Articolul se referă la temele:

Un păr frumos primăvara: 5 reguli de îngrijire3

Un păr frumos primăvara: 5 reguli de îngrijire

Primăvara majoritatea femeilor se confruntă cu acest stres: după perioada de iarnă, părul nu arată atât de ideal, precum ne-am dori! Purtarea căciulilor, schimbările de temperatură, aerul uscat din încăperi — toate acestea afectează starea părului. Cum îi putem oferi starea de sănătate anterioară?

Primăvara — o perioadă dificilă pentru întreg organismul. În această perioadă a anului, ne dorim mai mult decât oricând să arătăm perfect, dar puține femei sunt mulțumite de aspectul lor la o sută de procente: schimbările de temperatură și starea de oboseală acumulată peste iarnă, afectează nu doar dispoziția, dar și starea părului și a pielii. Ce măsuri ar trebui să întreprindem pentru a restabili sănătatea și luciul buclelor?

În acest articol analizăm cele mai răspândite probleme de "primăvară" ale părului, dar și metodele efective de soluționare ale acestora.

1. Vârfuri despicate

Vârfurile despicate ale părului — o problemă cunoscută aproape tuturor femeilor. E greu să accepți aceasta — coafura pare neîngrijită, deoarece vârfurile despicate "obișnuiesc" să nu permită aranjarea părului.

Câteva sfaturi de oferă Irina Saltanovskaia, stilist-coafor:

"Dacă vârfurile părului deja sunt despicate, atunci este necesar să tundeți părul, de dorit cu un foarfec fierbinte. Tunsoarea cu un foarfec fierbinte efectuează un aliaj al fiecărui fir de păr tăiat. Efectul se observă deja după prima procedură — vârfurile nu se mai despică o perioadă îndelungată. Părul devine strălucitor, rezistent, elastic și permite menținerea pentru un timp a formei noii coafuri. Dacă utilizați regulat foarfecul fierbinte, părul va fi mai viguros și mai bogat. "

Profilaxie

De asemenea, în scop de profilaxie este binevenit să utilizați diferite măști și balsamuri pentru păr. Măști pentru păr — cea mai rațională metodă de a proteja și a îngriji părul. Atenție sporită trebuie să acordați părului după vopsire și după ondulare chimică. De exemplu, în perioada de toamnă și primăvară, se potrivesc perfect măștile pentru păr cu miere, ulei de maslin și proteine. Vârfurile despicate vor fi ideal protejate de o mască cu derivate de silicon: fără a îngreuna părul, siliconul ușor învăluie fiecare fir, parcă ar fi un strat protector invizibil. Iar volumul și luciul vor fi oferite de o soluție cu extracte de semințe de in.

Atunci când spălați părul, încercați să masați ușor pielea capului, fără a încâlci părul. Nu pieptănați și nu frecați părul ud cu un prosop. Nu este nimic mai rău pentru un păr deteriorat, decât uscarea cu un foen fierbinte. Mai întâi uscați părul pe cale naturală, apoi cu aer rece în direcția următoare: de la rădăcină spre capete — aceasta va conferi părului luciu.

Rețetele de casă ale frumuseții:

Pentru a evita apariția firelor de păr despicate: peste 1 lingură de amestec de ierburi de păpădie (flori și frunze), de salvie și pătlagină, în cantități egale, se toarnă un pahar de apă clocotită și se lasă pentru două ore pentru a se prepara infuzia. După spălare, clătiți părul cu această infuzie.

2. Căderea părului

Această problemă ar putea avea o sumedenie de cauze și, în cazuri mai grave, este dificil să facem față acesteia fără sfaturile unui medic-triholog. Deși ar fi bine să încercăm. Însă, rețineți că măștile și procedurile nu vor avea rezultate, dacă cauza este disfuncția glandei tiroide, hyperandrogenemie (cantitatea mărită de testosteron în sânge) sau un stres de durată.

Master colorist Mariana Danilova:

"Ciclul de viață natural al părului este compus din trei etape: anagenă (etapa de formare și de dezvoltare a rădăcinii și a tulpinii părului, 2-7 ani); catagenă (etapa de odihnă a firului de păr adult. 2-4 săptămâni) și telogenă (etapa de degradare a rădăcinii, în urma căreia părul cade, 3-4 luni).

Toate firele de păr se află la etape diferite, de aceea căderea zilnică a firelor de păr este determinată fiziologic (în mod normal, până la 100 de fire). Căderea părului în cantități mai mari, indică anumite probleme la nivelul echilibrului organismului și programarea genetică, stres, acțiunea frigului, deficit de microelemente, reprezintă o consecință apărută în urma administrării anumitor preparate medicale.

În cazul unor probleme grave, ar trebui să consultați un medic. Rapiditatea creșterii părului în urma căderii din cauza schimbărilor de anotimpuri și a stresului, se restabilește în timp."

Profilaxie

Metodele de profilaxie cel mai bine să se efectueze toamna și primăvara, când foarte des căderea părului se intensifică.

Acțiunile minime pe care le-ați putea întreprinde, ar fi administrarea unor vitamine, conținutul cărora este special selectat pentru hrănirea sistemului de rădăcini ale părului, dar și folosirea unor măști, inclusiv ale celor preparate după metode tradiționale.

Este important să fie efectuate asemene proceduri de profilaxie, fără a aștepta apariția unor probleme grave.

