6 august 2015

Radiografie cu precizie revoluționară la Medpark

Spitalul Internațional Medpark pune la dispoziția pacienților un utilaj de radiografie cu o precizie revoluționară — XRAY XGEO-GC80. Echipamentul medical este dotat cu sistemul EOS — un soft ce permite radiografierea pacientului din diverse unghiuri, în ansamblu și simultan.

Datorită utilajului acum radiografierea a devenit minim invazivă, întrucât expunerea la raze X este de 10 ori mai mică decât în cazul examinării clasice. Aparatul permite vizualizarea în detalii impresionante a imaginilor radiologice și depășește rezoluția Full HD. Datorită ecranelor medicale specializate prelucrarea datelor se face în doar 18 secunde.

Radiografia devine mai precisă la Medpark — investigații unice în Republica Moldova

Spitalul Internațional Medpark pune la dispoziția pacienților un utilaj de radiografie cu o precizie revoluționară — XRAY XGEO-GC80. Echipamentul medical este dotat cu sistemul EOS — un soft ce permite radiografierea pacientului din diverse unghiuri, în ansamblu și simultan. Datorită utilajului acum radiografierea a devenit minim invazivă, întrucât expunerea la raze X este de 10 ori mai mică decât în cazul examinării clasice. Este unicul aparat în Republica Moldova care are EOS în ortostatism (examinarea scheletului integral în poziție verticală) cu o doza de iradiere minimală. Aparatul permite vizualizarea în detalii impresionante a imaginilor radiologice și depășește rezoluția Full HD.

Datorită ecranelor medicale specializate prelucrarea datelor se face în doar 18 secunde.

Idris Ozcelik, Director General: „Spitalul Internațional Medpark este recunoscut deja pentru aducerea și implementarea tehnologiilor moderne în practica medicală autohtonă. Acest utilaj performant permite radiografia complexă a scheletului uman, iar procedura este minim invazivă. De exemplu, această tehnică emite doze de radiații de până la 1.000 de ori mai puțin decât în cazul unei tomografii computerizate (CT). Investițiile noastre în dotările tehnice de ultimă generație va permite pacienților care aleg Medpark să beneficieze de servicii medicale de calitate la standarde internaționale”.

Dotat cu sistemul EOS, utilajul a fost construit în baza studiilor în domeniul fizicii cuantice, elaborate de laureatul Premiului Nobel pentru Fizică în 1992, Georges Charpak. Astfel, imaginile achiziționate sunt foarte utile mai ales din perspectivă chirurgical-ortopedică. Și asta pentru că, cu ajutorul imaginilor tridimensionale medicii pot pregăti cu multă acuratețe intervențiile chirurgicale pe coloana vertebrală sau implantarea protezelor. Investigația poate fi efectuată în timp ce pacientul stă în picioare, ceea ce permite vizualizarea modului în care se prezintă afecțiunea respectivă sub greutatea corpului.

Datorită nivelului scăzut de expunere la radiații, echipamentul este ideal în pediatrie, în special pentru evaluarea și diagnosticarea tulburărilor de creștere, deformărilor coloanei vertebrale, fracturilor și altor afecțiuni ortopedice ce necesită monitorizare periodică. Precizia noii tehnici EOS permite evaluarea mai bună a nevoilor pacientului prin oferirea unui diagnostic cât mai exact, dar și stabilirea celui mai eficient tratament.

Acum, doar la Medpark, pacientul poate beneficia de investigații unice în Moldova, precum:

  • radiografie EOS a întregului corp;
  • radiografia EOS a coloanei vertebrale;
  • radiografia EOS a membrului inferior ortostatic;
  • radiografia EOS a regiunii lombare + oasele bazinului;
  • radiografia EOS a coloanei vertebrale + probe funcționale 1 regiune;
  • radiografia EOS integrală a scheletului.

Despre Spitalul Internațional Medpark

Spitalul Internațional Medpark este primul și cel mai mare spital multidisciplinar privat din țară. Conceput ca un centru de excelență, Medpark dispune de săli de operație și rezerve de spitalizare ultradotate, maternitate, laborator propriu de analize, policlinică și departamente de imagistică care oferă servicii medicale de top precum: rezonanță magnetică, tomografie computerizată, angiografie digitală, osteodensitometrie, radiologie și mamografie, endoscopie, ecografie și ultrasonografie de înaltă rezoluție.

Deschis 24/24 ore și 7/7 zile, spitalul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele și practicile internaționale, egale cu cele ale instituțiilor medicale lideri pe piața internațională. Grație unei infrastructuri moderne și a unei echipe înalt calificate ce monitorizează încontinuu calitatea îngrijirii medicale, serviciile oferite la Medpark garantează siguranța și satisfacția pacienților.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 445
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Medpark — Spitalul internațional str. A. Doga, 24 Tel.: 022 40-00-40 www.medpark.md