiii este aceea de a ști că au dreptul să fie iubiți așa cum sunt ei în realitate, respectați și îngrijiți conform nevoilor lor. Iar primele modele sunt părinții. Susan Stiffelman prezintă principiile de bază ale creșterii și educării copiilor și, în plus, își propune să le ofere părinților instrumente concrete pe care să le pună în practică atât în beneficiul lor, cât și al copiilor. Este vorba de metode utile în viața cotidiană pentru a întări relațiile dintre ei.

4. Mami, tati, mă auziți?

Autor: Jacques Salomé
Editura: Curtea Veche

Căci ei au propriile lor gânduri! Acesta ar putea fi laitmotivul unei cărți care ne invită să descoperim incredibila bogăție a limbajelor prin care copilul încearcă să se dezvăluie și să se familiarizeze cu o lume plină de neprevăzut și de pericole. În perioada primei copilării, părinții și educatorii sunt puși în fața unei varietăți de limbaje nonverbale pe care trebuie să le asculte, să le recunoască și să încerce să le înțeleagă: gesturile, somatizările sau simbolizările. Copilul are puterea magică de a se face auzit, de a ne înțelege fără cuvinte, de a ne permite să ne întoarcem la propria copilărie pentru a umple golurile de tristețe și angoasă... trebuie doar să îl ascultăm.

5. Comunicarea eficientă cu copiii. Acasă și la școală

Autori: Adele Feber, Elain Mazlish
Editura: Curtea Veche

Pentru a avea o imagine cât mai completă asupra educației unui copil, este necesar să privim atât la ceea ce se întâmplă la școală, cât și dincolo de orele de clasă. Comportamentul de la școală al copilului este profund influențat de ceea ce se întâmplă acasă. Dacă părinții nu formează o echipă în ceea ce privește educația unui copil, rezultatul nu va fi cel așteptat. Această carte inovatoare furnizează strategii excelente de comunicare între adulți și copii. Prin aplicarea acestora, părinții și profesorii îi pot ajuta pe copii să facă față celor mai diverse probleme care le afectează procesul de învățare.

6. Cum să formezi caracterul copiilor

Autori: John G. Miller, Karen G. Miller
Editura: Polirom

De multe ori îi auzim pe părinții care se confruntă cu probleme întrebându-se: „De ce copilul nu face ce-i spun eu?”, „Când va învăța să mă asculte?”, „Oare va ajunge vreodată să facă alegeri mai bune?”. Asemenea întrebări arată că părinții așteaptă de la copiii lor să identifice singuri modul în care pot să evolueze și să-și formeze caracterul. Dacă doriți să aveți un copil echilibrat, capabil să ia decizii corecte în ceea ce-l privește, trebuie să vă implicați în fiecare etapă a dezvoltării lui. Poveștile, strategiile și recomandările prezentate în volum vă ajută să deveniți „coechipieri” ai copilului dumneavoastră și să-l învățați să devină independent și responsabil.

7. Când copilul nu acultă

Autor: Tatiana L. Șișova
Editura: Sophia

Copilul nu ascultă... Problemă veche de când lumea. Cum să facem deosebire între capriciu și criza de nervi pe care o provoacă suprasolicitarea? Copiii trebuie lăudați? Dacă răspunsul este da, atunci în ce fel? Ce pedepse sunt acceptabile? Cum să educăm simțul răspunderii la copii? Și, lucrul cel mai însemnat, cum să îmbinăm tradiția cu contemporaneitatea, fără a cădea în extreme? Răspunsuri la aceste întrebări și la multe altele aflăm în cartea binecunoscutei psihoterapeute Tatiana Șișova.

8. Pedagogia Montessori explicată părinților

Autor: Charlotte Poussin
Editura: Gama

Pedagogia Montessori cultivă încrederea în sine și autonomia, oferindu-i copilului posibilitatea să progreseze în ritmul său, în timp ce-și alege singur activitățile. Este vorba, în primul rând, de o stare de spirit, una care nu consideră copilul un adult în devenire, pe care îl modelăm, ci o persoană completă, pe care o acompaniem, arătându-i respect profund. Educatoare Montessori și membră a Association Montessori Internationale Franța, Charlotte Poussin își împărtășește experiența pentru a ne ajuta să înțelegem și să trăim pedagogia Montessori alături de copiii noștri.

9. Arta de a crește copiii. A fi mamă cu sufletul

Autor: Joan Salter
Editura: Univers Enciclopedic

Creșterea copiilor este o sarcină importantă, însă, din nefericire, familiile nu sunt sprijinite cu adevărat pentru îndeplinirea ei. Părinții sunt presați de munca de la serviciu și nevoiți să se împartă între aceasta și îngrijirea copiilor, chiar dacă mulți dintre ei ar opta pentru varianta de a sta acasă pentru a-i crește. Joan Salter ne ajută să alegem între cele două variante, descriind ce înseamnă să fii mamă – o sarcină cu totul specială – și să ai grijă de căminul tău. Autoarea privește sarcina de a fi mamă ca pe o contribuție unică în viață, care oferă comori ascunse ale inimii.

10. 1-2-3 Magic. Disciplină eficientă pentru copiii între 2 și 12 ani

Autor: Dr. Thomas W. Phelan
Editura: Gama

Cartea prezintă o metodă inedită, simplă și incredibil de eficientă pentru disciplinarea copiilor, bazată pe blândețe, dar și fermitate. De mai mulți ani, milioane de părinți din întreaga lume folosesc mult-premiatul program 1-2-3 Magic pentru a readuce fericirea și liniștea în familiile lor și pentru a-și recăpăta bucuria de a fi părinte.

Aceste cărți pot fi achiziționate de pe www.bookstore.md cu livrare gratuită în municipiul Chișinău. De asemenea, le găsiți pe rafturile librăriei BookStore (Calea Ieșilor, 8).

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

BookStore — Librărie str. Alba Iulia, 23/1, bloc A Tel.: 022 74-93-18, 0 691 1-47-00 www.bookstore.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sarcina»

Articole populare a rubricii «Sarcina»