1 iunie 2017

Operăm HERNIA DE DISC rapid și bine! Chirurgia de 1 zi la Medpark

​Hernia de disc este o boală care poate afecta pacienții de orice vârstă, iar mulți dintre ei nici nu-și dau seama că suferă de această afecțiune. După stabilirea unui diagnostic exact, la Spitalul Internațional Medpark hernia de disc este tratată prin cea mai avansată și cea mai sigură metodă existentă în lume — discectomia percutană.

Ce este Hernia de disc?

Coloana vertebrală este formată din oase numite vertebre, unite prin discuri intervertebrale. Rolul discurilor intervertebrale este de a amortiza șocurile la care este supusă coloana în timpul mișcărilor corpului. Discul este alcătuit dintr-un inel fibros și o zonă centrală mai moale, care se numește „nucleul pulpos”.

Hernia de disc apare când inelul fibros crapă, iar nucleul pulpos alunecă și presează nervii, cauzând durere severă și constantă. Poate să apară la orice disc, dar este mai des întâlnită în zona lombară și cervicală – cele mai mobile porțiuni ale coloanei vertebrale. În unele cazuri boala decurge fără simptome.

Cauzele herniei de disc

Hernia de disc apare cel mai des în urma traumatismelor sau accidentărilor, dar există și alți factori care favorizează boala. Cele mai predispuse apariției unei hernii sunt persoanele care ridică greutăți, dar și cele supuse traumatismelor și icrotraumatismelor repetate – călăresc sau conduc foarte mult.

Modul sedentar de viață slăbește musculatura spatelui, obezitatea exercită o presiune suplimentară asupra spatelui, iar fumatul împiedică discurile să absoarbă substanțele nutritive din sânge – astfel fiecare dintre acești factori sporește riscul apariției herniei de disc. Dacă nu se găsește o cauză exactă a bolii, atunci hernia de disc este numită idiopatică.

Pentru a nu ajunge să primești acest diagnostic, este important să faci mișcare (un sport nesolicitant, cum ar fi yoga sau înotul), să scapi de kilogramele în plus, să renunți la fumat, să introduci în alimentație alimentele integrale și cu antioxidanți, să consumi apă în cantități suficiente pentru hidratare.

Discectomia percutană — cea mai modernă metodă chirurgicală în tratamentul herniei de disc​

În multe cazuri tratamentul herniei de disc este conservativ precum: fizioterapie, masaj, antiinflamatoare (non-steriodiene sau steriodiene), injectări epidurale cu cortizon dar dacă simptomatologia nu se ameliorează sau nu dispare după cîteva săptămâni, trebuie avut în vedere tratamentul chirurgical. Tratamentul chirurgical al herniei de disc este indicat de severitatea simptomelor, impactul lor asupra stilului de viață și consecințele prelungirii compresiunii.

La Medpark a fost implementată recent o nouă metodă de tratament al herniei de disc - Discectomia percutantă care este o metodă cea mai puțin invazivă în tratamentul chirurgical al herniei de disc la pacienții selectați. Ea se poate utiliza în orice porțiune a coloanei vertebrale. Această metodă le permite neurochirurgilor să se limiteze la o singură împunsătură de ac și sub control fluoroscopic, canula este ghidată spre discul intervertebral herniat. Apoi stiletul acului este îndepărtat și se introduce aparatul automatizat DE-KO.

Prin apăsarea butonului de la capătul instrumentului se activează acțiunea micromotorului care rotește sistemul conductor ce are vârf elicoidal și înlătură rapid conținutul. Țesutul separat se aspiră prin canulă în camera de primire. Presiunea intradiscală scade instantaneu si se micșorează volumul herniei. Astfel se oprește presiunea asupra rădăcinilor nervilor afectați și diminuează durerea. Pacientul poate simți ameliorarea imediat chiar în timpul procedurii.

Dr. Adrian Danu, neurochirurg Medpark: "Procedura oferă pacienților avantaje față de tratamentul chirurgical clasic iar pacientul se poate deplasa în doar douǎ ore după procedură cu rezultat de o maximă eficiență."

Avantajele procedurii:

  • Durata intervenției de doar 30 minute;
  • Anestezie locală;
  • Riscuri și disconfort minim;
  • Intervenția nu necesită suturi și nu se formează cicatrici;
  • Recuperare rapidă;
  • Pacientul este externat într-o zi.

De ce să alegi Neurochirurgia Medpark?

  • Acoperim toată gama de afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic;
  • Sala de operații este ultramodernă, dotată cu microscop de înaltă rezoluție, neuro-endoscopie cerebrală și spinală, craniotom și echipamente performante de imagistică (aparat de radiologie C-Arm intraoperator, tomografie computerizată, RMN, angiografie digitală);
  • Pacienții beneficiază de inițierea imediată a tratamentului chirurgical sau conservativ și reabilitare individualizată.
Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 5852
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md