Apa Buna

3 august 2017

Întrebarea zilei: Cum ne protejăm geamul de soarele fierbinte? Draperii la modă la momentul actual

Geamurile cu vederea spre partea însorită au cât plusuri, atât și minusuri. Deși, bineînțeles, acum, pe timp de vară, se observă mai mult dezavantajele. Una dintre cititoarele noastre, ne-a adresat o întrebare: cum să-și protejeze geamul de razele fierbinți ale soarelui, astfel încât să-și poată menține interiorul stilat al camerei. Ce soluție elegantă și la modă există? Răspuns la această întrebare oferă directorul studioului de draperii "Gardina", Diana Verhovscaia.

Geamurile noastre sunt spre partea însorită. În locuință e multă lumină, dar mai este și foarte cald. Vreo 5 ani în urmă am instalat jaluzele — pe atunci acestea au soluționat problema. Dar cum îmi par demodate. Ce soluții pentru protejarea geamurilor de soare sunt actuale în acest an?

Actualmente, pentru a face umbră atunci când geamurile sunt spre partea însorită, se utilizează stofele "black-aut" și "dim-out", precum și cele cu reflectare a luminii. Ce alegem — depinde de cât de luminoase vă sunt geamurile și ce efect ați vrea să obțineți. "Black-aut" — țesături special concepute, care la 100 % umbresc geamul, complet protejând odaia de lumina solară deranjantă. Stofele "dim-out" au efect de umbrire parțială — circa 60% și vi se vor potrivi dacă doriți ca o parte din lumină totuși să pătrundă în locuință.

Dar, probabil, varianta optimă sunt, totuși, țesăturile cu efect de oglindă, care protejează camera nu doar de surplusul de lumină, ci și de supraîncălzire.

Aceste țesături pot fi utilizate ca draperii obișnuite, dar și în stilul draperiilor rulou. Draperiile rulou sunt actuale, frumoase și reprezintă o modalitate comodă de a înlocui jaluzelele clasice. De cele mai multe ori sunt instalate pe prima linie a ferestrei, aproape de sticlă. Acolo acestea îndeplinesc anume funcția de protecție. Cu toate acestea, sunt combinate cu draperiile obișnuite, perdele și altele.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 610
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.