17 mai 2017

Afiș 17-21 mai: Ziua internațională a muzeelor, festivalul Mai dulce, Olympic fest pentru copii și adulți

Se pare că odată cu încălzirea timpului și calendarul evenimentelor organizate în capitală s-a îmbogățit considerabil. Săptămâna aceasta vă așteaptă o sumedenie de activități interesante pentru toată familia. Așadar, nu ratați festivalul tânărului meșteșugar, ziua internațională a muzeelor, festivalul mai dulce, expoziția cu tematica nunților basarabene, dar și multe alte evenimente organizate în perioada 17-21 mai la Chișinău.

Acum aveți în față afișul săptămânal în care sunt incluse evenimentele unice, care se vor desfășura în săptămâna respectivă. De asemenea, pe site avem un program lunar de evenimente — aici găsiți informații despre teatre, cinematografe, expoziții și alte activități distractive "permanente".

17 mai, miercuri

19:00 Simfo show.
Proiect muzical internațional — Hituri mondiale în interpretarea "Prime Orchestra". Noul program cuprinde cele mai bune piese din concertele anterioare, dar și lucrări noi.
Spectatorii vor avea posibilitatea să redescopere hiturile legendare: Bon Jovi, Sting, Adele, Deep Purple, Muse, Metallica, Depeche Mode, Prodigy etc.
Preț: 250-600 lei.
Locul desfășurării: Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu".
Detalii...

18 mai, joi

10:00 Ziua Internațională a Muzeelor.
Muzeul Național de Istorie a Moldovei va oferi publicului un program special, care va cuprinde inaugurarea unei expoziții de ceasuri, lansarea seriei de mărci poștale "Comorile trecutului. Vestigii antice din Tezaurul cultural al Republicii Moldova", un recital de muzică clasică, ateliere de creativitate, ghidaje și concursuri pe tema propusă de ICOM în acest an.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Istorie a Moldovei.
Adresa: str. 31 august 1989, 121A.
Detalii...

19 mai, vineri

12:00 Cafea cu vedete.
Un show atractiv, ai căror participanți sunt vedetele televiziunii și estradei R. Moldova. La acțiune participă: stele din lumea artei, politicieni, miniștri, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în R. Moldova. Veți avea posibilitatea de a servi o ceașcă de cafea preparată de participanții la acțiune, precum și de a comunica cu ei într-o atmosferă agreabilă.
Toți banii acumulați în urma proiectului, vor fi donați organizației "Viața fără leucemie".
Locul desfășurării: CIE "Moldexpo".
Adresa: str. Ghioceilor, 1.
Detalii...

18:00 Festivalul filmului columbian în Republica Moldova.
În program vor fi difuzate mai multe filme — Documentar despre ritmul de muzică “porro” din regiunea Insulelor Caraibe; documentar despre Gabriel Garcia Marquez, scriitor Columbian; Documentar despre unul dintre cele mai importante festivaluri muzicale din Columbia. Filmele vor avea subtitrare în limba engleză. Intrare liberă.
Locul desfășurării: Centrul cultural Odeon.
Adresa: str. M. Eminescu, 55.
Detalii...

20 mai, sâmbătă

11:00 Festivalul Tânărului Meșteșugar.
În cadrul festivalului veți avea posibilitatea să admirați lucrările grandioase a peste 50 de tineri meșteșugari, dar și să produceți manual câteva lucrări expoziționale. Veți avea parte de prestații ale artiștilor autohtoni, cât și de o tombolă cu premii.
Locul desfășurării: Strada pietonală din Chișinău.
Detalii...

12:00-24:00 Noaptea Europeană a muzeelor.
Programul cultural european Noaptea Muzeelor 2017 este o nouă invitație, adresată publicului chișinăuian de toate vârstele, de a (re)descoperi Muzeul Național de Istorie a Moldovei, într-un mod inedit, atractiv și interactiv. 
Locul desfășurării: Muzeul Național de Istorie.
Adresa: str. 31 August 1989, 121A.
Detalii...

