Articolul se referă la temele:

Important de știut atunci când alegem un șampon0

Important de știut atunci când alegem un șampon

După cum scriam într-un alt articol, pentru a avea un aspect impecabil, orice tip de păr, are nevoie de îngrijire corespunzătoare. Am vorbit deja despre pașii pe care trebuie să-i respectăm atunci când spălăm părul, iar în acest articol învățăm cum să alegem сorect șamponul. Or, pentru a avea un păr sănătos și mătăsos, e necesar să utilizăm produse potrivite.

Așadar, Ludmila Hacina, hair stylist, explică ce trebuie să cunoaștem despre produsele de îngrijire a părului, cum se clasifică șampoanele și după ce criterii le alegem.

Ludmila Hacina: ”Șamponul joacă un rol semnificativ în îngrijirea părului și este extrem de important să alegem produsul potrivit. Șamponul se alege în funcție de tipul părului – uscat, deteriorat, gras, mixt etc. Atragem atenție la faptul că există șampoane ce pot fi utilizate zilnic, dar sunt și șampoane profesioanale, care nu se recomandă a fi folosite în fiecare zi. ”

Ce trebuie să cunoaștem despre șampon?

Din motiv că actualmente varietatea de șampoane existente pe piață este una imensă, e destul de complicat să faci alegerea corectă. Având puține cunoștințe la acest subiect, luăm de pe raft produsul despre care am auzit la TV, recipientul al cărui aspect e mai atrăgător, mirosul care ne place cel mai mult ... dar, e greșit să alegem un șampon după aceste criterii. Deci, fiecare tebuie să știe că șampoanele diferă după: menirea funcțională, gradul de curățare a părului, viscozitate și consistență, culoare și miros, nivelul pH-ului.

Analizați minuțios componentele produsului. Șamponul trebuie să aibă la bază subsanțe alcaline ușoare, care acționează la suprafață, și substanțe active ajutătoare pentru îngrijirea stratului pilos al capului.

Alegem șamponul după tipul părului

Există diferite tipuri de păr și scalp, respectiv alegerea șamponului se face, în primul rând, în funcție de aceasta. Așadar, pentru a ști cu exactitate pentru ce șampon să optați, determinați ce tip de păr aveți.

Dacă părul este de tip normal, atunci nu are nevoie de îngrijire suplimentară. Respectiv, șamponul trebuie să posede doar proprietăți bune de spălare.

Pentru păr gras aveți nevoie de un șampon fără adausuri nutritive, care ar încărca părul. Șampoanele pentru păr gras conțin doar elemente antibacteriene și extracte vegetale cu proprietăți tanante.

Dacă părul dvs este uscat, optați pentru un șampon ce conține adausuri adipoase (lanolină, lecitină) și polimeri hidratanți.

Părul uscat și deteriorat se spală cu șampon special, componentele căruia revitalizează părul, îi întărește rădăcina, regulează umeditatea naturală a acestuia, curățându-l fin de murdărie. Pentru asemenea tip de păr, șamponul trebuie neapărat să conțină cheratină.

Există și păr mixt (rădăcini grase și capete uscate). În cazul părului mixt nu se recomandă utilizarea nici a șamponului pentru păr gras, nici a celui pentru păr uscat, ci anume a șamponului pentru păr mixt.

Șampoanele destinate pentru păr subțire trebuie să fie neapărat moi. Alegerea perfectă sunt șampoanele ce măresc grosimea părului. Acestea sunt numite ”volumice”. În componența acestor șampoane sunt prezente: cheratina, proteina de mătase, silicon, extracte ale plantelor medicinale, henna.

Pentru păr vopsit și păr ondulat chimic , alegem un șampon ușor. Astfel, culoarea se păstrează o perioadă mai îndelungată.

Există și șampoane ...

Pe rafturile magazinelor puteți vedea și alte tipuri de șampoane. Înainte de a le procura, trebuie să cunoașteți care este destinația acestora.

Sunt:

  • Șampoane duble - sunt bune atunci când nu dipsuneți de timp pentru a vă îngriji părul sau atunci când plecați într-o călătorie și nu doriți să luați mai multe sticluțe cu dvs. Însă, acest tip de șampon nu se recomandă a fi ut
  • Șampoane de lustruire - sunt capabile să spele toate straturile sedimentare de pe păr. Adică: produsele de coafat, șampoanele ”2 în 1”, lacurile pentru păr.
  • Șampoane-tratament- înlătură mâncărimea, mătreața, stopează căderea părului. Acestea sunt folosite doar la indicația medicului sau a un frizer calificat.
  • Șampoane nuanțatoare - împrospătează culoarea părului.

Atenție! Nu folosiți permanent același șampon. De fapt, este chiar recomandat să schimbi șamponul o dată la circa două luni, pentru a evita fenomenul de obișnuință.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Frumusețe»

Articole populare a rubricii «Frumusețe»