Articolul se referă la temele:

Cum alegem un cărucior0

Căruciorul — este acel lucru pentru care nu merită să economisim, dar și să plătim prea mult nu este cazul, dacă nu suntem sigur că îl vom folosi. De aceea, încercați să alegeți varianta optimă pentru dvs. și copilul dvs. Astăzi diversitatea cărucioarelor e destul de mare atît în magazine, cît și pe piața secundară. Adesea, la mîna a doua, puteți cumpăra cărucioare de marcă într-o stare foarte bună și la un preț mult mai mic, decît cele noi din magazine.

Pentru început, determinăm bugetul pe care îl putem aloca pentru această achiziție. Decidem dacă dorim să luăm ceva de marcă; de producție chineză /bulgară; un cărucior nou sau de mîna a doua. Apropo, nu e a tît de grav să cumperi un cărucior la mîna a doua — puteți alege un model la care husele se scot, rspectiv le puteți înoi. În plus, căruciorul a trecut deja testul de rezistență, sunt vizibile deja toate defctele, dacă le are. Dar există și posibilitatea de a îl vinde iar, la același preț.

Un cărucior la mîna a doua puteți găsi pe site-urile locale www.999.md, www.makler.md. Cărucioare noi puteți găsi în secțiile pentru copii din majoritatea centrelor comerciale din Chișinău, de asemnea în magazinele pentru copii, dar și la piață. O alternativă ar fi și procurarea unui cărucior de peste hotare, prin internet.

Sunt 4 tipuri de cărucioare:

— Cărucior cu sistem modular 2 în 1 sau 3 în 1. Pe șasiu se montează landoul pentru nou-născuți sau căruciorul sport — pentru copiii mai mari de 6 luni. Modelul 3 în 1 include și scaunul de mașină. La majoritatea modelelor, acesta poate fi montat și pe șasiu. Acum sunt foarte populare căruciorele doar cu landou. Cînd copilul crește, puteți cumpăra și modulul sport pentru plimbare, sau un alt cărucior.
Prețul: de la 3500 lei (la mîna a doua — cca 1500 lei).

— Cărucior transformer. Calitatea specifică a cestui model este manevrarea ușoară și roțile puternice. Locul de dormit se transformă ușor în tr-un scaun sport. Este destul de greu. De obicei, în set este inclus și un coș adițional pentru transportarea copilului.
Prețul: de la 1800 lei (la mîna a doua — de la 500 lei).

— Cărucior sport. Greutatea acestui cărucior deviază între 5 și 10 kg. Spătarul este reglabil. Sunt și modele cu o poziție orizontală totală care se potrivesc și copiilor nou-născuți.
Prețul: de la 700 lei (la mîna a doua - de la 300 lei).

— Cărucior tip "umbrelă". Cel mai compact și ușor model de cărucior. Este potrivit copiilor care stau deja de sine stătător, în șezut. De regulă, spătarul are doar o singură poziție.
Prețul: de la 400 lei (la mîna a doua de la 200 lei).

Criterii de alegere

Unul dintre factorii, care influențează alegerea, este anotimpul în care acesta va fi utilizat. Dacă aveți nevoie de cărucior pentru un copil născut iarna, atunci unul tip sport, cu siguranță, nu va fi potrivit și viceversa — nu se merită a lua un model cu ladou căptușit pentru un copil născut vara. Așa dar, pentru iarnă este recomandabil să luați un cărucior mai spațios, pentru a fi destul de larg pentru copilul îmbrăcat gros și acoperit cu plapumă. Pentru vară — modele mai "vaporoase".

Cărucior cu trei sau patru roți? Chestie de gust.

Unicul neajuns al căruciorului cu trei roți este utilizarea dificilă a rampelor. Dar, ținînd cont de faptul că în oraș sunt foarte puține rampe, ăsta nu ar trebui să fie considerat drept un dezavantaj în procesul de alegere.

În ce privește calitatea roților: din cauciuc sau plastic; mici sau mari; gonflabile sau nu... din păcate nu există un răspuns clar. Totuși: roțile mari pot trece peste toate (zăpadă, noroi), iar cele mici sunt mai ușor de manevrat. Cele gonflabile amortizează bine, în schimb se pot sparge ușor. Cele negonflabile — sunt mai dure, respectiv, veți simți fiecare hop, în plus, ele se uzează mult mai repede.

Acum, practic toate cărucioarele au roțile din față pivotante, în cazul celor cu trei roți, cea din față este pivotantă. Dacă acestea vă crează disconfort, există posibilitatea de le fixa într-o singură poziție. De asemenea, este foarte importantă dotarea căruciorului cu amortizoare. Cadrul trebuie să fie durabil. Este foarte comod, cînd mînerul căruciorului este și el reglabil în dependență de întălțimea celul ce-l conduce. Aceasta este o funcție necesară, atunci cînd "șoferi" în familie, sunt mulți și toți de înălțimi diferite.

Mînerul-bară sau două mînere? Din nou chestie de gust.

Dacă în blocul dvs. este ascensor — greutatea căruciorului nu este principială, dar este important ca acesta să încapă liber în ascensor și să fie comodă intrararea și ieșirea din el.

Luați în calcul și locul în care căruciorul va fi păstrat și ce suprafață din casă sunteți dispuși să îi cedați. Posesorii de automobile ar trebui să ia în considerare și mărimea portbagajului. Unele modele de cărucioare dispun de frînă manuală pe mîner, de o geantă pentru mărunțișuri, un coș pentru cumpărături, măsuțe și suporturi pentru sticluțe/pahare etc. Cît de mare nevoie aveți de toate aceste accesorii? Frîna de mînă, cred nu o veți putea cumpăra separat, iar plasa pentru insecte sau copertina de ploaie le puteți lua și mai tîrziu. Prețul accesoriilor pentru cărucioare începe de la 50 lei.

Desigur, alegerea căruciorului mai depinde și de numărul de copii. Pentru gemeni alternative sunt puține. De cele mai multe ori, se optează fie pentru un model transformer mai mare (de la 2000 lei), fie pentru căruciorul cu sistem modular, pe care se fixează unul după altul, sau față în față, mai întîi landourile, apoi cărucioarele sport (de la 5000 lei). Pentru copiii cu diferența mică de vîrstă (1-2 ani) puteți achiziționa un suport special care se atașează de cărucior, astfel încît copilul mai mic să stea în cărucior, iar cel mai mare — în picioare (de la 30 euro).

Orice ați alege, cel mai important pentru copil este comoditatea și siguranța căruciorului, dar nu culoarea sau designul acestuia.

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sarcina»

Articole populare a rubricii «Sarcina»