5 ianuarie 2021

Lista categoriilor de persoane asigurate medical de guvern a fost extinsă

Veteranii de război și participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl sunt asigurați medical de Guvern. Modificările în articolul 4 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală care prevăd ca acestor cetățeni să le fie atribuit statutul de persoană asigurată de Guvern în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM) au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021.

Acordarea sau suspendarea statutului este efectuată de Compania Națională de Asigurări în Medicină în baza informației oferite de organele administrativ-militare teritoriale.

Cheltuielile pentru încadrarea acestor categorii în sistemul AOAM vor fi acoperite din contul și în limita transferurilor de la bugetul de stat pentru cetățenii asigurați de Guvern, în conformitate cu articolul nr. 9 din Legea cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

O altă modificare operată în Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și care a intrat în vigoare la fel de la începutul acestui an se referă la includerea în lista pensionarilor asigurați de Guvern și a cetățenilor Republicii Moldova care domiciliază pe teritoriul țării, dar primesc pensii din partea altor state.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 118
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.