14 iunie 2017

Operăm Amigdalita rapid și bine! Chirurgia de 1 zi la Medpark

Durerile sau inflamarea amigdalelor sunt printre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă atât copiii, cât și adulții. În cazul infecțiilor repetate, vorbim deja despre amigdalită cronică.

În lipsa tratamentului, aceasta poate cauza probleme respiratorii, probleme de deglutiție, subfebrilitate permanentă, iar în timp poate duce la complicații mai grave, precum afectarea rinichilor sau valvelor inimii, tulburări oculare sau dermatologice.

Persoanele care suferă de amigdalită cronică sau la care amigdalele împiedică respirația si deglutiția, de cele mai dese ori sunt nevoite să apeleze la amigdalectomie — intervenția de extirpare a amigdalelor. Pacienții, în special copiii, au anumite rezerve față de intervențiile chirurgicale cu o recuperare mai anevoioasă, dar metodele moderne de tratament ne permit să efectuăm operațiile de amigdalectomie în condiții de maximă siguranță și cu disconfort minim.

Amigdalectomia prin coblație — tratament chirurgical fără sângerare

Coblația reprezintă o metodă inovatoare de tratament chirurgical în sfera ORL, cu numeroase avantaje pentru pacient.

Andrei Panfil, chirurg ORL Medpark: "Spre deosebire de metoda clasică, coblația nu produce sângerare și nici nu provoacă traumă termică pentru țesuturile învecinate comparativ cu metoda laser sau bipolară. Intervenția se realizează cu ajutorul coblatorului – un instrument modern cu radiofrecvență, care, în combinație cu ionii salini, duce la formarea unei plasme ce dizolvă țesuturile pericapsulare fără a le afecta pe cele adiacente."

Avantajele coblației:

  • Disconfort și dureri postoperatorii minime;
  • Perioada scurtă de recuperare (5-10 zile în comparație cu metoda clasică (10-20 zile));
  • Riscuri mult mai mici de complicații operatorii și post-operatorii, cum ar fi sângerările.

Care pacienți pot apela la această intervenție?

Persoanele care suferă de amigdalită cronică sau la care amigdalele împiedică respirația și deglutiția, de cele mai dese ori sunt nevoite să apeleze la amigdalectomie - intervenția de extirpare a amigdalelor. Pacienții, în special copiii, au anumite rezerve față de intervențiile chirurgicale cu o recuperare mai anevoioasă, dar metodele moderne de tratament ne permit să efectuăm operațiile de amigdalectomie în condiții de maximă siguranță și cu disconfort minim.

Amigdalectomia se efectuează în urma consultației cu medicul ORL și, de regulă, se recomandă pacienților care suferă de probleme cronice, având amigdalele nefuncționale (minim 3-4 angine pe an) sau cu amigdale hipertrofiate. În cel de-al doilea caz se poate apela doar la reducerea volumului migdalelor prin coblație și nu la extirparea totală a lor. Intervenția poate fi efectuată pacienților începând cu vârsta de 3 ani.

Dacă suferiți de probleme ale amigdalelor mai des de 3 ori pe an sau timp de mai mulți ani consecutiv, programați-vă acum pentru o consultație la chirurgul ORL.

De ce să alegi Otorinolaringologia Medpark:

  • Echipă de medici experimentați, cu o atitudine deosebită, individuală, față de pacienți;
  • Echipament endoscopic, care ajută la stabilirea diagnosticului corect și oferă pacientului posibilitatea de a vizualiza problema;
  • Tratament chirurgical minim invaziv;
  • Intervențiile chirurgicale se efectuează atât cu anestezie locală, cât și generală (înalt specializată) care asigură hemoragie minimă intraoperatorie și în perioada postchirurgicală, respectiv – rată mică de complicații;
  • Durata internării este de 1-2 zile;
  • Salon pentru un singur pacient (și un însoțitor, la dorință), dotat cu WiFi, televizor, bloc sanitar individual.

Pentru mai multe detalii despre Chirurgia ORL Medpark accesați LINKUL.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 12615
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md