3 februarie 2020

Grădinițele și liceele din Chișinău obligate să facă publice sumele colectate de la părinți

Începând cu 15 februarie, grădinițele și școlile din Chișinău vor fi obligate să facă publice sumele colectate în așa-numitele "Fonduri părintești", precum și bunurile procurate din acești bani.

Cu un asemenea anunț a venit primarul general al capitalei, Ion Ceban, în această dimineață la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei. Edilul a solicitat ca toate instituțiile de învățământ general să publice pe paginile web a direcției Educație, Tineret și Sport de sector, precum și pe panourile informative amplasate la intrarea în fiecare instituție, informații exacte despre cheltuielile efective pe luna precedentă, grupate pe categorii.

"Urmează să facem regulă, odată și odată trebuie să punem capăt acestor ilegalități care se comit în instituțiile de învățământ", a spus Ion Ceban.

Astfel, începând cu 15 februarie vor fi efectuate vizite la fiecare instituție de învățământ din municipiu, pentru a verifica respectarea acestei dispoziții.

"Atenționez toți șefii de instituții educaționale — ajunge cu cumpăratul mărgelelor, lănțișoarelor de aur și genților de la Gucci. Începând cu 15 februarie orice instituție care nu va plasa la intrare datele cu privire la cheltuielile efectuate va fi sancționată. Dacă constatăm că continue a fi percepute taxe, vom începe controale aleatorii, nu vom anunța unde vom merge", a menționat edilul capitalei.

Totodată, Ceban a solicitat tuturor instituțiilor subordonate municipalității, direcțiilor și întreprinderilor municipale publicarea planurilor de achiziții pentru 2020 și bunurilor achiziționate în anul 2019.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 52
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.