Articolul se referă la temele:

Otoplastie— operatie estetică la urechi — riscuri și beneficii0

Materialul partenerilor 23 octombrie 2019 900
Otoplastie— operatie estetică la urechi — riscuri și beneficii

Toți tindem spre perfecțiune și ne dorim să arătăm ca vedetele pe care le vedem la TV. Ele ne par ideale. Nu au nasuri mari, urechile sunt tocmai potrivite, iar corpul lor este proportional și frumos. Convingerea că nu suntem suficient de buni și de frumoși ne aruncă uneori în depresii greu de învins. Un studiu realizat în SUA arată că 80 la sută dintre oameni nu sunt mulțumiți de aspectul lor fizic. Unii ar îndrăzni să schimbe ceva, alții sunt mai puțin curajoși. Cert este că nemulțumirea de sine este un fenomen greu de negat. Și deși psihologii sunt de părere că schimbarea vine, în primul rând, din interior, uneori e greu să nu vezi anumite imperfecțiuni care-ți fac viața mai dificilă.

Ce este otoplastia?

Trăim, totuși, în epoca tuturor posibilităților, și dacă ai nevoie de corectarea urechilor clăpăuge, nu este neapărat să te chinui din această cauză. Chirurgul plastic este gata să te scape de această problemă. De fapt, operația estetică la urechi are termenul medical de „otoplastie”. Este vorba despre o operație plastică ce presupune corectarea pavilionului urechii. Medicul va face o incizie ca să vadă mai bine cartilajele, iar apoi, prin manevre speciale, va remodela urechea și o va apropia de cap, dacă acest lucru va fi necesar. Intervenția chirurgicală durează până la trei ore, în funcție de complexitatea problemei.

Cine poate face operația de otoplastie?

În mare parte, operația la urechi este o intervenție cu puține riscuri. Și totuși, medicii nu recomandă să fie făcută copiilor mici. Otoplastia se recomandă a fi făcută de la vârsta de 13-14 ani, atunci când cartilajul urechii este deja format, și nu mai devreme.

Totuși, majoritatea pacienților care se adresează medicilor esteticieni cu această problemă, sunt persoane de vârstă medie. Este vorba despre tineri, majoritatea marginalizați în colective, ori care se simt complexați de problema pe care o au.

Ce trebuie să faci înainte și după operație ca să nu te pomenești cu efecte nadorite?

Deși otoplastia este o intervenție puțin riscantă, în comparație cu alte operații estetice, pacientul oricum se pregătește minuțios. El va da analize generale, iar dacă va avea anumite probleme medicale, operația va fi amânată, ori se va cere consultația altor specialiști. Acest lucru se referă mai ales la persoanele care au probleme cu coagularea sângelui. Totodată, medicul trebuie anunțat neapărat dacă ai sau ai avut probleme vasculare, neurologice, diabet, infarct și alte afecțiuni care pot genera efecte nedorite ale operației de otoplastie.

Ceea ce ține de perioada post-operatorie, este necesar să urmezi indicațiile medicului.

  • Să eviți să te expui la soare.
  • Să nu urmezi diete stricte, decât dacă medicul îți indică alimentele pe care ai sau nu ai dreptul să le consume în perioada de după operație.
  • Să anunți imediat medicul dacă ai înhățat o răceală ori o infecție.
  • Să nu administrezi medicamente fără a consulta medicul estetician.

Te gândești acum unde ai putea să mergi să îți faci operația respecitvă? Cauți recenzii de peste hotare și desconsideri medicina estetică din Chișinău? Păcat. Nu ai nevoie să pleci la mii de kilometric distanță pentru a beneficia de o operație plastică de calitate. Clinica estetică Alter-Med este un exemplu clar de profesionalism și grijă față de clienți. Este dotată cu aparataje medicale performante, iar aici, cu sigurnață, găsești cei mai buni medici esteticieni.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»