28 iulie 2023

Programul evenimentelor pentru luna august 2023: festivaluri, filme, ateliere pentru toată familia

Festivaluri, spectacole, master-classuri și multe alte evenimente și activități interesante ne așteaptă în luna august la Chișinău, dar și alte localități din țară. Noi avem grijă să le cuprindem pe toate într-un singur afiș, voi decideți cum să vă petreceți timpul liber.

Atenție! În fiecare săptămână, informația din afiș este actualizată. Încercăm să cuprindem toate evenimentele interesante, concepute pentru copii, dar și pentru părinți.

Spectacole

Spectacolul ”Scufița Roșie”

Când: 27 august, 11:00.
Ce: Spectacol pentru copii.
Preț: 140-170-200 lei
Unde: Teatrul Planeta Clounella, str. M. Eminescu 55.
Detalii

Evenimente pentru adulți

Tratamentul aritmiilor cardiace: mituri și realitate

Când: 23 august, ora 16:00.
Ce: În cadrul evenimentului dr. Radu Darciuc, medic cardiolog și Irina Boiciuc, medic cardiolog, vor vorbi despre cât de periculoase pot fi aritmiile și care sunt metodele de tratament recomandate în cazul acestor afecțiuni.
Unde: str. Andrei Doga 24, Spitalul Internațional Medpark blocul B(nou), et. 6, Sala de conferințe.
Preț: gratuit.
Detalii

Ys Market

Când: 26 - 27 august, ora 11:00-19:00.
Ce: local design market, eco iarmaroc, dance & music, food court.
Unde: Cafe Central, str. Ștefan cel Mare, 103.
Detalii

Seri de Cronograf 2023

Când: 26 august, ora 20:30-22:00.
Ce: Cinefilii din capitală vor putea urmări ultimele producții autohtone, dar și alte filme selectate cu grijă pentru SERI DE CRONOGRAF.
Unde: Parcul ”Alunelul”
Detalii

Cămara Fest

Când: 26-27 august. Ora 10:00.
Ce: Aici veți descoperi o varietate de fructe de vară dulci și proaspete precum caise, mure, zmeură și, nu în ultimul rând, struguri delicioși și aromați, aduse cu drag de micii producători locali. La fel - veți degusta vinuri excepționale de la crame mici, descoperi brânzeturi și cașcavaluri speciale și savura o multitudine de alte bunătăți autentice.
Unde: parcul Alunelul.
Detalii

Family Brunch

Când: 26, 27 august. Ora 10:00.
Ce: weekend dedicat familiei la Oliva Restaurant - meniu special cu bucate aromate.
Preț: 119 lei.
Unde: Oliva Restaurant - Botanica, Râșcani, Oliva Verde.
Detalii

Atelier ”Cămașă cu altiță - treptele excelenței”

Când: 26 august, 11:00.
Ce: Centrul Național de Conservarea și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial organizează cel de-al III-lea atelier cu implicarea meșterilor populari în scopul promovării Artei cămășii femeiești cu altiță, meșteșug inclus în lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității.
Unde: sala 310, et. 3, CNCPPCI Chișinău, str. Mihai Eminescu, 50.
Detalii

Festivalul „Dinastia Ștefăneț”

Când: 25 august, 19:00.
Ce: un spectacol muzical, care va sublinia diversitatea și profunzimea muzicii populare.
Unde: Teatrul Verde.
Detalii

Hodina Fest 2023

Când: 26-27 august.
Ce: festival cu ateliere, activități, produse locale și gastronomie.
Unde: Pohrebea.
Detalii

Summer Fest 2023

Când: 26-27 august.
Ce: festivalul unde ai parte de distracție maximă, muzică, soare și explozii de emoții tari!
Preț: Bilet o zi – 550 lei, abonament 2 zile – 750 lei, abonament familiar o zi – 1100 lei, abonament familiar 2 zile – 1500 lei.
Unde: Grădina Botanică.
Detalii

Ziua Independenței 2023

Când: 27 august, ora 10:00-23:00.
Ce: La Chișinău vor fi organizate mai multe activități festive: vor evolua orchestre militare cu muzică de fanfară, sărbătoarea va continua cu un spectacol susținut de colective folclorice, ansambluri de dans și interpreți de muzică populară.
Unde: Piața Marii Adunări Naționale.
Detalii

Evenimente pentru copii

Master-class ”Fabricarea săpunului”

Când: 23 august, ora 19:00.
Ce: Împreună cu profesori de artă, copiii vor crea un adevărat săpun parfumat cu elemente de decor
Unde: Andersen, str. Onisifor Ghibu 10 și Igor Vieru 8/3
Preț: 200 lei.
Detalii

Mama, I am Superhero!

