1 iulie 2020

De azi centrele comerciale și piețele din Chișinău activează în regim obișnuit

Primăria municipiului Chișinău informează că din 1 iulie 2020, piețele din municipiul Chișinău vor activa cu program stabilit, de la 05:00 până la 19:00, inclusiv în zilele de odihnă.

Comerțul ambulat în preajma piețelor este interzis, iar zilele de luni vor fi sanitare pentru toate piețele din municipiul Chișinău, indiferent de forma de proprietate. De asemenea, se interzice accesul copiilor până la 7 ani în toate piețele de pe teritoriul municipiului, iar administratorii vor asigura realizarea acestei prevederi prin controlul riguros la punctele de intrare în zonele de comerț menționate. Aceste și alte prevederi privind activitatea în capitală, în contextul evoluției pandemiei COVID-19, se conțin în Hotărârea nr. 11 din 29 iunie 2020 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Centrele comerciale și unitățile comerciale specializate din cadrul acestora (cu excepția cinematografelor și centrelor de agreement amplasate în incinta acestora), la fel vor activa cu program obișnuit, cu respectarea și monitorizarea strictă a prevederilor de prevenire a infecției COVID-19. În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, a infecției prin coronavirusul de tip nou, măsurile de precauție vor fi revizuite.

Până la 15 iulie, continuă să fie interzise: activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor, scăldatul în lacurile cu plajă, inclusiv cele din zonele de agrement din municipiul Chișinău; aflarea în locuri publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane; aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă; aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, de sport și zone de agrement; activitatea centrelor de reabilitare/recuperare balneosanatorială; activitatea procesului educațional; activitatea taberelor de odihnă a copiilor; organizarea și desfășurarea tuturor activităților /competițiilor municipale cu caracter cultural și sportiv.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 52
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.