Investigații ecografice pentru gravide la Chișinău. Prezentarea ofertelor, prețurilor și medicilor imagiști din capitală4

Investigații ecografice pentru gravide la Chișinău. Prezentarea ofertelor, prețurilor și medicilor imagiști din capitală

În timpul sarcinii, medicul ginecolog recomandă gravidei un șir de investigații medicale, printre care și examenul ecografic. Acesta din urmă, obligatoriu este efectuat în trimestrul I (11-13 săptămână), II (20-23 săptămână) și III (a 32-a săptămână) de sarcină, dar poate fi repetat și de mai multe ori, aceasta în funcție de evoluția sarcinii.

Datorită ecografiei (numită și ultrasonografie sau sonografie), este evaluată starea de sănătate a gravidei, nivelul de dezvoltăre a micuțului, se determină poziția fătului și a cordonului ombilical, se stabilește necesitatea nașterii prin operație cezariană etc. Iar, efectuând un examen ecografic la 20-22 săptămâni, ați putea afla cine crește în burtica dumneavoastră — un băiețel sau o fetiță.

Astăzi, prin intermediul unui monitor vă puteți vedea bebelușul în burtică, îi puteți auzi bătăile inimii și aveți posibilitatea să-i urmăriți mișcările. Dar, aceasta nu este tot — unele ecografe pot chiar fotografia micuțul, iar prima fotografie din albumul copilului ar putea fi chiar cea din burtica mamei.

În timpul sarcinii, medicul vă poate recomanda să efectuați: ecografie standart, ecografie avansată, ecografie transvaginală, ecografie 3D sau 4D, Doppler, ecografie fetală. Fiecare tip de ultrasonografie are particularitățile, dar și funcțiile sale. Spre exemplu, prin ecografia fetală se obțin imagini clare ale inimii bebelușului, ecografia 3 și 4D oferă detalii similare celor unei fotografii, pe când ecografia Doppler — măsoară viteza și direcția în care circulă sângele.

Unde am putea efectua ecografia în timpul sarcinii la Chișinău?

În capitală, există o mulțime de clinici unde ați putea face examenele ultrasonografice din timpul sarcinii — atât gratuit, cât și cu plată.

Prima opțiune ar fi policlinicile din oraș sau maternitățile din capitală. În baza unui bilet de trimitere oferit de medicul de familie sau medicul ginecolog-obstetrician, ați putea efectua gratuit ultrasonografia la policlinica la care sunteți la evidență. Totodată, ați putea alege o altă policlinică sau una dintre maternitățile de stat din oraș — aici examenul ecografic este cu plată, dar prețul este mult mai mic comparativ cu cel stabilit în clinicile particulare (de la 50 de lei).

A doua opțiune ar fi instituțiile medicale private. În Chișinău sunt o mulțime asemenea clinici, rămâne să alegeți varianta care vi se potrivește. Înainte de a vă înscrie la o clinică pentru examen ecografic, aflați cu ce fel de echipament este dotată instituția medicală, cine este medicul ecografis, dar și care este costul pentru efectuarea ultrasonografiei.

În continuare vă prezentăm lista centrelor medicale private din Chișinău, unde ați putea face ecografia, specialiștii, dar și prețurile stabilite de fiecare instituție.


Botanica

Terramed

Clinică particulară de nivel european. Centrul dispune de utilaj modern. Sunt oferite următoarele servicii de ultrasonografie pentru femeile gravide: USG în I trimestru de sarcină; USG în trimestrele 2-3 de sarcină; USG fătului plus înregistrare pe disc.

Medici: Natalia Culibaca (ecografist de I categorie), Dmitrii Unculiță (ecografist de categ. superioară), Natalia Calistru (ecografist de categ. superioară), Lilia Calin (ecografist de categ. superioară).
Tarife: ecografie transabdominală în I trimestru de sarcină — 150 de lei; ecografie transvaginală în trimestrui I — 200 de lei; examen ecografic trimestrul II-III — 250 de lei; screening în sarcină — 250 de lei; examen ecografic în sarcină cu scop diagnostic — 350 de lei.


