20 iulie 2023

Afecțiunile ortpopedice la copii. Principalele semnale de alarmă

Odată deveniți părinți, știm că vă doriți tot binele pentru copiii voștri și așteptați cu sufletul la gură, ziua în care aceștia vor face primii pași.

Totuși, primii pași spre sănătatea copiilor Dvs trebuie să-i faceți voi.

De exemplu, controalele ortopedice chiar din maternitate sunt foarte importante. În urma acestora se pot depista la timp diferite afecțiuni și pot fi tratate eficient, în așa fel încât urmările lor să fie cât mai mici cu putință.

Specialiștii de la Clinica Sancos recomandă un prim consult ortopedic în primele 4 săptămâni de viață. În cadrul acestei examinări pot fi puse în evidență afecțiuni de tipul piciorului tal valg, varus equin, displazia sau luxația congenitală a șoldului, precum și alte malformații congenitale al caror tratament aplicat precoce, poate fi de succes.

Un al doilea consult ortopedic este util a fi făcut în jurul vârstei de patru luni, iar următorul - în jurul vârstei de 1 an și 2 luni, când copilul începe să meargă. Apoi, la 3 ani și recomandăm menținerea acestei rutine, cel puțin odată pe an.

Pentru a citi mai multe detalii despre departamentul de ortopedie a Clinicii Sancos, accesați aici, iar pentru a vă programa la o consultație, apelați-ne. Suntem aici pentru voi.

Telefon: 022 90-99-09

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 173
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Sancos — Instituție medicală multidisciplinară str. Moscova, 16 Tel.: 022 909-909, 022 909-908 www.sancos.md