15:00 Olympic fest — competiție pentru mămici și pici.
Timp de o zi, PMAN se transformă într-un ”carnaval” al sporturilor, participanții având ocazia să practice alături de cei mai buni sportivi și antrenori diverse probe sportive, precum taekwondo-ul, trânta, tenisul, tirul cu laser, scrima, karate-ul, baschetul, atletismul, fotbalul, tenisul de masă sau badmintonul.
În cadrul evenimentului Olympic Fest vor fi organizate competiții pentru mămici și pici, dar și o adevărată sărbătoare pentru familie. Distracția va avea loc în Orășelul copiilor, cu jocuri, teren de joacă, competiții sportive, muzică, animatori și zeci de cadouri. La 20 mai, vino în Piața Marii Adunări Naționale și demonstrează-le celor din jur că mamele pot fi active chiar și cu un copil în cărucior și că distracția alături de cei mici nu poate fi comparată cu nimic altceva.
Locul desfășurării: PMAN.
Detalii...

18:00 Expoziția "Nunta nunților".
Vernisarea expoziției "Nunta nunților". Ampla expoziție va include piese utilizate în ritualurile nupțiale din Basarabia: costume populare, ștergare, covoare, forme de pâine, mobilier, registre și acte vechi de stare civilă ș.a. Prin intermediul fotografiilor de epocă, veți putea admira chipuri de miri și mirese, diverse secvențe din scenariul de nuntă. Vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască frumusețea tradițiilor prilejuite de evenimentul care, potrivit gândirii populare, marchează împlinirea destinului uman: întemeierea unei familii.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.
Detalii...

18:00 City Quest "Să învingem SIDA împreună".
Se invită echipele alcătuite din 5 persoane, cu vârsta cuprinsă între 14-30 de ani. Scopul jocului este de a soluționa și efectua cele mai interesante misiuni și de a găsi toate locațiile necesare. Pentru echipele câștigătoare sunt prevăzute cadouri bănești și tricouri. Jocul este datat pentru Ziua Internațională de Comemorare a Persoanelor Decedate de SIDA.
Locul desfășurării: Parcul Valea Morilor.
Detalii...

19:00 Misterele muzicii.
În cadrul concertului evoluează: Mariana Bulicanu, Tania Cerga, Vasile Tinei, Lilian Severin, Olga Vlaicu, Ion Timofti, Ana Cernicova, Tatiana Vârlan, Andrei Glavan etc.
Locul desfășurării: Muzeul Naționale de Istorie a Moldovei.
Adresa: str. 31 august 1989, 121A.
Detalii...

21 mai, duminică

11:00 Ziua ușilor deschide la "Artico".
Centrul Republican pentru Copii și Tineret vă invită la Ziua Ușilor Deschise. Oaspeții Centrului vor să cunoaște mai multe despre activitatea Artico și vor avea posibilitatea să viziteze spațiile Centrului. Totodată, în fața piramidei se va desfășura un concert de divertisment, susținut de colectivele de dans, muzică și teatru. Doritorii de activități sportive vor putea participa la un fitness maraton, care va îmbina mișcările dansului și artelor marțiale, iar persoanele creative vor modela în grup o lucrare care va fi prezentată vizitatorilor printr-un flashmob dansant.
Locul desfășurării: Centrul Republican pentru copii și tineret "Artico".
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 169.
Detalii...

12:00 Festivalul "Mai dulce".
Cel mai dulce festival din estul Europei revine cu o nouă ediție. Va fi adus omagiu dulcișorului tradițional, veți face cunoștință cu deserturi internaționale și raw-vegane. Cei mai buni patisieri amatori vor primi trofeul "Cireașa de pe tort". În cadrul evenimentului va fi organizat un târg de meșteșugărit, precum și târgul copiilor cuminți. Astfel, picii sunt încurajați să facă ordine în dulap și să scoată în vânzare cărțile, jucăriile, hainele de care s-au săturat și care s-au păstrat într-o stare bună.
Locul desfășurării: str. Veronica Micle.
Detalii...

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 231
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.