Extramed

Clinica reprezintă unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale în domeniul ginecologiei și obstetricii din țară. Centrul medical dispune de utilaj modern și săli dotate. Sunt efectuate examene ecografice de diverse tipuri, printre care: ecografie 3D/4D, Doppler în sarcină, ecocardiografie fetală, determinarea markerilor ecografici în sarcină specifici pentru anomaliile cromozomiale.

Medici: Elena Luchian, Liliana Fuior, Ștefan Gațcan.
Tarife: I, II, III trimestru de sarcină — 250 de lei; ecografie cu screeningul maladiilor cromozomiale — 350 de lei; ecografie în trimestrul II-III de sarcină + 4D+Doppler — 350 de lei; Doppler în sarcină — 150 de lei.


Centrul medical consultativ "Lacteia"

Unitatea de diagnosticare ultrasonografică (USG) a centrului medical consultativ este dotată cu dispozitivul SonoAce X8, produs de compania Samsung Medison. USG în sarcină până la termenul de 18 săptămâni.

Medici: Motuzoc Natalia — medic imagist în sarcină.
Preț: 180 lei.


Fetalmed

Cabinetul Medical de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie "Fetalmed" asigură diverse servicii medicale de specialitate, precum: consultații și tratamentul afecțiunilor în domeniul ginecologiei, diagnosticul supravegherii evoluției sarcinii, prin folosirea unui echipament medical de performanță — Ultrasonograf de marca GE VOLUSON E8, prin folosirea și implementarea practicilor, cunoștințelor obținute la King’s College University Hospital Londra, Marea Britanie.
În cadrul clinicii puteți efectua Doppler color și pulsat, 2D/4D, există posibilitatea de înregistrare pe CD sau stick.

Medic: Tatiana Revencu — medic obstetrician-ginecolog cu competențe în ecografia ginecologică și medicina fetală.
Tarife: ecografie în sarcina encipientă (depistarea sarcinii până la 11 săptămâni) — 200 lei; screening de trimestrul I — 400 lei; screening de trimestrul I gemeni — 600 lei; screening de trimestru II — 450 lei, gemeni — 750 lei; screening de trimestrul III (evaluarea stării de bine a fătului și examinarea Doppler) — 24-42 săptămâni — 350 lei, gemeni — 500 lei. Ecocardiografia fetală — 300 lei; neurosonografia fetală — 300 lei; biometria fetală — 200 lei, măsurarea colului uterin — 150 lei; Doppler — 200 lei.


Modus Vivendi

Examen ecografic în trimestrul I-II-III de sarcină.

Medici: Vitalie Cotorcea (ecografist, categorie superioară).
Tarife: Examen ecografic transabdominal în trimestru I de sarcină — 170 de lei, Examen ecografic în trimestrul II-III de sarcină — 240 de lei, Examinarea 3D (tridimensională), 4D (dinamică) a fătului — 500 de lei.

Excellence

Aparataj modern. Posibilitatea de a efectua ecografie 3D/4D.

Medici: Eduard Izbaș (imagist-ultrasonografie, categ. I), Ludmila Vangheli (imagist-ultrasonografie, categ. superioară), Natalia Calistru (imagist-ultrasonografie, categ. superioară), Liubov Cobileanscaia (imagist-sonografist, categ. I).
Tarife: examen ecografic endovaginal până la 10 săpt. de sarcină — 225 lei, transpubian — 200 de lei; ex. ecografic trimestrul II-III de sarcină standart — 350 de lei, sarcină multiplă — 450 de lei; Doppler în sarcină — 200 de lei; examen ecografic 4D + înregistrare pe CD — 450 de lei.

Dalila

Examen ecografic în timpul trimestrului I-II-III de sarcină.

Medici: Sergiu Puiu, Andrei Puiu.
Tarife: 150-200 de lei, în dependență de termenul sarcinii.


Buiucani

PROMED

Servicii imagistice pentru gravide: screening ecografic în trimestrul I, II și III de sarcină. Centrul medical dispune de tehnologii și aparate de ultimă generație.

Medici: Harea Marina.
Tarife: screening ecografic în trimestrul I — 200 de lei, trimestrul II — 350 lei, trimestrul III — 300 lei.