Proceduri și tratamentul părului care cade:

Însă, dacă problema totuși a apărut și căderea intensivă a părului durează mai mult de 3-4 săptămâni, atunci, înainte de toate, este necesar să vă adresați unui medic specialist.

Proceduri stadard pentru tratamentul căderii părului:

  • ratamente injectabile,
  • proceduri de fizioterapie,
  • medicamente de uz intern,
  • medicamente de uz extern,
  • masaj.

Rețetele de casă ale frumuseții:

Infuzie pentru căderea părului: peste 1 ardei roșu se toarnă alcool etilic și se lasă pentru 10 zile. După care se strecoară și se amestecă cu o cantitate mică de apă clocotită în raport de 1 la 10. Cu soluția obținută se freacă rădăcinile părului de 2-3 ori pe săptămână.

3. Păr uscat, senzație de deshidratare a scalpului.

Sfatul masterului Mariana Danilova:

"Cel mai probabil, părul și scalpul necesită hrană suplimentară, deci răsfățați-le cu șampoane și măști nutritive. Ar fi perfect, dacă aceste măști ar conține extracte de fructe, minerale, uleiuri și vitamine.

Dacă scalpul a devenit prea sensibil, puteți freca rădăcinile părului cu soluții care conțin ulei de recin  — este o soluție verificată în timp, care întotdeauna aduce rezultate".

Profilaxie

De asemenea, părul are nevoie de umedificare, doar în componența firelor de păr intră numai 14% de apă. Prin urmare, și pierderea unei cantități mici de apă afectează starea părului. În ajutor vin șampoanele, măștile hidratante, care conțin, spre exemplu proteine hidrolizate de ou.

Extractul solubil de ou, care conține proteine hidrolizate, restructurează, umedifică și protejează părul. Particularitățile sale revigorante, protejează părul de acțiunile externe dăunătoare.

Rețetele de casă ale frumuseții:

Mască pentru păr uscat: luați câte o lingură de miere, henna incoloră, ulei de măslin. Adăugați un gălbenuș și aplicați amestecul pe păr. Izolați părul pentru 20 de minute, apoi spălați cu un șampon ușor.

4. Păr gras

Părul gras — rezultatul funcționării defectuase a glandelor sebacee, iar cauza hiperactivității acestora din urmă, de cele mai multe ori, sunt problemele hormonale și stresul. Deci, "uscarea" rădăcinilor părului și a scalpului ar trebui să fie pe locul doi, iar pe primul — efectuarea unor investigații medicale la medicul endocrinolog.

Părul gras trebuie îngrijit minuțios: să spălați capul nu mai rar decât peste o zi cu un șampon moale, nici într-un caz să utilizați apă fierbinte.

Profilaxie

Măștile care conțin argilă albă naturală sunt foarte bune pentru părul gras: caolinul absoarbe perfect excesul de grăsime și strânge porii dilatați. Folosind un balsam, aplicați-l doar pe capetele firelor de păr.

Rețetele de casă ale frumuseții:

Preparați un amestec dintr-o linguriță de miere, o linguriță de suc de aloe, un gălbenuș și un cățel de usturai zdrobit. Cu o jumătate de oră până la spălarea capului, aplicați acest amestec pe păr și acoperiți capul cu un prosop. Peste 30 de minute spălați părul.

5. Subțierea părului

Cel mai frecvent cu o asemenea problemă se ciocnesc fetele care respectă o dietă (frecvent și durabil), cele care nu poartă iarnă căciulă — scalpul este foarte sensibil la schimbările de temperatură, nutriția foliculilor piloși se înrăutățește, ceea ce afectează starea părului.

Câteva sfaturi de la Irina Saltanovskaia, stilist-coafor:

"Actulamente, știința a demonstrat deja că diferențele dintre tipurile și intensitatea creșterii părului se stabilește genetic. De asemenea, aceste procese sunt influențate și de starea generală a organismului, tipul alimentației, metabolism, starea sistemului nervos, activitatea glandelor endocrine, anotimp. O dietă rațională, care să conțină o cantitate suficientă de nutrienți — proteine, vitamina B și micronutrienți, precum și un stil de viață sănătos, contribuie la creșterea unui păr bogat și viguros."

Subțierea părului poate fi cauzată de următorii factori: alimentația incorectă, diete istovitoare, lipsa de vitamine, stres și schimbări de vârstă.

Profilaxie

Alimentație rațională, care să conțină atât fructe și legume proaspete, cât și produse bogate în proteine.

Utilizarea soluțiilor speciale pentru îngrijirea firelor subțiri de păr, inclusiv a instrumentele de styling pentru păr subțire sau deteriorat.

Rețetele de casă ale frumuseții:

Această rețetă vă va ajuta să consolidați firele de păr și să oferiți coafurii volum: zdrobiți un pumn de coacăză roșie și adăugați o linguriță de miere și o lingură de brânză. Într-un vas separat, amestecați un gălbenuș de ou cu soluția preparată anterior. Aplicați amestecul pe păr, iar peste jumătate de oră spălați capul.

Dacă ne veți urma sfaturile de îngrijire a părului, atunci nu va mai trebui să vă întristați din cauza aspectului inestetic al părului. Și nu vă a fi rușine să scoateți căciula de pe cap, pentru a arăta tuturor părul dumneavoastră sclipitor.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Frumusețe»

Articole populare a rubricii «Frumusețe»