30 septembrie 2020

Școlile și grădinițele din toată țara vor activa în continuare conform modelelor selectate

Deși de mâine, 1 octombrie, va fi instituită stare de urgență în sănătate publică în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”, instituțiile de învățământ din toată țară vor activa în continuare conform modelelor selectate. Despre aceasta a comunicat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit hotărârii nr. 33/2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică ajustarea (înăsprirea/relaxarea) măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, va fi coordonată în prealabil cu Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică.

În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev/profesor – toți elevii din clasa academică în care acesta făcea studiile se plasează în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, calculul zilelor fiind efectuat de la ultima zi a contactului cu elevul confirmat „COVID-19 - pozitiv”. Clasa va continua studiile în regim online pentru perioada menționată (14 zile). Decizia privind autoizolarea profesorilor, care au predat în clasa academică respectivă va fi luată de către conducătorul instituției de învățământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieșind din specificul didactic și riscurile epidemiologice.

Decizia privind plasarea unei instituții de învățământ în carantină este luată de către Comisia teritorială extraordinara de sănătate publică.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 47
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.