Pro Sano

Ecografie transvaginală, ecografie în sarcina incipientă, ecografie trimestrul II-III de sarcină, eco Doppler, Evaluare morfologică în sarcină (3D/4D).

Medici: Svetlana Sobețchi (ginecolog, medic USG).
Tarife: examen ecografic în timpul sarcinii — de la 150 de lei. Prețul se stabilește în funcție de tipul ecografiei, termenul sarcinii.

Ciocana

New Med Life

O instituție de top în domeniul tehnicilor de reproducere umană asistată. Centrul dispune de echipamente medicale moderne și medici profesioniști, cu vastă experiență în domeniu. Sunt efectuate investigații ecografice pentru gravide — ecografie abdominală, transvaginală, fetală cu 3D și 4D.

Medici: Sergiu Puiu.
Tarife: Screening până la 18 săptămâni — 330 lei (sarcină monofetală) + 200 de lei dacă este sarcină gemelară; examen ecografic trimestrul II-III de sarcină — 400 de lei.


Magnific

Centrul medical dispune de utilaje medicale perfomante. Se efectuează ultrasonografia tuturor organelor, examinarea ginecologică în regim 4D. USG în timpul sarcinii în cadrul filialei de la Ciocana.

Medici: Ilie Babiuc (categorie superioară), Svetlana Sereda (categorie superioară).
Tarife: I trimestru de sarcină — 200 de lei; II trimestru sarcină: monofetal — 230 lei, sarcină multiplă — 250 de lei; III trimestru de sarcină: monofetal — 250 de lei, sarcină multiplă — 300 lei.


Centru

Ridicon

Centrul dispune de scaner cu ultrasunete modern marca "May Lab 50 X-Vision". În cadrul clinicii, femeile gravide pot efectua USG la 2-12 săptămâni și trimestrul II-III (inclusiv Doppler).

Medic: Covalciuc Silvia, Savin Patricia.
Tarife: USG la 2-12 săptămâni de sarcină — 200 lei, trimestrul II-III — 250 lei, cu Doppler — 370 lei.


Centrul medical consultativ "Lacteia"

Unitatea de diagnosticare ultrasonografică (USG) a centrului medical consultativ este dotată cu dispozitivul SonoAce X8, produs de compania Samsung Medison. USG în sarcină până la termenul de 18 săptămâni.

Medici: Motuzoc Natalia — medic imagist în sarcină.
Preț: 180 lei.


Galaxia

Investigații ecografice în sarcină.

Medici: Olga Zabolotnâi (categoria superioară, medic ecografist pediatru), Aurelia Cojocari (ecografist, categoria I), Liliana Calin (ecografist, categoria superioară), Alla Panfilova (ecografist, categ. I), Tatiana Ungureanu (ecografist, categ. II), Elena Samoil (imagist, categ. II), Vladislav Spinei (imagist, categ. II).
Tarife: ecografie până la 15 săptămâni de sarcină — 170 de lei; ecografie trimetrul II-III de sarcină + Doppler — 270 de lei.

Centrul de Diagnostic German

Examinarea și monitorizarea dezvoltării fătului pe tot parcursul gravidității.

Medici: Vitalie Cotorcea (ecografist de categ. superioară), Tamara Gorea (imagist-sonografist), Micaela Vataman (imagist-sonografist, categ. superioară), Aliona Petrova (imagist-sonografist, prima categorie), Olga Crâlova (imagist-sonografist, prima categorie), Lilia Șcerbacolv (imagist-sonografist, prima categorie), Alexandru Harabagiu (prima categ.), Adrian Cebotari (prima categ.), Irina Galben.
Tarife: Examen ecografic transabdominal în I trim. de sarcină — 200 de lei; examen ecografic transvaginal în I trim. de sarcină — 300 de lei: examen ecografic în trim. II-III de sarcină, fără CD — 450 de lei; ex. eco. în II-III trimestru cu Doppler și CD — 490 de lei; ecografie trim. II-III de sarcină multiplă — 600 de lei, cu Doppler — 800 de lei; ecocardiografia fetală intrauterină — 300 de lei, la sarcină gemelară — 500 de lei.

