16 ianuarie 2017

Aritmii tratate prin metode minim invazive la Medpark

Aritmii tratate prin metode minim invazive la Medpark, de către o echipă internațională de cardiologi intervenționiști.

În luna decembrie, la Medpark, 6 pacienți au fost scutiți de tratamente medicamentoase îndelungate printr-o metodă inovativă, utilizată pentru diagnosticarea și tratarea aritmiilor - studiul electrofiziologic și tratamentul prin ablație. Datorită tehnologiilor medicale ultramoderne disponibile la Centrul Cardiologie și Cardiochirurgie Medpark și echipei internaționale de cardiologi intervenționiști, persoanele care prezintă dereglări ale ritmului cardiac (anomalii ale bătăilor inimii) pot scăpa definitiv de această problemă, într-o singură zi.

Constantin Cozma, medic cardiolog Medpark: “Ablația este singura metodă radicală de tratament a aritmiei, afecțiune ce presupune monitorizarea permanentă a pacientului și impune numeroase restricții modului de viață.

Intervenția are o rată de succes de 90% și de un an deja, ablațiile sunt posibile și în Republica Moldova. Pacienții se pot întoarce la activitățile obișnuite, fără palpitații și fără necesitatea administrării unui tratament continuu.”

Unul dintre pacienții fericiți să scape de povara unui diagnostic complicat este Ion Vieru, în vârstă de 27 de ani, care ne-a povestit despre calea îndelungată de la primele manifestări ale bolii, până la soluționarea problemei sale de sănătate.

Ion Vieru, pacient Medpark: „De mic eram foarte activ și năzbâtios, iar odată, în joacă, am încercat să stau în cap, cu picioarele în sus. La un moment dat am simțit că bătăile inimii deveneau tot mai puternice și mai puternice, ajungând până la 180-200 de bătăi pe minut. Am început să vomit, aveam dureri în piept, mă durea maxilarul și nu aveam puteri deloc. Acel coșmar a durat 15 ore, timp în care nu aveam nici poftă de mâncare și nici sete, după care bătăile inimii au revenit la normal.”

Timp de 15 ani Ion a suferit de aceste dureri, care se repetau cam de două ori pe an, cu exact aceleași simptome. El a fost diagnosticat cu tahicardie supraventriculară paroxistică – patologie cardiacă congenitală, caracterizată prin prezența căilor accesorii de conducere a inimii, dar care este depistată preponderent la vârsta adultă. Tahicardia se manifestă prin apariția bruscă a palpitațiilor cu frecvență foarte înaltă, ce pot duce la pierderi de cunoștință și stop cardiac.

Din fericire, Ion a aflat întâmplător că această afecțiune poate fi tratată la Medpark și s-a adresat la la medicul cardiolog Medpark.

Ion Vieru, pacient Medpark: „Doctorul Constantin Cozma este un medic foarte bun și înțelegător, un doctor de nota 10. I-am spus tot ce aveam și ce mă doare, m-a ascultat cu atenție și mi-a zis că este posibilă așa operație în acest spital, au tot ce este necesar și că echipa este alcătuită și din chirurgi din străinătate. Apoi medicul m-a contactat ca să vin la Medpark pentru a mă pregăti de intervenție și a face investigațiile necesare, iar a doua zi a avut loc operația.”

Intervenția a fost realizată la Medpark de către o echipă medicală internațională, condusă de prof. Erdem Diker, din Turcia, medic cu o experiență impresionantă în cardiologia intervențională, care colaborează strâns cu Medpark în vederea implementării intervențiilor inovative.

Prof. Erdem Diker, cardiolog Intervenționist, Spitalul Medicana, Istanbul, Turcia: „Datorită colaborării extraordinare pe care o avem cu dr. Hakan Eraslan de la Medpark și ceilalți membri ai echipei, operația s-a desfășurat cu succes. Pacientul a fost externat chiar a doua zi după intervenție, iar peste 48 de ore poate reveni la activitățile sale obișnuite. Mai mult decât atât, acum, cu o inimă puternică și sănătoasă, Ion va putea realiza orice își propune, fără a fi limitat de boala sa.”

Ion Vieru, pacient Medpark: „Sunt foarte, foarte recunoscător doctorilor Constantin Cozma, Hakan Eraslan, profesorului Erdem Diker și echipei care mi-a făcut operația. Le mulțumesc din suflet că au reușit să-mi lumineze drumul în viață. Sunt atât de fericit că mi-a trecut totul. Acum mă pot bucura de o viață mult mai interesantă și frumoasă! Vă mulțumesc mult, Medpark, sunteți cei mai buni!”

Cardiologie intervențională la Centrul Cardiologie și Cardiochirurgie Medpark

Cardiologia intervențională reprezintă o ramură modernă, revoluționară a cardiologiei. Fiind rezultatul unei combinații între cardiologia clasică și chirurgia cardiacă, aceasta oferă beneficii foarte mari pentru pacienți. Esența acestei ramuri este tratamentul prin tehnici minim invazive. Cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, cardiologia intervențională soluționează cazuri care în mod tradițional ar fi fost tratate cu bisturiul. Comparativ cu chirurgia clasică, riscurile periprocedurale în cardiologia intervențională sunt minime.Cardiologia intervențională poate fi o opțiune excelentă deoarece:

  • unele intervenții complicate pe cord deschis pot fi înlocuite cu proceduri simple, nechirurgicale;
  • procedurile sunt minim invazive și nu lasă cicatrici postoperatorii, iar complicațiile sunt rare;
  • procedurile nu sunt foarte dureroase și nu provoacă dureri postoperatorii;
  • riscurile pentru viața pacientului sunt minime;
  • este singura soluție pentru pacienții care nu se califică drept candidați pentru intervențiile chirurgicale pe cord deschis.

Pentru mai multe detalii despre Studiul electrofiziologic și tratamentul prin ablație la Medpark, accesează LINKUL

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 12 Vizualizări de la publicare: 1941
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md