Articolul se referă la temele:

Epilarea definitivă. Descriere și prețuri în Moldova1

Epilarea definitivă. Descriere și prețuri în Moldova

Odată cu avansarea tehnologiilor moderne, pe piață au apărut diferite metode de întinerire și de remodelare corporală.

Printre tehnicile minune se numără și epilarea definitivă. Deși înainte de a efectua o asemenea procedură este necesară consultația unui medic dermatolog, majoritatea femeilor calcă pragul saloanelor de frumusețe, fără a atrage prea mare atenție contraindicațiilor și scot bani grei din buzunar pentru a avea o piele netedă pentru mult timp înainte.

Ce presupun aceste proceduri și cât de definitiv este efectul lor, aflați în cele ce urmează.

Epilarea cu lumină

Din gama epilării cu ajutorul fasciculului de lumină fac parte epilarea cu laser și fotoepilarea.

În ce constă procedura — explicație pe înțelesul tuturor.

Epilarea cu laser

Pentru ca părul să nu se topească, înainte de procedură acesta trebuie ras. Fasciculul de lumină "intră" în firul de păr, ca într-un fir electric, ajunge până la foliculul firului de păr, îl distruge și îl "sudează". După epilare trebuie să nu ne expunem la soare, să folosim cremă cu factor ridicat de protecție, să nu mergem la piscină sau saună. Epilarea cu laser este recomandat să se efectueze în perioada rece a anului.

Pentru înlăturarea totală a firelor de păr este nevoie de 8-12 proceduri, cu interval de 4-6 săptămâni.

Fotoepilarea

Firele de păr trebuie să aibă lungimea nu mai mare de 3mm. De regulă, ele se rad cu 2-4 zile înainte de procedură. Inițial, pe zona corespunzătoare, se aplică un gel cu efect răcoritor (pentru a împiedica arsurile), după care cu ajutorul unui aparat, în piele se transmit impulsuri de lumină care distrug rădăcina firului de păr. După ceva timp (7-10 zile), firele de păr care au fost prelucrate cad, cele care rămân trebuie lăsate să crească până la următoarea procedură. În mediu este nevoie de 6-10 proceduri cu interval de 3-7 săptămâni.

Care este diferența dintre epilarea cu laser și fotoepilare?

În cazul epilării cu laser este distrus doar foliculul ce se găsește în punctul focal corespunzător lungimii de undă. Folosirea luminii monocromatice (în cazul fotoepilării este folosită lumină intens pulsată policromatică — aceasta este mult mai cruțătoare) permite prelucrarea zonelor mici și riscul arsurilor este mult mai mare, spre deosebire de procedura fotoepilării, unde se permite prelucrarea zonelor mai mari, iar riscul arsurilor este mult mai mic.

O altă diferență este cea de preț. În Chișinău, majoritatea saloanelor stabilesc prețul procedurii de epilare cu laser în dependență de zona prelucrată. Astfel, subsuoara, zona axilă, zona bikini adânc și picioare costă 3000-3600 de lei, subsuoara, zona axilă, bikini adânc și fluierul piciorului — 2220-2700 de lei, buza superioară — 250-400 de lei pentru o procedură. Elecroepilarea costă 40-50 de lei un impuls (un impuls — 10 cm pătrați). Mai convenabil este să procurați un abonament, care prevede totalul de 6 sau 10 proceduri (în dependență de câte vor fi necesare), atunci prețul unui impuls scade până la 10-15 lei.

Care sunt contraindicațiile epilătii definitive cu ajutorul luminii?

  • SARCINA ȘI ALĂPTAREA!
  • Maladii oncologice.
  • Procese inflamatorii.
  • Maladii cardiovasculare.
  • Diabet zaharat.
  • Administrarea preparatelor cu efect desensibilizant.
  • Boala varicoasă avansată.
  • Dermatoze în zona epilării.
  • Pielea bronzată, întunecată și păr deschis la culoare — pielea este mult prea sensibilă pentru astfel de procedură.

Epilarea cu ajutorul curentului electric sau electroepilarea

Printr-un ac foarte subțire, care se introduce în foliculul firului de păr, se transmite curectul electric. Acesta face ca rădăcina să se distrugă, părul să cadă și altul în loc să nu mai crească. Pentru că este o procedură destul de dureroasă, înainte de aceasta, se administrează soluții anestezice. Iar după procedură, zonele care au fost înțepate cu acul se înroșesc. Pentru a nu se irita și a calma pielea, se recomandă prelucrarea zonelor cu apă termală și tinctură de gălbenele. Timp de o lună, după procedură, este necesar să utilizați cremă cu factor solar ridicat!

Sunt necesare 4-8 sedințe cu interval de 1-2 luni. În Chișinău 1 minut de electroepilare costă 4-6 lei.

La fel ca în cazul epilării cu lumină, firele de păr se rad, dar lungimea lor nu trebuie să fie mai mică de 3 mm. Dacă epilarea cu lumină este contraindicată blondinelor și persoanelor cu pielea întunecată, electroepilarea nu are astfel de contraindicații. În schimb, are altele...

Care sunt contraindicațiile electroepilării?

  • SARCINA ȘI ALĂPTAREA!
  • Maladii cardiovasculare.
  • Diabet zaharat.
  • Boală varicoasă.
  • Hepatită.
  • Dispozitive intrauterine.
  • Tendința de a forma cicatrici cheloide și hiperplastice.
  • Alergie la curent electric.
  • Boli infecțioase virale.
  • Inflamații ale pielii.
  • Tumori
  • Administrarea preparatelor cu efect desensibilizant

Chiar dacă epilarea cu laser, epilarea foto și electroepilarea sunt numite metode de epilare DEFINITIVĂ, 30% din firele noastre de păr sunt în rezervă și pot crește chiar și după un curs întreg de proceduri. Epilarea definitivă, în mare parte, vă asigură o piele netedă timp de 5-7 ani, nu pentru toată viață.

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Frumusețe»

Articole populare a rubricii «Frumusețe»