29 septembrie 2016

Copiii nevaccinați nu vor fi admiși la grădinițe și școli

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, copiii care nu au fost vaccinați conform Calendarului de imunizări riscă să nu fie admiși la instituțiile de învățământ general de stat din țară. Astfel, autoritatea îndeamnă părinții și cadrele medicale să respecte Calendarul Vaccinărilor Obligatorii, pentru a proteja copiii de maladii contagioase.

Prin același comunicat, cadrele didactice și medicale din școli și grădinițe sunt atenționate să verifice minuțios anamneza vaccinală a copiilor și să nu admită copiii nevaccinați până când acestora nu li se vor administra toate vaccinurile necesare. La rândul său Ministerul Sănătății asigură părinții că dispune de suficiente vaccinuri de calitate, care pot fi administrate copiilor gratuit.

În același context, Anatol Melnic, șeful Centrului profilaxie specifică la Centrul Național de Sănătate Publică le-a sugerat părinților care refuză să-și vaccineze copiii, să angajeze în mod individual pedagogi pentru copiii săi.

Excepții vor fi făcute doar pentru copiii cărora le este contarindicată în mod categoric administrarea vacinurilor.

Apelul Ministerului Sănătății vine ca reacție la situația epidemică din România, unde în anul 2016 a crescut considerabil numărul cazurilor de rujeolă în rândul copiilor, iar 3 micuți au decedat în urma infectării.

Conform Calendarului de vaccinări obligatorii al R. Moldova, fiecare copil e necesar a fi vaccinat contra rujeolei cu trei doze de vaccin ROR, la vârstele de 12-15 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.


Aflați mai multe informații despre vaccinarea copiilor în Moldova — unde, cât costă, avantaje și dezavantaje, din articolul nostru.
Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 150
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.