22 februarie 2017

Afiș 22-27 februarie: Maslenița, atelier de confecționare a mărțișoarelor, concert pe întuneric

Ultima săptămână de iarnă se prognozează a fi bogată în evenimente interesante. Pe când unii sărbătoresc Dragobetele, alții savurează gustul deosebit al clătitelor, pentru că e săptămâna albă, adică Maslenița. Și pentru că se apropie luna martie, la Chișinău sunt organizate și ateliere de confecționare a mărțișoarelor. Așadar, aveți de unde alege!

Acum aveți în față afișul săptămânal în care sunt incluse evenimentele unice, care se vor desfășura în săptămâna respectivă. De asemenea, pe site avem un program lunar de evenimente — aici găsiți informații despre teatre, cinematografe, expoziții și alte activități distractive "permanente".

23 februarie, joi

16:45 Șezătoarea mamelor, ediția 2.
Mamele, graviduțele și chiar bunicuțele sunt invitate la o nouă ediție a șezătorii. Va fi o seară plină cu surprize și informații prețioase despre sănătatea copiilor și a întregii familii. În cadrul șezătorii, Larisa Crivceanscaia (medic la CMC) va vorbi despre colicile copiilor; Ofelia Ivasi, medic ORL — despre antibioticogramă, iar Dana Russu, medic-rezident ORL — despre factorii ce pot duce la otită. Intrarea este gratuită, în baza de înregistrare.
Locul desfășurării: Garden Palace Events Restaurant.
Adresa: str. V. Alecsandri,8.
Detalii...

24 februarie, vineri

13:00 Atelier de confecționare a mărțișoarelor.
Atelier de confecționare a mărțișorului tradițional, utilizând diverse tehnici și materiale (bumbac, lână, paie, pănuși). La atelier vor participa meșteri renumiți din Moldova. Mărțișoarele confecționate de participanți vor fi etalate în cadrul unei expoziții tematice. Sunt invitați toți doritorii de a cunoaște tradiția mărțișorului.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.
Detalii...

14:30 Dragobete foc la ghete. Hai de-a Zburătoritul.
Zburătoritul va fi un eveniment de Speed Dating, bazat pe o interpretare a tradiției străvechi "Zburătorit". Organizatorii au pregătit un program amplu cu diverse activități interactive: Speed Dating "Zburătoritul"; concert live în aer liber; sesiune și concurs de fotografii; Tribuna dragosteincu oficiul Stării Civile; alte surprize din partea organizatorilor.
Locul desfășurării: Arcul de Triumf.
Detalii...

15:00 Program etnofolcloric "De drag de primăvară".
De Dragobete, Muzeul de Etnografie și Istorie naturală găzduiește un program etnofolcloric, cu genericul tradițional "De drag de primăvară". Vor evolua remarcabilele interprete Alina Ureche și Marina Dumbrăveanu, împreună cu formațiile de copii pe care le conduc. Intrare liberă.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.
Detalii...

18:00 Concert pe întuneric.
De Dragobete, Moldo Crescendo organizează un recital de pian pe întuneric. Într-o ambianță plină cu artă, creativitate și frumusețea arhitecturii muzeului, Marcel Lazăr, fondatorul Moldo Crescendo, va susține un recital de pian cu lucrări de F. Schubert, F. Chopin și E. Satie.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Artă al Moldovei.
Adresa: str. 31 august 1989, 115.
Detalii...

25 februarie, sâmbătă

11:00 Maslenița.
Veniți cu copiii la sărbătoare Maslenița.
În program: clătite, dansuri, jocuri, cântece, confecționarea păpușilor cu dorințe etc. Costumele populare și accesoriile sunt binevenite.
Preț: 150 lei/ familia.
Adresa: str. Braniștii, 13.
Detalii...

12:30 Atelier de creație "Baba Marta".
Master-class pentru copii în tehnica mozaic. Master-classul este prevăzut pentru copii de la 5 ani.
Preț: 100 lei.
Locul desfășurării: Art-Studio Amighen.
Adresa: str. Albișoara, 82/12.
Telefon: 0 686 4-80-20.
Detalii...

