21 noiembrie 2017

Medpark lansează medicina nucleară: mult mai multă precizie pentru un diagnostic exact!

Scintigrafia este o tehnică imagistică modernă, utilizată în medicina nucleară ce permite diagnosticarea unei multitudini de afectiuni structurale sau patologice, acolo unde investigatiile ecografice, de radiologie conventionala, computer tomograf, sau RMN nu furnizeaza informatii suficiente.

Investigațiile scintigrafice cardiacă, cerebrală, a plămânului, osoasă și cea a rinichiului cu DTPA sunt cele mai răspândite proceduri de diagnosticare ale medicinii nucleare.

Scintigrafia permite detectarea a numeroase afecțiuni care se regăsesc atât la scară structurală, cât și funcțională a organelor sau sistemului osos, precum și a unor procese funcționale și patologice ale organelor examinate cum sunt: inflamațiile, sângerările, infecțiile sau tumorile.

Prin introducerea în organism a unei substanțe radioactive numită trasor, care are afinitate pentru anumite organe, și detectarea radiațiilor emise la exteriorul corpului de un aparat special numit GAMMA CAMERA. Prin prelucrarea imaginilor brute cu ajutorul unor programe speciale se pot reproduce imagini tridimensionale.

Investigatiile efectuate prin scintigrafie:

  • Scintigrafie osoasă completă;
  • Scintigrafie osoasă localizată;
  • Scintigrafie paratiroidiană;
  • Scintigrafie renală;
  • Scintigrafie tiroidiană;
  • Scintigrafia inimii.

Investigațiile se efectuează la indicația medicului. Pentru programări, contactați-ne la tel 022 40-00-40, disponibil 24/24.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 19 Vizualizări de la publicare: 2362
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md