20 martie 2023

5 lucruri care vă pot pune vederea în pericol

  1. Statul ore în șir în fața ecranelor provoacă oboseala ochilor și deteriorarea acuității vizuale. Este foarte important să ne adaptăm mediului de lucru cu ochelari speciali și reglarea iluminatului ecranelor. De asemenea, este foarte important să facem pauze dese de la computer, pentru a ne menține sănătatea și spori capacitatea vizuală.
  2. Frecatul excesiv la ochi este un gest reflex pe care îl fac majoritatea persoanelor obosite, însă pielea din jurul ochilor este delicată, iar prin presare puternică, vasele mici de sange care se află la suprafața pielii se pot sparge. De asemenea, poate aparea afecțiunea numită keratoconus, o boală degenerativă a ochilor, caracterizată prin subțierea corneei și deformarea acesteia.
  3. Expunerea îndelungată și neprotejata la razele solare poate cauza diferite afecțiuni la nivel ocular, respectiv cataracta, degenerescența maculară sau diferite afecțiuni ce pot conduce la pierderea vederii.
  4. Fumatul creste considerabil riscul de a dezvolta afecțiuni grave ale ochilor, care pot duce la pierderea totală și ireversibilă a vederii. Afecțiunile includ cataracta, degenerescența maculară, uveita și glaucomul.
  5. Dacă te deranjează ochii, nu aștepta să treacă totul de la sine și programează-te la un control oftalmologic. Ar putea fi primul pas către salvarea vederii. Cu cât o afecțiune este descoperită în stadiile incipiente, cu atât se tratează ușor, iar recuperarea este mai rapidă
  6. .
Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 167
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Ovisus — Centrul de chirurgie oculară str. Ion Creangă, 22/2 Tel.: 022 27-06-75, 0 69-116-589 https://ovisus.md/