Pagina principală Mama + Copil Sănătatea copilului
Tema se referă la subrubricile:
Unul dintre principalele avantaje ale asigurării de sănătate private pentru utilizator este posibilitatea de a alege unde dorește să primească îngrijiri medicale. Adesea, pacientul ajunge să plătească suplimentar pentru o consultație privată, deoarece vrea să fie văzut de profesionistul său de încredere.
Pentru a lua decizia corectă în privința vaccinării, este necesar să se ia în considerare toate aspectele. Citiți articolul și analizați informația expusă. La fel, aflați unde în Chișinău ați putea vaccina copilul, în afară de centrul medicilor de familie din raza domiciliului.
Neurolog pediatru — un medic prea important, pentru a merge la un specialist care nu vă inspiră încredere.
Vă prezentăm lista și descrierea sanatoriilor din Moldova, în care puteți obține servicii de întremare sau unde, pur și simplu, vă puteți petrece timpul într-o ambianță plăcută, gratuit sau pe cont propriu.
Dvs. aveți un ginecolog "personal" — un medic în care aveți încredere și la care de fiecare dată mergeți binedispusă? Dacă încă nu — atunci acest articol de prezentare vă este predestinat!
În Chișinău nu sunt atât de mulți alergologi, precum ne-am dori. Cu toate acestea, am reușit să pregătim o listă a specialiștilor în acest domeniu și suntem gata să o prezentăm. Acordați atenție și metodelor alternative de tratament a alergiei, mai ales că în capitală există centre medicale care luptă cu această problemă.
Aflați cât costă o consultație la un oftalmolog-pediatru, ce clinici de oftalmologie activează în Chișinău și contactele acestora, dar și cine sunt specialiștii propriu-ziși. Sănătate!
Majoritatea policlinicilor din Chișinău dispun de laboratoare, dar în pofida acestui fapt, mulți pacienți preferă să-și testeze sănătatea în laboratoare private. În primul rând pentru că nu e nevoie de trimitere de la medicul de familie, nu pierzi timpul așteptând în rând și rezultatele, de regulă, sunt mult mai rapide.
Vă propunem o listă de instituții medicale din orașul Chișinău, în care puteți obține consultația medicului ortoped-pediatru.
Astăzi, în Moldova fiecare femeie este liberă să aleagă la care maternitate își va aduce pe lume copilul. Vă vom sugera, din ce puteți alege.
Ginecologul Tamara Samoșina ne explică ce trebuie să facă o femeie imediat după ce a rămas insărcinată și care mituri pot dauna sanătații viitoarei mamici și a copilului.
Dacă familia dumneavoastră încă nu are un medic ORL "de încredere", noi vă vom ajuta să-l găsiți. Vă prezentăm lista clinicilor din capitală, numele medicilor și costul serviciilor acestora.
Aflați răspuns la cele mai importante întrebări despre rinoree la copii. Care sunt simptomele, cauzele și metodele de tratament ale acesteia? Ce preparate medicinale contra rinoreei există pe piața farmaceutică din R. Moldova și cum pot fi acestea administrate?
Primul spital internațional din Moldova aduce un nou serviciu chirurgical de ultimă generație: proteza personalizată de genunchi!
Cui încredințăm ceea ce avem mai scump în viață — sănătatea copilului? Probabil este cea mai dificilă întrebare pe care și-o pun părinții.
Știați că la nivel global în fiecare 3 minute este diagnosticată cu cancer la sân o femeie, iar la fiecare 14 minute una decedează din această cauză. Aceste date reprezintă un argument bun pentru a nu amâna vizita la medic pentru un simplu control mamar de rutină.
Din ziua când a fost confirmat primul caz de coronavirus de tip nou în R.Moldova, oamenii au fost cuprinși de panică. Iar fiecare decizie a autorităților de a aplica anumite măsuri pentru prevenirea răspândirii infectării populației cu COVID-19 au fost cumva diferit percepute de societate.