Prima medica

Examen ecografic în trimestrul I-II-III de sarcină. La dorință se face o fotografie și imprimare pe disc.

Medic: Natalia Culibaca (ecografist, prima categorie).
Tarife: ecografie în primul trimestru de sarcină — 250 de lei; trimestrul II-III de sarcină — 300 de lei.


Telecentru

Neo Medica Grup

Centrul medical oferă o gamă extinsă de servicii clinice și paraclinice dedicate diagnosticului complex. Clinica dispune de echipamente medicale performante. Este efectuată ecografia ginecologică, obstetricală, cu ultrasonograf de clasa Expert My lab 50, cu capacități de imagistică bi- și tridimensionale, Doppler.

Medic: Tatiana Crudu.
Tarife: ecografie transabdominală în I trimestru de sarcină — 100 de lei, ecografie transvaginală în trimestrui I — 150 de lei, examen ecografic trimestrul II-III + Doppler — 200 de lei, screening în sarcină — 150 de lei, examen ecografic în sarcină cu scop diagnostic — 150 de lei, examen ecografic fetal – 150 lei.


Râșcani

Sancos

Ecografia pentru sarcină — sunt utilizate fascicule de ultrasunete reflectate pentru a realiza o poză a fătului, placentei și a fluidului amniotic. Nu se folosesc raze X sau alte tipuri de radiații.

Medic: Victoria Gurschi (imagist-sonografist, prima categorie), Veronica Piscorschi (sonografist, prima categorie).
Tarife: USG sarcina I trimestru — 165 lei; I trimestru screening — 190 de lei; USG sarcină I-III trimestru — 255 de lei; ecodopplerografia ombilicala la făt — 60 de lei.


Medpark

Spitalul dispune de cabinet de ultrasonografie echipat cu aparate de ultimă generație. Examen ultrasonografic + Doppler Color.

Medici: Lilia Moraru (categoria superioară), Egor Nichitin (imagist, categoria I), Lilia Calin (categ. superioară), Ala Grossu, Valeriu Moroșanu (categ. superioară), Ala Slobozeanu, Irina Uncuța. Tarife: Examen ecografic în I trimestru de sarcină — transabdominal 280 de lei, transvaginală 300 de lei. Ecografie transabdominală trimestrul II-III — 450 de lei; examen ecografic transabdominal trim. II-III + Dopplerometria fotoplacentară — 500 de lei. Screening ecografic în 11-14 săptămâni — 350 de lei.

Calmed

Sistemul ultrasonor digital posedă toate tipurile de Doppler, precum și permite reconstruirea tridimensională a structurilor vizualizate.

Medici: Tatiana Sârghi.
Tarife: 150 lei — examen ecografic + 100 de lei pentru Doppler.


Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Produse și servicii la tema

Vezi harta
 • Lacteia Centrul Medical Consultativ

  or. Chișinău, str. V. Pârcălab, 2
  022 784-784, 0 602 0-66-50

 • Fetalmed Cabinet medical de ultrasonografie în obstetrică şi ginecologie

  or. Chișinău, str. N. Zelinski, 31, of. 74
  022 00-93-03, 0 699 2-71-84, 0 684 2-44-33

 • Medpark Spitalul internațional

  or. Chișinău, str. A. Doga, 24
  022 40-00-40

 • Neo Medica Centru medical

  or. Chișinău, str. Academician Natalia Gheorghiu, 3
  022 79-15-29, 022 79-15-19, 0 697 4-41-64, 0 674 7-00-44

 • Sancos Instituție medicală multidisciplinară

  or. Chișinău, str. Moscova, 16
  022 909-909, 022 909-908

 • Ridicon Centru medical

  or. Chișinău, str. Columna, 124
  022 54-28-79, 0 684 9-93-00

 • Extramed Centru medical privat și maternitate

  or. Chișinău, str. Grenoble, 27
  022 84-30-18, 022 84-30-19, 022 84-30-20

 • Magnific Centrul de diagnostic și tratament

  or. Chișinău, str. Melestiu, 20
  022 54-35-55, 022 54-52-68, 022 54-43-46

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

medpark

Noutățile partenerilor

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sarcina»

Articole populare a rubricii «Sarcina»