13:00 Câinii cu colaci în coadă — spectacol gratuit.
Actorii de la teatrul "Licurici" vor prezenta la CC "Jumbo" spectacolul "Câinii cu colaci în coadă".
Intrare liberă.
Locul desfășurării: CC "Jumbo".
Adresa: str. Decebal, 23/1.
Detalii...

13:00 Seminar "Cresc un copil independent".
Temele puse în discuție în cadrul seminarului: ce este un copil independent; în ce mod independența îl ajută să-și asume anumite responsabilități; ce rezultat pe termen lung poate avea lipsa de independență; cum îl poți ajuta pe copil să devină independent.
Mentor: Zinaida Soroceanu, expert consiliere în educația copiilor.
Preț:150 lei.
Locul desfășurării: Academia "Applied Scholastics".
Adresa: str. Bogdan Voievod, 7.
Detalii...

16:00 Festivalul clătitelor.
Concert, master-class pentru copii, zonă pentru foto de primăvară, turneu cu puzzle, clovni și Matrioșka, clătite și premii.
Locul desfășurării: CC "Atrium".
Adresa: str. Albișoara, 4.
Detalii...

18:00 Gala de caritate "Atinge o inimă".
Membrele Clubului Inner Wheel Chișinău și-au unit fortele și creativitatea pentru a oferi în acest an publicului un eveniment de excepție, Gala de caritate "Atinge o inimă", în care se vor îmbina armonios bunăvoința, muzica și dăruirea. Protagonista spectacolului va fi interpreta Geta Burlacu, o figură singulară în peisajul muzical autohton, care nu înceteaza să surprinda prin inventivitatea muzicală. Programul serii include o licitație cu strigare, în cadrul căreia vor putea fi achiziționate opere de artă de valoare și obiecte exclusive.
Locul desfășurării: The Most.
Adresa: str. Arborilor, 17/1.
Detalii...

26 februarie, duminică

12:00 Master-class "Arta machiajului natural".
În cadrul master-classului veți învăța: cum să pregătești corect tenul pentru aplicarea machiajului; cât de importantă este tonifierea; care este rolul unei baze pentru machiaj și cum să alegi una calitativă; ce este machiajul mineral; cum să alegem corect nuanțele rujului. Intrarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, de aceea este necesar să vă înregistrați din prealabil.
Adresa: str. M. Eminescu, 66.
Telefon: 0 690 2-68-86.
Detalii...

12:30 Master-class "Mărțișor — Home decor".
Art-Studio Amighen invită copiii la un master-class de confecționare a unei decorațiuni pentru casă și anume a mărțișorului. Master-classul este preconuzat pentru copii de la 6 ani.
Preț:100 lei.
Adresa: str. Albișoara, 82/12.
Telefon: 0 686 4-80-20.
Detalii...

14:00 Maslenița veselă — Petrecem iarna și întâmpinăm primăvara.
Veniți la Atrium să întâmpinați primăvara în stilul petrecerilor populare — vesel și delicios.
În program: degustări de clătite, spectacolul iluzioniștilor, târg național, concurs cu daruri, loterie. Pentru copii — face painting, desen pe clătite, master-class de ornamentare cu mărgele, împletirea mărțișoarelor și multe altele.
Locul desfășurării: CC "Atrium".
Adresa: str. Albișoara, 4.
Detalii...

27 februarie, luni

13:00 Concursul povestitorilor "Hai mai bine despre copilărie să vorbim".
Concursul este didacat aniversării a 180-a de la nașterea scriitorului Ion Creangă. La concurs participă elevii claselor III-IX, care vor avea de povestit câte o întâmplare din copilăria lor sau copilăria părinților, buneilor. Câștigătorii vor primi diplome și cărți.
Locul desfășurării: Filiala bibliotecii "Ion Creangă" din incinta teatrului "Licurici".
Adresa: str. 31 august 1989, 121.
Detalii...

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 170
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.