Articolul se referă la temele:

Întrebările pe care vă incomodați să le adresați ginecologului3

Întrebările pe care vă incomodați să le adresați ginecologului

În cadrul Spitalul Internațional "Medpark" a fost organizată o întrunire cu participarea medicului ginecolog Maxim Calarasi, care într-o atmosferă prietenoasă a răspuns la cele mai frecvente întrebări care le framintă pe reprezentantele sexului frumos și uneori se incomodează sa le adreseze la o consultație de rutină.

"Sanatatea feminină — o discuție fără inhibiții" — o întrunire organizată de EVENT TO GO, în cadrul Spitalul Internațional "Medpark", cu participarea medicului ginecolog Maxim Calarasi, care într-o atmosfera prietenoasa, a răspuns la cele mai frecvente întrebări care le framintă pe reprezentantele sexului frumos și uneori se incomodeaza sa le adreseze la o consultatie de rutina.

Ce sunt eliminarile vaginale și când trebuie să ne îngrijoreze?

Fiecare fetiță se naște cu vaginul steril, dar odată cu prima menstruație apar și lactobacilii, bacterii folositoare, însă utilizarea tampoanelor periodice, menstruațiile abundente, igiena intima foarte agresivă, utilizarea repetată de antimicotice, pot duce la un dezechilibru. Chiar dacă există alte situații în care nu se cunoaște cu precizie cauza, este cert că acest echilibru trebuie menținut, pentru ca el este un factor esențial in limitarea apariției de infecții în sfera vaginală.

Vaginul nici într-un caz nu poate fi uscat la o femeie în perioada de reproducere, deci eliminările sunt normale, iar caracterul lor se schimbă în dependență de faza ciclului menstrual:

 • indata dupa menstruație sunt incolore - albui;
 • în a 14-a zi sunt mai consistente, mai asemănătoare cu ciuperca — Candida, dar de fapt aceasta și este perioada fertilă, când organismul e pregătit pentru conceperea copilului;
 • după ovulație, iarăși eliminarile sunt mai slabe, devin albe-gălbui, chiar roșietice în primele zile de până la menstruație.

Eliminările la o femeie sănătoasă trebuie sa aibă un miros caracteristic acid, nu mai mult, în caz contrar, dacă mirosul nu-i specific, se recomandă vizita la medic.

De asemenea, dacă apar senzații neplăcute de usturime, mâncărime în zona intimă sau partenerul acuză anumite disconforturi pe organul genital masculin, înseamnă că a apărut o problemă.

Care sunt pașii corecți în efectuarea igienii intime?

În primul rând, igiena intimă constă în spalarea valvulelor și nici într-un caz a vaginului, acesta are microflora sa, care îndeplinește o funcție de barieră, protecție, iar odată ce femeia face acele spălături vaginale (din motiv că se incomodează înainte de un control ginecologic sau așa crede că este corect), își provoacă disbacterioza vaginală, deschizând astfel porțile pentru bacteriilor nocive, care foarte repede colonizează.

Al doilea moment ar fi utilizarea tampoanelor, care participă și ele la uciderea lactobacililor, chiar și statisticile demonstrează ca femeile ce folosesc absorbantele în timpul ciclului menstrual, mai rar suferă de candidoze.

De asemenea, și contactele sexuale prea dese neprotejate cu prezervativ sau cu mai mult de un partener sexual, pot provoca dezechilibrul florei vaginale, prin aducerea unei flore patologice.

Care ar fi o altă problemă cu care se confruntă femeile și adesea greșit?

Durerile insuportabile din timpul menstruației desigur dau peste cap viața de zi cu zi. Asfel, ar fi bine cu 2-3 zile înainte de menstruație să se administreaze câte o pastilă de acid acetilsalicilic sau un anumit AINS, cum este Ibuprofenul, de exemplu. Atunci, în mușchii uterului va scădea concentrația prostoglandinelor, ele fiind responsabile de durere, se va preîntâmpina acumularea lor și, respectiv, femeia nu va mai simți acele dureri chinuitoare.

Spre final d-nul medic a oferit câteva exemple de medicamente care ne pot fi de folos în restabilirea florei vaginale:

 1. Gynoflor® E 50 mg + 30mcg N6 — preț 135.48 lei.
 2. Gynophilus® caps.vag. N14 — preț 134.95 lei.
 3. Bioselac N10 caps. Vag. — preț 196 lei.
 4. Vagilac 4x10^9 CFU N10 caps. Vag. Preț — 143.10 lei.

Toți doritorii de a participa la asemenea discuții pot intra să se înregistreze.

Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Produse și servicii la tema

Vezi harta
 • Medpark Spitalul internațional

  or. Chișinău, str. A. Doga, 24
  022 40-00-40

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu