15 august 2018

Afiș 16-22 august: Festivalul fructelor, august music fest, picnic urban cu gust, târg școlar 2018

Evenimente interesante, frumoase, educative și distractive vă așteaptă în ultimele zile de august la Chișinău și în alte localități din țară. Privim filme sub stele, descoperim istoria Moldovei, savurăm din bucatele tradiționale, meșteșugărim, dansăm, suplinim biblioteca personală cu o carte nouă. Detalii despre evenimentele la care ați putea merge cu toată familia în perioada 23-29 august, aflați din afișul nostru

23 august, joi

20:30 Noaptea filmelor sub stele.

Festivalul ”Noaptea Filmelor Sub Stele” revine în a cea de a V-a ediție! 9 seri, 9 pelicule artistice cu istorii nemaipomenite! Toate filmele menționate vor fi rulate în limba originală cu subtitrări în limba română. Scopul acestui Festival este de a promova valori frumoase și filme bune. De asemenea pentru a oferi oamenilor un eveniment de recreere culturală și oportunitatea de a petrece o seară frumoasă alături de cei dragi.
Preț: 20 lei.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Istorie a Moldovei.
Adresa: str. 31 august 1989, 121A.

25 august, sâmbătă

11:30 Marșul Internațional pentru Drepturile animalelor.

Obiectivele marșului: cerințele pentru adoptarea legii privind protecția animalelor, interzicerea completă a circului de animale, ferme de blană, stații de câini vânătoare de contact, îmbunătățirea menținerii efectivelor de animale, numai în regim liber, îmbunătățirea condițiilor de detenție a animalelor în grădina zoologică de stat.
Locul desfășurării: Piața Marii Adunări Naționale.

12:00 Festivalul ”Taurul Negru de Cărbuna”.

Festivalul este la prima ediție. Aveți posibilitatea să descoperiți istoria Moldovei prin povestea satului Cărbuna. În program: muzică bună, master-classuri și meșteșuguri pentru toate vârstele, activități pentru copii, replica unei case preistorice, tururi cu ghid prin sat, parada ”Taurul negru”, bucate și băuturi tradiționale, foc de artificii și rug.
Locul desfășurării: s. Cărbuna, r. Ialoveni.

14:00 Festivalul Cucuteni 2018: Flacăra Măiestriei.

Căldura și lumina talentului artistic își vor face loc și în acest an pe tărâmul de la Ivancea. Flacăra măiestriei va modela cu aptitudine operele participanților din acest an timp de trei săptămâni și le va expune într-un eveniment devenit tradiție, dar care își păstrează misterul în fiecare an. La festival vă așteaptă: o expoziție cu peste 50 de lucrări, o zonă imensă pentru copii cu o multitudine de activități interactive și educative, ateliere de creație de pictură și ceramică, săpături arheologice pentru copii, bucate tradiționale etc.
Preț: 70 lei. Copiii până la 12 ani – gratuit.
Locul desfășurării: Ivancea, Centrul de Instruire S.A ”Moldtelecom”.

19:00 Dansuri-vegetarieni.

Vegan Party – dansuri pe ritmurile muzicii etno multicultural. Totodată, aveți posibilitatea de a cunoaște bucătăria vegană, vă așteaptă limonada proaspătă și un ceai delicios.
Preț: 25 lei.
Locul desfășurării: Art-Labyrinth.
Adresa: str. Șciusev, 103.

26 august, duminică

10:00 Festivalul Național al Strugurelui.

Administrația raionului Cimișlia are deosebita onoare de a Vă invita să participați la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național al Strugurelui. Festivalul a devenit o frumoasă tradiție și este locul unde se reunesc producătorii de struguri, exportatorii, savanții din domeniu, dar și producătorii de ambalaje și material săditor viticol, în scopul inițierii și stabilirii unor relații de parteneriat, consolidării eforturilor în vederea extinderii afacerilor și identificarea noilor piețe de desfacere.
Locul desfășurării: Cimișlia.

17:00 Moomy’s Happy Hour.

Vă revedeți, vă cunoașteți, generați idei și, desigur, vă jucați cu cardurile OH. Iar cel mai important – veți împărți cadouri. Fiecare aduce câte o carte cadou. Intrarea este gratuită, achitați doar consumația. Este nevoie de înregistrare.
Locul desfășurării: Вход бесплатный, оплачиваются только напитки. Запись необходима.
Место проведения: Patiserie ”Caramel”.
Adresa: str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni, 4
Telefon: 0601 2-05-04.

26-31 august

17:00 Expoziție de portrete ”Draw for Dogs”.

Draw for Dogs este un proiect de caritate prin care un grup de artiști din Republica Moldova, pe parcursul verii 2018 au creat portrete în schimbul donațiilor, care ulterior vor fi transferate spre 5 adăposturi de câini din țară. Astfel, de Ziua Internațională a Câinilor, portretele vor fi prezentate în cadrul unei expoziții.
Intrare liberă.
Locul desfășurării: C51.
Adresa: str. Columna 51.

27 și 28 august

11:00 Al cincilea turn 2018 – medieval festival.

Festivalul culturii medievale și a traiului în Cetatea Sorocii. Timp de două zile, cetatea ”prinde viață”. În program: prezentarea vieții medievale, iarmaroc, lupte de cavaleri și tir cu arcul. Intrarea este gratuită, toți vizitatorii vor avea parte de un cadou din partea primăriei localității.
Intrare liberă.
Locul desfășurării: or.Soroca

29 august – 2 septembrie

10:00 Salonul internațional de carte 2018 ”Bookfest”.

Asociația Editorilor din România, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, organizează în perioada 29 august – 2 septembrie o nouă ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău.
Locul desfășurării: CIE «Moldexpo»
Adresa: str. Ghioceilor, 1.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 133
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.