Sănătate

Sănătate

A fi sănătos înseamnă a fi frumos, a fi bine dispus, a fi puternic. Sănătatea înfrumuseţează mediul în care trăieşti şi cel în care activezi. Dacă eşti sănătos, înseamnă că ai grijă de tine şi de cei din viaţa ta. Acest minunat echilibru este permanent întreținut și controlat printr-un mecanism complex în care intră numeroși factori: chimici, fizici, psihici, sociali.

Teme în trend

 • Sistemul musculo-scheletic
  Sistemul musculo-scheletic

  Se crede că toate problemele vin de la coloana vertebrală. Desigur, este o afirmație exagerată, dar, în același timp, cu un procent ridicat de adevăr.

  Articole: 1 11674
 • Alergia si boli de piele
  Alergia si boli de piele

  Pielea — un indicator al sănătății noastre. Dacă pe ea a apărut vreo roșeață, aceasta se cojește sau ați depistat alte semne neobișnuite — cauza, probabil, ar trebui s-o căutați în interior.

  Articole: 2 33486
 • Ajutor de urgență
  Ajutor de urgență

  De la situațiile neprevăzute ce pot provoca traume, din păcate nu te poți asigura. Este important să știți, cum să procedați în asemenea cazuri.

  Articole: 1 19602
 • Modul de viață sănătos
  Modul de viață sănătos

  Pentru a fi sănătos, desigur este important să nu fumați, să vă alimentați corect, să faceți mișcări și, nu în ultimul rând — să gândiți pozitiv.

  Articole: 5 19608
 • Metode de tratament non-tradiționale
  Metode de tratament non-tradiționale

  Bineînțeles acum medicina este foarte bine dezvoltată, dar, uneori, sunt situațiii în care ar fi corect să dați preferință metodelor tradiționale, fitoterapeutice și altor terapii alternative.

  Articole: 2 98513
 • Medicina în Republica Moldova
  Medicina în Republica Moldova

  În această rubrică, citiți despre sistemul de sănătate din Republica Moldova. Unde și cum puteți obține asistență medicală de calitate în țara noastră.

  Articole: 58 1434715
 • Bolile legate de vârstă
  Bolile legate de vârstă

  Odată cu creşterea vârstei potenţialul forţelor de protecţie a organismului, sistemul său imunitar slăbesc treptat. În cele mai recente cercetări s-a constatat că, cu vârsta organismul poate să se dezbalanseze. În acest caz, un om informat este un om sănătos, salvat şi protejat.

  Articole: 1 3053
 • Bolile organelor interne
  Bolile organelor interne

  Uneori gura minte sau capul nu ințelege, dar funcțiile corpului spun întotdeauna adevărul. În această rubrică vă oferim materiale video și sfaturi de la cei mai buni specialiști despre bolile organelor interne, cum le puteți preveni, trata și indentifica.

  Articole: 0 18058
 • Simptome la adulți
  Simptome la adulți

  Orice manifestare și semnal a unei afecțiuni sau a unei boli contribuie la stabilirea diagnosticului. Cum să înțelegem semnalele care ni le transmite corpul nostru? La ce medici să apelăm pentru a trata fiecare dintre aceste simptome? Vom căuta răspuns la întrebările care ne frămîntă în rubrica următoare.

  Articole: 2 74769
 • Autovindecarea
  Autovindecarea

  Organismul nostru are forţa de a se vindeca singur, pentru că suntem înzestraţi din naştere cu o putere extraordinară de regenerare. Între sănătatea fizică şi starea noastră de suflet există o legătură deosebit de puternică. Gândurile şi sentimentele pozitive, încrederea în sine sunt ajutoarele cele mai puternice ale sănătăţii.

