Apa Buna

5 decembrie 2017

Manichiură și pedichiură în condiții de siguranță, recomandari de la salonul "Professionails"

Frumusețea — în primul rând înseamnă sănătate!

Numai în condițiile salonului este posibilă efectuarea unui complex de activități, folosind dezinfectanți de înaltă calitate și echipamente speciale pentru a distruge microorganismelepatogene și de a exclude posibilitatea de contaminare a maestrului și a clientului cu ele.

Sănătatea maestrului și a clientului în salonul de frumusețe depinde de dezinfecția calitativă.

Instrumente sterile

Pentru ca instrumentele la momentul procedurii să fie sterile, este necesar de a cheltui bani, timp și de a efectua cu strictețe toate etapele de prelucrare a instrumentelor.

Banii: este necesar de a cumpăra echipamente speciale, dezinfectante lichide, numărul necesar de seturi de instrumente.

Durata: în medie, pentru pregătirea instrumentelor spre lucru se cheltuie 120 de minute.

Instruirea personalului: instrucțiunea obligă personalul să îndeplinească cu strictețe etapele de dezinfectare, utilizarea produselor de dezinfectare sunt necesare pentru această etapă, să respecte cu strictețe criteriile de timp și să păstreze corect instrumentul steril, să respecte regulilele de siguranță atunci când se utilizează instrumentele și produsele de dezinfectare.

Soluții elvețiene pentru dezinfectare: PROSEPT Instru, PROSEPT Sonic, PROSEPT Spray.

Echipamente: baie de curățat cu ultrasunete ,termosterilizator (sau sterilizator cu aer cald), sterilizator UV.

Ce se întâmplă cu instrumentul după ce a fost oferit serviciul (de manichiură, pedichiură)?

Instrumente: foarfecele, cleștele pentru unghii, cleștele pentru cuticule, lopățica, elevatorul – se afund într-un container special în soluția PROSEPT Instru 4%.

Preparatul elvețian PROSEPT pentru sterilizarea chimică a instrumentelor, este eficient împotriva ciupercilor, bacteriilor (inclusiv tuberculoza), virușilor (inclusiv SIDA, hepatita B, C).

După 30 minute, maestrul scoate instrumentele din soluție, clătește sub apa curgătoare - această procedură elimină contaminarea primară: particulele de piele, materialele abrazive de pe pila de unghii; rămășițele soluției PROSEPT Instru.

Instrumentele, se așează cu acuratețe într-un platou special, foarfecele și cleștele se deschis, pentru a asigura accesul undei ultrasonore! Platoul cu instrumentele se scufundă în baie de curățat cu ultrasunete cu soluție PROSEPT Sonic pe 3 minute. La sfârșitul prelucrării în baia de curățat cu ultrasunete, instrumentele iarăși se clătesc sub apă curgătoare și se usucă.

Termosterilizatorul sau sterilizatorul cu aer cald–un aparat, care este utilizat pentru sterilizarea oricăror instrumente din metal. Mai departe. Instrumentele uscate, în formă deschisă, se așează cu acuratețe într-o pungă specială și se pun pe grila termosterilizatorului. Regimul de sterilizare termică: temperatura de 200 de grade timp de 60 de minute.

Punga de sterilizare are o linie de marcare specială, în cazul în care întreaga procedură este corect efectuată, linia își schimbă culoarea!

Instrumentul se scoate după ce se răcește!

În total: durata totală de prelucrare a instrumentelor constituie — 120 minute.

Sterilizatorul UV pentru instrumentele de manichiură este ideal pentru efectuarea unei suplimentare prelucrări a instrumentelor și păstrarea acestora până la următoarea utilizare.

Păstrarea instrumentului. Instrumentul se păstrează în punga de sterilizare în Sterilizatorul UV până la momentul utilizării. Setul de instrumente absolut curat și steril se despacheteazănemijlocit în fața fiecărui client.

Pungile individuale pentru client

Fiecare client fidel al salonului are setul individual de accesorii pentru proceduri: set pentru Hardware pedichiură estetică, setpentru manichiură.

La dorința este posibilă cumpărarea instrumentelor.

Produse de unică folosință

Materialele sterile și de unică folosință în industria frumuseței au devenit aceeași normă ca și în medicină. Fiecare loc de muncă a mestrului este completat cu următoarele produse - prosoape de unică folosință, șervețele, cearșaf, cipici, covoraș sub picioare.

Igiena personală și protecția maestrului

Mănuși medicale — mănușile de unică folosință fiindconsumabile medicale pentru a asigura siguranța maestruluiși clientului.

Prelucrarea mâinilor imediat înainte de efectuarea procedurii cusoluția de dezinfectarea a mâinilor maestrului Pro Septic.

Maestrul lucrează cu mănuși de unică folosință și o mască de protecție. Înainte de procedura mâinilor și / sau a picioarelor clientului, de asemenea se prelucrează cu spray dezinfectant.

Se recomandă să se aplice produsul timp de 1-2 minute și, de îndată ce acesta s-a uscat, se poate de apucat de lucru.

Curățenia locului de muncă

În urma procedurilor efectuate la locul de muncă se face curățenie (curățenia curentă după fiecare client), maestrul are posibilitatea de a prelucra suplimentar suprafața de lucru a mesei cu PROSEPT Spray.

Întrebările la care va poate da răspuns mestrul Dumneavoastră

  • ce cantitate de instrumente este necesară pentru a lucra ziua întreagă în salonul de frumusețe, și acea zi fiind maxim încărcată?
  • ce produse de unică folosință sunt utilizate la locul de muncă?
  • cu ce se prelucrarează suprafața de lucru și cât de des?
  • cu ce prelucrează masterul instrumentele după client?
  • ce instrumente sunt considerate a fi gata pentru efectuarea procedurii?

Nu vă rușinați să întrebați masterul despre sterilitatea instrumentelor. Aceasta este întrebarea siguranței Dumneavoastre și a sănătății.

Ai grija de tine!

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 2794
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Professionails — Salon de frumusețe str. Vasile Alecsandri, 77 Tel.: 022 23-31-31, 0 697 7-70-08 www.professionails.md