3 decembrie 2018

Anvelopele de iarnă sunt zgomotoase? Ce e de făcut? Există anvelope care nu fac zgomot?

Anvelopele de iarnă fac mult zgomot iar sunetul muzicii din salon oarecum scade concentrația șoferilor - ce să facem în astfel de situații? Există mai multe sfaturi și reguli care vor ajuta la soluționarea acestei probleme. Practic, aceste sfaturi se rezumă la alegerea și instalarea anvelopelor corespunzătoare la automobil.

Deci, dacă anvelopele de iarnă sunt gălăgioase - ce facem? Mai întâi de toate, trebuie să determinați parametrii cauciucului în timpul achiziționării acestuia. În multe situații, zgomotul este generat din cauza design-ului specific al anvelopei. Uneori, întregul profil al cauciucului, inclusiv tăieturile și lamelele, influențează nu doar performanța mașinii pe carosabil, dar și zgomotul care este, oarecum «însoțit» de această performanță.

Totuși, este practic imposibil de intuit în ce măsură anvelopele sunt «gălăgioase» aruncând pur și simplu o privire asupra lor. De asemenea, nu are sens să contactați producătorul cu astfel de întrebări, deoarece fiecare producător va lăuda produsul său și nu va exprima niciodată o opinie obiectivă cu privire la neajunsurile sale. Aceeași regulă se aplică vânzătorilor de anvelope și magazinelor online specializate.

Ce trebuie să faceți în astfel de cazuri? Cea mai bună soluție e să discutați pe forumuri de pe Internet sau să întrebați proprietarii de autovehicule care folosesc deja aceste anvelope. De obicei, ei sunt întotdeauna gata să vă ajute și să vă ofere sfaturi utile. După ce ați ascultat/citit câteva opinii, vă puteți forma deja propria impresie despre zgomotul de serviciu a diverselor modele de anvelope.

Însă rețineți - unele opinii pot să nu fie complet obiective. Anvelopele de iarnă ar putea fi foarte zgomotoase, iar pentru unii șoferi acest zgomot poate părea «destul de acceptabil», astfel încât un șofer obișnuit cu asta nu este întotdeauna capabil să evalueze într-un mod «imparțial» un astfel de parametru ca zgomotul. În acest caz, merită să căutați test-drive-uri speciale - există multe pe internet. Organizațiile specializate măsoară profesionist nivelul de zgomot. Și dacă este într-adevăr înalt, atunci dispozitivele vor reacționa în consecință.

Care anvelope de iarna nu fac zgomot?

Totuși, chiar și în condițiile în care anvelopele au fost testate și calitatea a fost confirmată de unele organizații, acestea pot să genereze un zgomot enervant. Însă, deseori poate fi de vină însuși carosabilul pe care vă deplasați, devreme ce testele nu presupun trasee «avariate». Atunci, ce anvelope de iarnă nu fac zgomot?

Mai întâi de toate, acele anvelope care au presiunea corectă. Proprietarii de mașini experimentați deja știu de mult timp că anvelopele pompate în exces rulează mult mai gălăgios și mai tare decât cele care sunt pompate în conformitate cu cerințele producătorului.

De asemenea, este necesar să se ia în considerare un factor ca destinația anvelopei. De ce sunt gălăgioase anvelopele cu crampoane? Asta se întâmplă, de obicei, pentru că, în mod natural, cauciucul de acest tip este mai moale. În consecință, un asemenea cauciuc captează suprafața drumului mult mai complet și mai ușor. Se formează o zonă largă de contact iar în unele cazuri un profil redus poate juca un rol major asupra gradului de zgomot.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 12 Vizualizări de la publicare: 259
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Autoshina.md — Internet-magazin Tel.: 068 012-884, 060 066-000 www.autoshina.md