pazl

Articolul se referă la temele:

Ghid: cum alegem cuptorul cu microunde0

Materialul partenerilor 29 septembrie 2020 507
Ghid: cum alegem cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde – ajutorul universal la bucătărie, atât acasă, cât și la oficiu. Cu ajutorul acesteia, se poate încălzi rapid mâncarea, dezgheța produsele, chiar și să pregătiți sute de bucate originale. Dar cum găsim modelul multifuncțional din varietatea de modele existente?

Ne-am adresat după sfat la specialiștii internet magazinului bomba.md. Ei s-au împărtășit cu secretele selectării și ne-au povestit căror criterii trebuie să corespundă cuptorul cu microunde potrivit.

Teoria și principiul de funcționare

Încălzirea produselor în cuptorul cu microunde datorită frecvenței înalte, care acționează asupra moleculelor lichidului. În procesul de lucru încep să se creeze vibrații electromagnetice, ele influențează moleculele și le aduce la mișcare. Datorită acestui proces, mâncarea rapid acumulează temperatura. Sună puțin complicat, dar în practică totul este destul de simplu, într-un termen de 30-60 secunde record, puteți încălzi prânzul care s-a răcit.
Datorită utilizării tehnologiei frecvenței ridicate, producătorii au creat tehnica de bucătărie de dimensiuni nu chiar mari, simplă în îngrijire cu un nivel de utilizare înalt.

De la ce începe alegerea cuptorului cu microunde

Prima la ce trebuie să atrageți atenția – este volumul camerei. În sortimentul magazinului Bomba sunt prezentate aparate cu un volum de la 12 l la 30 l.

Vom revizui cele mai optimale versiuni:

  • Camerele cu un volum de 12 și 15 l se vor potrivi pentru o persoană. În astfel de dispozitive se încălzesc felurile unu și doi de mâncare, se fac tartine fierbinți și se dezgheață carnea sau peștele.
  • Camerele cu un volum de la 16 până la 20 de l sunt destinate pentru două persoane. În astfel de cuptor pot fi preparate bucate nu chiar dificile, supă și să coaceți carnea.
  • Camerele cu un volum de la 20 la 30 l – varianta optimală pentru familii din 3-5 persoane. Posibilitățile unor astfel de dispozitive sunt nelimitate. Aici puteți face totul, începând cu încălzirea piure-ului, și terminând cu prepararea bucatelor complicate și coacere.
  • Volumul camerelor mai mare de 30 de l va fi interesant adevăraților gurmanzi, care nu sunt împotrivă să coacă găina, să prepare garnir pentru 6 persoane și mai mulți. Astfel de modele pur și simplu înlocuiesc cuptorul și plita, de aceea, dacă nu dispuneți de spațiu suficient în bucătărie, alegeți anume cuptoarele cu microunde de dimensiuni mari.

Putere

De indicatorii de putere depinde, cât de rapid va avea loc încălzirea mâncării. Indicatorii standart de putere constituie de la 800 la 1000 W. Cuptoarele cu microunde cu o astfel de putere se referă la categoria de cuptoare din segmentul de preț bugetar. Cu toate acestea, ele sunt multifuncționale, consumă puțină energie și pot lucra în diferite regime. În majoritatea dispozitivelor nivelul de putere se regulează și are de la 4 la 10 nivele. În dependență de tipul produselor, se alege puterea optimală, care permite păstrarea texturii și componentelor nutritive. De exemplu, 100% de putere este suficient pentru încălzirea rapidă, 70% - pentru coacerea cărnii, 50% - pentru coacerea pârjoalelor înghețate.

Materialul din care acestea sunt confecționate

Dispozitivul interior al aparatului este efectuat din oțel inoxidabil, ceramică și email. Majoritatea brand-urilor utilizează email. Este un material practic și la un preț accesibil, care ușor se curăță. Produsele din oțel inoxidabil au început să se diferențieze prin durabilitate, dar sunt capricioase la îngrijire. Cuptoarele cu microunde din segmentul premium sunt produse din ceramică. La fel, mulți producători utilizează acoperire antibacterială, care previne dezvoltarea bacteriilor.

Tipul controlului

Cuptoarele cu microunde pot fi mecanice și electronice. Cele mai accesibile și la un preț democratic – mecanice. Sunt simple în gestionare, costă ieftin și se potrivesc pentru utilizarea rară. Însă, este binevenit de menționat și anumite dezavantaje. De exemplu, funcționalitate limitată, dificultatea de îngrijire și lipsa unor setări concrete.

Cuptoarele cu microunde electrice fac parte din segmentul premium, la fel se întâlnesc în segmentul de preț mediu. Sunt dotate cu display sensor sau cu panel cu butoane. Este o tehnică într-adevăr multifuncțională, care lucrează independent. Sarcina proprietarului – selectarea programei dorite și apăsarea butonului Start.

Dacă este să alegeți între modelul cu sensor sau butoane, oferiți prioritate celor sensor: nu este capricioasă în îngrijire și rapid se curăță de grăsime și murdărie.

Funcțional

Înafară de încălzirea standart, unele modele de cuptoare au funcția gril, cu ajutorul căreia poate fi preparată carnea sau peștele. Grilul poate fi din cuarț sau din ten. Cele din cuarț sunt considerate mai econome, dar mai puțin puternice. Cel mai des se întâlnesc cele cu ten, datorită funcționalității ridicate.

Suplimentar cuptoarele pot fi dotate cu vaporizator, dozator, semnal sonor, taimer, mașina de făcut pâine și blocare. Toate aceste caracteristici ajută la prepararea alimentelor, dar ridică și costul acesteia.

Prețul cuptorului cu microunde depinde de volumul camerei, putere și funcțional. Dacă stați pe gânduri referitor la procurarea cuptorului cu microunde, vizitați site-ul internet magazinului bomba.md. Aici veți găsi catalogul cu diversitatea de cuptoare de branduri europene renumite la un preț accesibil.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Casă»

Articole populare a rubricii «Casă»