17 martie 2020

Evenimente culturale, sociale, sportive anulate în R. Moldova din cauza Coronavirusului

În Republica Moldova vor fi anulate toate manifestările publice în masă. Despre această decizie a autorităților a anunțat în cadrul unul breafing de presă, Ministrul Sănătății, Muncii și protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Astfel, vor fi interzise toate evenimentele culturale, sociale, sportive — concerte, expoziții, spectacole și competiții.

În această ordine de idei, s-a decis închiderea tradiționarului festival "Mărțișor", iar la CIE "Moldexpo" vor fi temporar sistate toate expozițiile.

Dumbrăveanu a menționat că a fost deja inițiat un dialog cu reprezentanții cultelor religioase, pentru a îndemna fețele bisericești să devină, în cazul respectiv, mesageri ai autorităților statului, pentru a aduce oamenilor mesaje vis-à-vis de riscurile de infectare cu Coronavirus și necesitatea respectării regulilor de prevenire a infectării cu Covid-19.

Potrivit autorităților, toate aceste măsuri sunt necesare pentru prevenirea răspândirii Coronavirsului de tip nou pe teritoriul țării și sunt initiate în baza recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 78
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.