5 mai 2014

Eveniment de caritate "Locul fiecărui copil e acasă"

Mamă singură cu 4 copii din Basarabeasca.

Patru copii cu vârstele 6, 5, 3 și respectiv 1 an trăiesc în lipsuri și sărăcie, iar cea mai mare problemă și teamă este lipsa locului stabil de trai, în orice moment ar putea ajunge în stradă. Locuiesc în casa bunicii unde sunt părtași și alte rude, locuința nu dispune de conexiune la apeduct, gaz și electricitate. Dar chiar și în așa condiții copii sunt fericiți alături de mama lor.

Zita, mama copiilor este în așteptarea celui de al cincilea copil, care iată urmează în această vară să apară pe lume. Toți trăiesc din indemnizația primită pentru copilul mai mic și pensia de invaliditate a bunicii, care se află și ea în îngrijirea Zitei.

Cu suportul CCF Moldova copii au fost susținuți pentru integrare și socializare în programul preșcolar, frecventând de la începutul anului 2014 grădinița din comunitate. Cel mai mare suport în alimentarea copiilor și de multe ori chiar salvarea este laptele căpriței pe care o îngrijesc, în rest "sărăcia e la ea acasă". Mama este îngrijorată și preocupată mereu pentru ziua ce va urma, la fel nu are nimic pregătit pentru naștere și bebelușul ce va veni pe lume.

Cel mai mare vis, pe care noi toți împreună l-am putea îndeplini, însufleți și realiza este procurarea unei case. Locuința proprie care le-ar oferi în acest sens o stabilitate. Mama regretă mult că și-a început viața de matur mult prea de vreme, la 15 ani, și speră să-şi susţină copii ca să primească studiile necesare şi să nu-i repete, urmeze calea sa. Zita este o mamă foarte iubitoare cu planuri mari de viitor pentru copiii săi.

Împreună putem ajuta copii să crească în familie, alături de mama iubitoare!

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 48
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Baby Hall — Centrul comercial și de divertisment pentru copii str. Negruzzi, 2/4 Tel.: 022 81-10-59, 022 27-53-03, 022 81-77-71 www.elita5.md/index.php/baby-hall