Deprinderile formate încă din copilărie sunt cele ce vor rămâne pe întregul parcurs al vieții, în special când vorbim despre igienă personală (dușul zilnic, spălatul pe mâini sau periajul dentar). Toate reprezintă un factor important pentru menținerea și păstrarea sănătății, iar implicarea părinților în dezvoltarea acestor obișnuințe influențează direct atitudinea copilului în privința necesității respectării regulilor de igienă personală.
Una dintre cele mai populare operații estetice este blefaroplastia — intervenție chirurgicală ce presupune modificarea formei pleoapelor. Atât femeile, cât și bărbații apelează la ea, pentru a întineri și a-și însenina privirea.
În cazul în care aveți cea mai mică suspiciune că copilul are helminți, trebuie să mergeți imediat la medic și să efectuați toate analizele necesare. În acest articol este prezentată lista completă a laboratoarelor din capitală unde pot fi efectuate analizele respective.
Ficatul — un organ vital care îndeplinește în organismul uman o mulțime de funcții. Cu toate acestea este destul de vulnerabil la infecții virale, preparate medicamentoase și alți factori ai mediului ambiant.
Pacientele care se confruntă cu endometrioză și infertilitate asociată endometriozei, deseori, nu știu ce ar fi mai bine: să consulte un ginecolog sau mai întâi un specialist în infertilitate?
În articolul ce urmează vă propunem lista tuturor clinicilor din Republica Moldova, în care se pot rezolva problemele de infertilitate, prin intermediul FIV sau ICSI. Acum aceste proceduri nu se realizează doar la Centrul de Planificare a Familiei din componența Centrului Mamei și Copilului.
Spirala intrauterină — una dintre cele mai frecvente metode de contracepție în rândul femeilor care au născut. Despre toate părerile "pro" și "contra" vorbesc specialiștii clinicii "Sancos".
De regulă, intervenția chirurgicală pentru corectarea formei urechilor — otoplastia — se efectuează din motive estetice. De cele mai multe ori, chirurgia plastică se realizează în cazul urechilor proeminente. Procedura poate fi efectuată de la vârsta de 6 ani. La această vârstă, urechile sunt complet formate.
Tot mai multe persoane au probleme cu vederea. Glaucom, cataractă, dezlipire de retină și alte probleme. Oameni din ce în ce mai frecvent se adresează la medicul oftalmolog cu diverse probleme oculare, multe dintre care sunt incurabile sau dificil de tratat.
Tot ce trebuie să cunoașteți despre profilaxia, diagnosticarea, tratamentul cancerului mamar în Moldova, iar cel mai important — despre posibilitatea de a reconstrui sânul — povestește Natalia Botnariuc, oncolog și chirurg plastic în cadrul clinicii "Sancos".
Care sunt principalele cauze ale durerilor de cap la copii? Ce investigații trebuie să facă copilul dacă acuză dureri de cap? Cum ajutăm copilul, dacă se plânge de dureri de cap? La aceste și alte întrebări ne oferă răspuns medicul neuropediatru din cadrul clinicii "Sancos", Irina Soldatkina.
Vă prezentăm lista clinicilor stomatologice din capitală care oferă servicii de ortodonție pediatrică. La fel, aflați ce fel de aparate dentare sunt recomandate copiilor, la ce vârstă acestea pot fi montate și ce reguli de igienă trebuie să se respecte în perioada purtării acestora.
Despre supravegherea sarcinii, desfășurarea procesului de naștere și protejarea sănătății micuților care vin pe lume la maternitatea "Medpark" din capitală, am discutat cu Olga Șchiopu, directorul medical al spitalului.
Care sunt simptomele și cauzele psoriazisului scalpului? Ce consecințe ar putea avea asupra părului netratarea la timp a infecțiilor micotice? Cum îngrijim corect scalpul? La aceste și multe alte întrebări oferă răspuns Irina Batîr, medic dermatolog-triholog la clinica "Sancos".