  Articole: 1 4848
 • Endocrinologie
  Endocrinologie

  Endocrinologie este știința care studiază glandele hormonale. Aceste glande sunt: hipofiza, tiroida, paratiroidele, epifiza, suprarenalele, pancreasul endocrin și glandele genitale. Aceste glande hormonale au o influență deosebit de mare asupra sănătății altor organe. Ce presupune endocrinologia, care sunt simptomele alarmante și ce ne sfătuiesc specialiștii endocrinologi, puteți afla din această rubrică.

  Articole: 2 7202
 • Sănătatea bărbatului
  Sănătatea bărbatului

  Din comoditate sau de frică, bărbaţii nu prea îngrijesc de sănătatea lor uneori lasând să se agraveze. Fiecare bărbat, indiferent de vârstă, muncă fizică sau profesie trebuie să-și mențină în formă atât fizicul cât și starea de sănătate.

  Articole: 0 20020
 • Sănătatea femeii
  Sănătatea femeii

  Sănătatea femeii este pusă în pericol de mai mulți factori de risc pe măsură ce inaintează în vârstă, de aceea există un set de indicații și de analize pe care orice femeie trebuie să le facă periodic pentru a depista din timp potențialele afecțiuni grave.

  Articole: 18 196319
 • Bolile infecțioase
  Bolile infecțioase

  Bolile transmisibile, precum tuberculoza, rujeola şi gripa, reprezintă un real pericol pentru sănătatea umană şi nu sunt limitate. Bolile infecțioase afectează omul, animalele, plantele, insectele, chiar și bacteriile (viruși bacterieni). Ele pătrund în corp prin transmitere, direct, de la persoană la persoană, sau prin vectori. Dacă nu se întreprind acţiuni de control, acestea se pot răspândi rapid și pot dăuna grav sănătății.

  Articole: 4 29272
 • Organele interne
  Organele interne

  În această rubrică puteți afla totul despre structura și anatomia corpului uman, pătrunde-ți într-o lume fascinantă, descoperi-ți corpul, și învățați despre structura, fiziologia și anatomia lui, de la cele mai mici structuri (cum ar fi celula) până la cel mai mare organ al omului, pielea.

  Articole: 0 1230
 • Alimentația și sănătatea
  Alimentația și sănătatea

  Ne-am obişnuit în ultima vreme să auzim în stânga şi în dreapta că trebuie să avem o alimentaţie sănătoasă pentru a ne bucura de bunăstarea organismului nostru. Câţi dintre noi ştiu însă ce înseamnă să avem o alimentaţie sănătoasă?

  Articole: 6 41393
 • Stomatologia
  Stomatologia

  Zâmbiți lumii - și ea vă va îndrăgi! Iar stomatologii vă vor sugera, cum să vă păstrați zâmbetul impecabil.

  Articole: 6 69535
 • Cosmetologia
  Cosmetologia

  Cosmetologia: știinta care se ocupă de ingrijirea externă a pielii, pentru a-i păstra: elasticitatea dermei, tonicitatea mușchilor, prospețimea și aspectul tineresc, cu ajutorul unor tratamente și preparate specifice. Lucrurile esențiale despre cosmetologie le găsiți în această rubrică.

  Articole: 5 164125
 • Diete
  Diete

  Ce femeie se poate lăuda că n-a urmat niciodată un regim? Majoritatea suntem mai mereu la dietă, iar când se apropie vacanţa de vară, parcă intrăm în fibrilaţie: cum slăbim mai repede şi mai sănătos, ca să arătăm “beton” la plajă? Accesați această rubrică și aflați informații utile în acest sens.

  Articole: 2 14122
 • Contracepția
  Contracepția

  Metodele contraceptive (contracepția) sunt acele metode care previn o sarcină. Acestea îi permit unei femei să aleagă momentul potrivit pentru a concepe un copil. Există mai multe tipuri și metode contraceptive, fiecare cu caracteristicile ei pro si contra. Analizarea corectă a tuturor opțiunilor contraceptive permite alegerea corectă a unei astfel de metode.

  Articole: 3 140668

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»