18 iulie 2017

Oamenii de știință: Femeile care permanent postează pe rețelele de socializare fotografiile copiilor ar putea ascunde probleme grave

Un studiu efectuat de Ohio State University arată că mamele tinere, care scriu în mod regulat despre copiii săi pe rețelele de socializare și le postează fotografiile, simt nevoia de a fi "mame ideale" și sunt expuse stărilor de depresie, potrivit ediției periodice "Broadly".

Oamenii de știință au studiat un grup de mame care sunt încadrate în câmpul muncii cu program complet, care dețin studii medii superioare. Cele care în mod regulat scriau pe facebook despre copiii lor, de regulă, simțeau presiune socială și erau mult mai expuse de face stări de depresie timp de mai multe luni după sarcină.

"Femeia mereu scrie despre copilul său pe facebook pentru a obține confirmarea că-și exercită bine rolul de mămică. Dacă ea nu obține acel număr de like-uri și comentarii pozitive, la care se aștepta, atunci ar putea începe problemele. " , — explică conducătorul studiului Sarah Schopp-Sullivan. Persoanele participante la studiu au raportat că urmăresc cu rigurozitate comentariile și observațiile lăsate la fotografiile copiilor lor.

După cum s-a dovedit, unele femei, postând asemenea fotografii, au mare nevoie de aprobare socială, iar dacă nu o obțin, atunci le apare sentimentul de anxitate — ele nu se simt mame "ideale".

Rețelele de socializare ar putea forța mamele să pună la îndoială metodele de educație a copiilor lor, dar și faptul că ele fac tot necesarul pentru a putea fi considerate mame bune. Multe mame luptă cu o adevărată tulburare în creștere, postând tot mai multe fotografii ale copiilor lor pe rețelele de socializare. După cum s-a dovedit, este un cerc vicios, — însăși utilizarea excesivă a rețelelor de socializare generează stare de tulburare.

Potrivit informațiilor prezentate de publicația periodică, există o mare probabilitate ca acea femeie, fotografiile copilului căreia permanent apar pe facebook, de fapt, luptă cu depresia.

Mamelor care se confruntă cu anumite dificultăți de ordin psihologic, le-ar putea fi de folos câteva ședințe de consiliere psihologică. Lista specialiștilor din Chișinău și taxa pentru serviciile acestora o veți găsi în articolul nostru de prezentare.
Sursa: Mel.fm
Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 373
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.