De 16 ani pe piața serviciilor medicale din țara noastră activează centrul de chirurgie oftalmologică "Ovisus". Profesionalismul de nivel înalt al medicilor de aici, utilajele moderne și abordarea cu atenție sporită a fiecărui pacient, au devenit caracteristici specifice ale centrului. Anual, la clinica "Ovisus" efectuează investigații medicale și tratamente copiii și adulții: centrul este deschis și sâmbăta, iar pentru comoditatea pacienților programarea poate fi făcută atât la telefon, cât și online.
O mulțime de copiii au nevoie de transfuzie de sânge și plasmă. Sângele dumneavoastră este extrem de necesar în cazul unor leziuni grave sau intervenții chirurgicale, sângerări abundente și boli de sânge, stări septice, arsuri. De asemenea, plasma este necesară în producerea medicamentelor pentru persoanele grav bolnave.
Cum procedați dacă ați avut un act sexual neprotejat? Luați măsuri urgente. Despre preparatele care există în Moldova pentru asemenea cazuri și care dintre acestea vi se potrivesc cel mai mult, ne vorbește medicul-ginecolog Tamara Samoșina.
Aflaţi mai multe detalii despre procedura de obţinere a concediului medical. Care este numărul limită al zilelor anuale pentru concediul medical? Cum se calculează plata pentru concediul medical? La acestea şi alte întrebări ne-a oferit răspuns Maxim Munteanu, jurisconsult.
Care sunt simptomele patologiilor glandei tiroide? Cine face parte din grupul de risc de a dezvolta diabet zaharat? La ce patologii endocrine ar trebui să se acorde atenția în timpul sarcinii? Mai multe detalii la acest subiect, aflați din articolul ce urmează.
Fiecare femeie cel puțin o dată în viață s-a ciocnit cu această afecțiune neplăcută — candidoza. Cum am putea soluționa corect această problemă, dar cel mai bine cum o putem preveni, vorbește un medic ginecolog cunoscut în R. Moldova.
Câțiva dintre cei mai respectați obstetricieni-ginecologi din Moldova și-au expus părerea despre această metodă de ameliorare a durerii în timpul nașterii — V. Friptu, A. Leașev, V. Petrov, R. Samoilenco, I. Straistă.
Despre primul copil "din eprubetă" născut în Moldova și copiii din embrioni congelați; despre dezvoltarea și specificul FIV-ulu în Moldova — povestește unul dintre cei mai buni specialiști din țară în domeniul reproducerii umane, profesorul V. Friptu.
Aflați până la ce termen poate fi întreruptă sarcina, ce metode de avortare există și cât costă efectuarea avortului în Moldova. Inga Oprea, medic obstetrician-ginecolog, oferă informații utile în acest sens.
Care sunt cele mai longevive plombe și cum se stabilește prețul pentru o obturație dentară în clinicile din Moldova? Aflați răspuns la aceste, dar și alte întrebări de la Filip Guțan, medic stomatolog-generalist, clinica "FESBURG-Dent".
Medicul-ortodont Oleg Solomon informează părinții despre aspecte importante ale formării ocluziunii dentare corecte la copii.
Febra — unul dintre cele mai des întâlnite simptome care creează micuţilor disconfort, mămicilor stări de panică (uneori exagerată), iar farmaciilor venit bunicel. Ce trebuie să cunoaştem despre utilizarea şi alegerea corectă a remediilor antipiretice din farmacie, ne spune Diana Cojocaru, farmacist-diriginte la farmacia "Hippocrate".
Cum este corect să îngrijim nasul, gâtul și urechile? Ce trebuie să faceți în cazul afecțiunilor ORL? Ce metode de tratament sunt categoric interzise? Despre toate acestea ne relatează specialistul în otorinolaringologie, Adrian Grossu.