Când: 24 august, ora 19:00
Ce: o petrecere a super-eroilor preferați - Batman, Supergirl și Spiderman. O seară minunată, plină de aventuri, prietenie și emoții incredibile.
Preț: 200 lei.
Unde: Andersen, str. Onisifor Ghibu, 10.
Detalii

Master-class ”Biscuiți Americano + limonadă”

Când: 25 august, ora 17:00.
Ce: master-class culinar pentru copii. Picii vor găti biscuiți cu ciocolată și limonadă delicioasă.
Preț: 150 lei.
Unde: Academica, str. Valea Trandafirilor, 24A.
Telefon: 0 790 0-43-53
Detalii

Târgul Școlar 2023 la Moldexpo!

Când: 19-27 august, ora 11:00.
Ce: În mod tradițional, în luna august la Moldexpo se desfășoară Târgul Școlar, unde găsiți - rechizite pentru școală, încălțăminte și articole vestimentare, genți, rucsacuri, manuale, mărfuri pentru sport etc.
Unde: CIE ”Moldexpo”, str. Ghioceilor, 1.
Detalii

Master-class de vitraliu

Când: 26 august, ora 14:30.
Ce: master-class pentru copii de la 7 ani.
Unde: Art-studio ”Семь цветов счастья”, srt. Pușkin, 12.
Telefon: 0 697 5-77-79.
Detalii

Filme

Filme difuzate în luna august la cinematografele din Chișinău

Casa Bântuită
Vârsta: 12+
Descriere: Gabbie, o mamă singură, angajează un ghid turistic, un clarvăzător, un preot și un istoric pentru a ajuta la exorcizarea conacului lor nou cumpărat după ce descoperă că este populat de fantome.

Barbie 2D
Vârsta: 12+
Descriere: Să trăiești în Barbie Land înseamnă să fii o ființă perfectă într-un mediu perfect. Asta dacă nu ai o criză existențială. Sau dacă nu cumva ești un Ken.

Gran Turismo
Vârsta: 12+
Descriere: Aceasta este povestea lui Jann Mardenborough, un tânăr care are șansa să-și împlinească un vis ce părea de neatins. Pasionat până la obsesie de jocul video Gran Turismo, Jann câștigă o serie de competiții organizate de Nissan, iar asta îl pune la volanul unei mașini de curse reale și îi dă șansa să participe la curse oficiale. Film bazat pe o poveste reală.

Varvara
Vârsta: 12+
Descriere:"Varvara" este povestea unui eșec, eșecul încercării unui om de a trăi onest, după chemarea inimii și conștiinței, într-o comunitate care nu se mai raportează demult la asemenea rigori, în care nimic nu mai este așa cum pare.

Elementar
Vârsta: 0+
Descriere:Elementar este cel mai nou lungmetraj original de la Disney și Pixar, a cărui acțiune este plasată în orașul Element, unde locuitorii din foc, apă, pământ și aer trăiesc împreună.Povestea o prezintă pe Ember (Flamă), o tânără dură, iute la minte și înflăcărată, a cărei prietenie cu un tip distractiv, sentimental și docil, pe nume Wade (Șuvoi), îi pune la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc.

Țestoasele Ninja: Haosul Mutanților
Vârsta: 0+
Descriere:În timp ce înfruntă o armată de mutanți, Țestoasele Ninja încearcă să câștige dragostea metropolei New York City.

MEG2: Confruntare în adâncuri
Vârsta: 12+
Descriere: Jason Statham și Wu Jing conduc o echipă de cercetare îndrăzneață într-o scufundare în care explorează cele mai adânci zone ale oceanului. Călătoria lor se transformă într-un haos de neconceput când o operațiune de minerit răuvoitoare le amenință misiunea și îi forțează într-o luptă pentru supraviețuire cu mize mari. Confruntați cu colosalii megalodoni și cu necruțătorii jefuitori ai mediului, eroii noștri trebuie să depășească din toate punctele de vedere pradătorii fără milă într-o cursă zguduitoare contracronometru..

Represalii: Cursa Morții
Vârsta: 12+
Descriere: Remake al filmului spaniol El desconocido din 2015, Retribution, în regia lui Nimród Antal, spune povestea lui Matt Truner (Liam Neeson), un director din domeniul bancar care, în timp ce își duce copiii la școală, primește prin telefon o amenințare teribilă: oprirea sau coborârea din mașină va provocare o explozie.

Blue Beetle
Vârsta: 12+
Descriere: Proaspăt absolvent de colegiu, Jaime Reyes se întoarce acasă plin de aspirații pentru viitorul său, însă își găsește casa complet diferită de cum a lăsat-o. În timp ce caută să-și găsească scopul în lume, soarta îl face pe Jaime să se trezească în mod neașteptat în posesia unei relicve străvechi a biotehnologiei extraterestre: Cărăbușul. Când Cărăbușul îl alege pe Jaime să fie gazda simbiotică a acestuia, i se dăruiește o armură incredibilă capabilă de puteri extraordinare și imprevizibile, schimbându-și pentru totdeauna destinul pe măsură ce devine supereroul Blue Beetle.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 307
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.