Irăna Digol, specialist în medicina reproductivă la centrul medical "Terramed", răspunde la cele mai răspândite şi de interes întrebări ale cuplurilor, despre procedura de fertilizare în vitro.
Interviu cu unul dintre cei mai experimentați și profesionaliști medici de la maternitatea nr. 2.
Interviu realizat cu Alexandra Rutinscaia, care este aproape unicul specialist în domeniul Imunologiei clinice din Republica Moldova.
57 de fotografii și o descriere detaliată despre Institutul de Cercetări Ştiințifice — Centrul Mamei și Copilului, de la directorul instituţiei Ştefan Gaţcan.
Despre sine și propriile opinii privind obstetrica povestește Ruslan Samoilenco, obstetrician-ginecolog la Centrul Mamei și Copilului.
Despre realitățile istorice și contemporane ale maternității municipale nr.2 ne-a povestit directorul instituției, Tatiana Gutium. Iar noi — am ascultat și am fotografiat.
Interviu cu vice directorul AMP Râșcani, pediatru cu o experiență de 32 de ani, Tatiana Clișcovscaia.
Am așteptat cu mare nerăbdare întîlnirea cu acest medic. În “cercurile de mămici”, despre el se povestesc adevărate legende. În special, despre talentul lui de a liniști și de a readuce în conștiință orice mamă panicată, în cîteva clipe, dar din cîte se știe, din astea sunt multe în rîndul gravidelor.
Consultarea medicului ortoped este una dintre consultaţiile obligatorii, ce trebuie făcute în primele luni de viaţă ale copilului. Şi nu în zadar – dacă patologia articulaţiilor nu este depistată în stare incipientă, consecinţele pot fi destul de grave. Însă în perioada de alăptare, aceste probleme pot fi evitate prin proceduri de masaj. Mai multe despre această afecţiune o să ne spună medicul ortoped-traumatolog de la IMSP AMT Centru, Sergiu Lipcanu.
Andrei Leaşev — medic ginecolog-obstetrician de categorie superioară, de la Spitalul Municipal Nr.1
Unde poate fi obținută polița de asigurare medicală? La ce medicamente gratuite au dreptul deținătorii ei? Vă prezentăm mai jos lista completă.
Femeile gravide trebuie să fie puse la evidenţă la medicul de familie şi la alţi specialişti. Cum, când şi de ce se efectuează punerea la evidenţă a gravidelor? Vom răspunde mai jos la toate întrebările importante.
Unde trebuie să se adreseze un cetățean adult al Republicii Moldova pentru îngrijiri medicale? Cine-l va ajuta la efectuarea examenelor de rutină sau îi va da un sfat într-o situație de urgență?
Dacă sosirea iernii sau primăverii și "deficiența de vitamine" sunt pentru dvs. sinonime - este timpul să cumpărați polivitamine. Dar, înainte de a merge la farmacie înarmați-vă cu informații utile.
Знаете ли вы, что во всем мире каждые 3 минуты у одной из женщин диагностируется рак молочной железы, и каждые 14 минут одна женщина умирает из-за этого. Эти данные представляют собой веский аргумент не откладывать поход к врачу на стандартный контроль груди.
or. Chișinău, str. A. Doga, 24 022 40-00-40
or. Chișinău, str. Ion Creangă, 22/2 022 27-06-75, 0 69-116-589
or. Chișinău, str. Moscova, 16 022 909-909, 022 909-908
Tabăra Pascală la Leader Land!
Vrei să îmbunătățești abilitatea de calcul mental al copilului tău?
Curiozități din programul SmartyKids Chișinău.Centru
Visul tău de a deveni designer vestimentar începe la Couturier Academie!
De ce aleg părinții clinica MamaMed?
Reduceri de primăvară la gradinița "Spiridușii"
Vă invităm la tabăra noastră "Primăvara creativă!»
Clubul muzical
Centru de educație și recreere pentru copii
Grădiniţa privată
Creșă-grădiniță
Centrul educațional "SmartyKids Chișinău. Centru"